WATCHLIST

Ο Jack O’Connell θα υποδυθεί τον Alexander McQueen

Ο Βρετανός ηθοποιός Jack O'Connell επιλέχθηκε για να υποδυθεί τον ρόλο του Lee Alexander McQueen, στην ταινία που ετοιμάζεται για τη ζωή του θρυλικού σχεδιαστή μόδας. Και όχι μόνο για το ταλέντο του ως ηθοποιού, αλλά και για την ομοιότητα του με τον McQueen.

O O’Connell, γνωστός από τους ρόλους του σε ταινίες όπως ”Unbrocken” (2014), ”’71” (επίσης του ’14) και ”Starred Up” (2013), είναι ήδη αποδεκτός ως ένα από τα μεγαλύτερα αναδυόμενα ταλέντα του βρετανικού κινηματογράφου. Αν και οι συμπρωταγωνιστές του δεν είναι ακόμα γνωστοί, δημοσιεύματα θέλουν τα γυρίσματα να αρχίζουν τον επόμενο χρόνο.

 

Θα σκηνοθετήσει ο Haigh (τον ξέρουμε από τις ”45 Years”, ”Weekend” και ”Looking”) και η ταινία θα βασίζεται στη βιογραφία του McQueen που έγραψε ο Andrew Wilson με τίτλο ”Blood Beneath The Skin”.

Θα εστιάζει στους μήνες που οδήγησαν στο τελευταίο show του σχεδιαστή μόδας, το ”Plato’s Atlantis”.

”Το 2009, ο Alexander McQueen παρουσίασε ένα από τα σπουδαιότερα show του – ξαναδούλεψε με εντυπωσιακά όμορφο τρόπο τα σημαντικότερα σχέδια του της προηγούμενης δεκαπενταετίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της κινηματογραφικής εταιρείας Path.

”Ήταν ένα show που αφιέρωσε στη μητέρα του και στο οποίο προσπάθησε να βγάλει νόημα από τη ζωή του και την τέχνη του. Η ταινία εξερευνά τη διαδικασία δημιουργίας στον McQueen τους μήνες που οδήγησαν στο show και δίνει ένα εσωτερικό πορτραίτο του ανθρώπου που ήταν πίσω από το παγκόσμιας εμβέλειας εμπορικό σήμα. Είναι ένας συγκινητικός εορτασμός μιας οραματικής ευφυΐας, της οποίας τα σχέδια υπερέβησαν τη μόδα και έγιναν τέχνη”, συμπληρώνει η εταιρεία.