WATCHLIST

Τα επικότερα ξεκατινιάσματα που είδαμε στην οθόνη

Η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες ταινίες οι τσακωμοί γίνονται μεταξύ αντρών. Από λεκτικούς διαξιφισμούς έως τα μπουνίδια που ξέρουν τόσο καλά να ρίχνουν τύποι σαν τον Jason Statham κι οποιοσδήποτε ηθοποιός έπαιξε ποτέ τον Τζέημς Μποντ.

Οι γυναικείοι καβγάδες  όμως, αν και τους βλέπουμε σπανιότερα, για κάποιο μυστήριο λόγο είναι πάντα πιο απολαυστικοί. Στα αγγλικά το λένε catfight,  γατοτσακωμός δηλαδή ή κάτι τέτοιο ξενέρωτο τέλος πάντων. Η ελληνική απόδοση όμως είναι τόσο μα τόσο πιο ζουμερή και αντιπροσωπευτική: Ξεκατίνιασμα! Κανένα άλλο σχόλιο. Απολαύστε.

Joan Collins & Linda Evans – Δυναστεία

Ότι και να πούμε γι αυτή τη θρυλική σειρά της δεκαετίας του ’80 είναι μάλλον λίγο. Με ξεκατινιάσματα που έμειναν στην ιστορία της ποπ κουλτούρας και έκαναν τη σειρά πιο καλτ κι από τον Φλωρινιώτη, θα μπορούσαμε να σταματήσουμε το αφιέρωμα μας εδώ κι απλά να παραθέσουμε τους δεκάδες καβγάδες στους οποίους  οι πρωταγωνίστριες επιδόθηκαν ανά τα χρόνια. Φυσικά, η μία εκ των δυο πρωταγωνιστριών του ξεμαλλιάσματος ήταν πάντα, ως δια μαγείας, αυτή η απίθανη Αλέξις Κάρρινγκτον Κόλμπι (ολόκληρο το όνομα από σεβασμό για έναν θρύλο!). Αν και τσακώθηκε σχεδόν με όλες τις συμπρωταγωνίστριες της, οι σκηνές που έγραψαν ιστορία ήταν πάντα τα catfights με τη νέμεση της Κρυστλ.

Στο καλύτερο από αυτά, η Κρυστλ μπαίνει απροσκάλεστη στο ατελιέ της Αλέξις και με τη γνώριμη, εκνευριστικά ήρεμη και χαμηλότονη εκφορά λόγου της, της ζητάει να της επιστραφεί ένα κόσμημα το οποίο έχει συναισθηματική αξία για εκείνη. Η μανούλα στις προσβολές Αλέξις, αποκρίνεται ότι το έχει χαρίσει στην υπηρέτρια της διότι ”έδειχνε φτηνιάρικο”. Ε δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος να του γυρίσει το μάτι, τρώει το πρώτο χαστούκι από την Κρυστλ, τρώει κι ένα δεύτερο να γίνουν σετ και ξεκινάει ο χαμός! Απλά απολαυστικές.

 

Uma Thurman & Vivica Fox – Kill Bill 1

Στο Kill Bill η Uma Thurman ως γνωστόν έχει βγει παγανιά να πάρει εκδίκηση από όλους αυτούς που την άφησαν αιμόφυρτη και σχεδόν νεκρή την ημέρα του γάμου της. Μια από αυτές είναι ο χαρακτήρας της Fox η οποία έχει ”αποσυρθεί” στα προάστια και είναι μια γλυκιά και τρυφερή μανούλα. Η Uma όμως την βρίσκει και της χτυπάει το κουδούνι. Τότε ξεκινάει ένα ξύλο άνευ προηγουμένου, με διάφορα αξεσουάρ μεταξύ των οποίων κι ένα τηγάνι. Ε είπαμε νοικοκυρά είναι η γυναίκα. Η Uma όμως όπως πάντα, έχει τον τελευταίο λόγο.

 

Monica & Rachel – Friends

Ok αυτό δεν το λες ξεκατίνιασμα, αλλά είναι ο πιο αστείος τσακωμός που παίχτηκε ποτέ στην τηλεόραση. Η Rachel και η Monica βρίσκονται αντιμέτωπες γιατί βγαίνουν με τον ίδιο γκόμενο (μη ρωτάτε ποιον, δε θυμόμαστε αλλά κάποιο Κυριακάτικο μεσημέρι στο Star θα την πάρουμε την απάντηση μας). Ε δεν το λες ακριβώς catfight, λίγο μαλλιοτράβηγμα και πολύ κυνηγητό γύρω από το τραπεζάκι της τηλεόρασης έχει, αλλά οι διάλογοι είναι απολαυστικοί κι έχει και bonus την υπέροχη ”διαιτητή” Phoebe να τις βάζει σε τάξη.

 

Charlize Theron & Teri Hatcher

H Charlize Theron στα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο έπαιξε σε μια ταινία με τον τίτλο ”Two days in the Valley” που αν και κανείς δε θυμάται πια, ήταν απολαυστική και πλέον θεωρείται μοντέρνο καλτ. Στη σκηνή του εν λόγω catfight, η Teri Hatcher (ναι από το ”Λόις και Κλαρκ” και πιο πρόσφατα από το ”Desperate Housewives”) έχει τρελά νεύρα την Charlize διότι έχει… πυροβολήσει κάποιον και μάλιστα στο σπίτι της(είπαμε είναι καλτ). Μετά η Charlize την αποκαλεί bitch γιατί τόλμησε να της υψώσει τη φωνή, αλλά η Hatcher ακόμα κρατιέται. Όταν όμως η (κουκλάρα είναι η αλήθεια) Charlize της αποκαλύπτει με άνεση και θράσος ότι έχει κοιμηθεί με τον άντρα της, τότε τρώει ένα ωραιότατο σχεδόν επαγγελματικό δεξί κροσέ. Η συνέχεια είναι βίαιη, πολύ βίαιη, μέχρι και κλωτσιές στα μούτρα πέφτουν, στο τέλος όμως…

 

Lea Seydoux & Paula Patton – Mission Impossible: Ghost Protocol

H Paula Patton πέρα από κουκλάρα είναι μια πολύ καλά εκπαιδευμένη πράκτορας και μέλος της ομάδας του Ηθαν Χαντ.  Η συνήθως γλυκιά Lea Seydoux είναι μια ανυπόφορη διπρόσωπη τύπισσα η οποία είναι εξίσου εκπαιδευμένη και ικανή για τα χειρότερα. Όταν πάει να το σκάσει, η Patton τις ορμάει λες κι έχει μπροστά της τον μπερμπάντη πρώην σύζυγο Robin Thicke και της ρίχνει της χρονιάς της.

Συμπρωταγωνιστές: Ένα βάζο, ένα ανοιχτήρι κι ένα γυάλινο τραπεζάκι (που σπάει, φυσικά)