WATCHLIST

O Eddie Redmayne στο νέο του ρόλο ως τρανσέξουαλ

Αφού πήρε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου ως συγκλονιστικός Stephen Hawking, ο Eddie Redmayne  δε σταματά πουθενά και αποφάσισε να συνεχίσει να μας συγκλονίζει με το ταλέντο του.

Στη νέα ταινία που πρωταγωνιστέι, με τίτλο “the Danish Girl”, o Eddie ενσαρκώνει την πρώτη τραβεστί. Πρόκειται για τον ζωγράφο Einar Wegener, ο οποίος αφού συμφώνησε να ποζάρει για έναν πίνακα της γυναίκας του με γυναικεία ρούχα, αποφάσισε πως θα γίνει η Lili Elbe και ξεκίνησε τη μεταμόρφωσή του σε γυναίκα.

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία, για την οποία ο Eddie μάλιστα είπε “Είναι μια μελέτη πάνω στην αυθεντικότητα, την ταυτότητα και την αγάπη. Πιστεύω πως είναι ο πιο ευαίσθητος ρόλος που έχω παίξει ποτέ.”

O Einar Wegener ήταν υπαρκτό πρόσωπο και μάλιστα επεβλήθη σε επέμβαση αλλαγής φύλου, κάτι που τότε, το 1930, ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο, γεγονός που ο Eddie Redmayne βρίσκει αρκετά γενναίο.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016, αλλά η φωτογραφία με τον Eddie και την μεταμόρφωσή του σε γυναίκα που κυκλοφόρησε, μας κάνει να ανυπομονούμε.