WATCHLIST

Οι 12 ταινίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στις αίθουσες

Καλό το θερινό και οι προβολές σε μεγάλες αυλές παρέα με τα αστέρια, τις κρύες μπύρες και τις γρανίτες δεν λέω, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την άνεση της σκοτεινής αίθουσας και την αίσθηση του χουχουλιάσματος και της ιδιωτικότητας που σου βγάζει.

Αφού λοιπόν είχαμε ήδη τις πρώτες βροχές του Σεπτεμβρίου και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μπει για τα καλά στο πρόγραμμα της καινούριας σεζόν ήρθε η στιγμή να πάμε στο αγαπημένο μας σινεμά και να πάρουμε αγκαλιά ένα κουβά ποπ κορν. Αποφάσισα λοιπόν να να σε διευκολύνω, έτσι μάζεψα σε μιια λίστα όλες τις ταινίες που θα μας απασχολήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Μπορεί να λείπει το μεγάλο blockbuster αλλά έχουμε καινούριο Tim Burton, έξαλλα νιάτα, επικό western, ένα τρομακτικό αλλά ενδιαφέρον animation και τα μπράτσα του Zac Efron. Τέλεια δηλαδή.

Από σήμερα στις αίθουσες θα δεις:

”Sully”

Ο αγαπημένος μας Tom Hanks επιστρέφει ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες ως τον πιλότο που το 2009 προσγείωσε ηρωικά το αεροπλάνο στον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη και έσωσε όλους τους επιβάτες της πτήσης του. Ετοιμάσου για πολύ άγχος και δάκρυα συγκίνησης. Εμείς προειδοποίησαμε.

”Ben- Hur”

Αυτή η ταινία βρίσκεται στη λίστα καθαρά και μόνο γιατί δεν έχω δει ποτέ την παλιά που είχε σαρώσει τα Όσκαρ, οπότε υποθέτω αυτό το remake είναι μια καλή ευκαιρία να μάθω επιτέλους την ιστορία του Μπεν του Χουρ.

”Mike and Dave need wedding dates”

Zac Efron ΚΑΙ Anna Kendrick μαζί; Φέρτε κουβάδες με ποπ κορν. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα είναι τόσο αστεία όσο το Neighbors 2: Sorority Rising αλλά δεν λέμε ποτέ όχι σε τέτοιες ταινίες. ΠΟΤΕ.

Στις 15/9 θα δούμε:

”Bridget Jones’s baby”

Τι άλλο να πούμε για αυτή την ταινία; Την περιμένουμε πως και πως και οργανώνουμε ήδη τις δουλειές μας ώστε να είμαστε free στις 15 Σεπτεμβρίου.

”Nine lives”

Φαίνεται φοβερά κακή ταινία, ξέρεις από αυτές που ανήκουν στην κατηγορία ”Κυριακή, καναπές, έτοιμη να κοιμηθείς” αλλά πρωταγωνιστεί ο Kevin Spacey, ο οποίος βέβαια γίνεται γάτα κατά τη διάρκεια της ταινίας οπότε δεν ξέρω, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια αφράτη γάτα; Κανείς, το ξέρω.

”Demolition”

Γεια σου Jake Gyllenhaal, ό,τι και να κάνεις θα σε βλέπουμε για πάντα. Φιλάκια, το Νάθυ.

Στις 22/9 θα δούμε:

”War dogs”

Miles Teller και Jonah Hill σε μια ταινία που έχει βασιστεί σε πραγματικά γεγονότα. Το γεγονός ότι την έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος άνθρωπος που έκανε το Hangover λίγο με ανησυχεί, αλλά oh well, τουλάχιστον μπορούμε να χαζέψουμε τον Miles. (τι μόνο σε μένα αρέσει;)

”The magnificent 7”

Ο Denzel Washington συναντάει τον Chris Pratt και για κάποιο λόγο αυτό το δίδυμο βγάζει νόημα και έχει μια αίσθηση #truedetective. Το σενάριο του Kurosawa και η σκηνοθεσία του Fuqua, που μας έχει χαρίσει το αξέχαστο Training Day, πάντως είναι φοβερά plus.

”Nerve”

Η Emma Roberts κάνει νεανικές τρέλες με τον Dave Franco καθοδηγούμενοι από ένα online game και φυσικά ανακαλύπτουν τα όρια τους ως άνθρωποι όταν όλα γύρω τους καταρρέουν- γιατί προφανώς πίσω από αυτό το παιχνίδι κρύβονται οι κακοί της υπόθεσης. Μια ταινία ταμάμ για μια βαρετή Πέμπτη αγκαλιά με μπόλικα ποπ κορν και αναψυκτικό.

”Complete unknown”

Είναι ιδέα μου ή η Rachel Weisz μετά τον Λάνθιμο μοιάζει να έχει υιοθετήσει φοβερά το στιλ που είχε στον Αστακό; Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή η ταινία φαίνεται να ανήκει στην κατηγορία 3 αστεράκια καθαρά γιατί μας αρέσει η πρωταγωνίστρια, αλλά ένα σινεμά θα τον πάμε για χάρη της.

Στις 29/9 θα δούμε:

”Miss Pelegrine’s home for peculiar children”

Η αλήθεια είναι ότι ο Tim Burton μας έχει κουράσει αλλά το trailer αυτής της ταινίας μας έχει βάλει σε σκέψεις και θα της δώσουμε μια ευκαιρία. Άσε που παίζει και η φανταστική Eva Green.

”Sausage party”

Αλήθεια δεν ξέρω γιατί κάποιος αποφάσισε να κάνει ταινία για λουκάνικα και χοτ ντογκ αλλά θέλω να την δω και ας με έκανε να μην θέλω να φάω ποτέ ξανά οποιοδήποτε φαγητό. Πάτησε play στο trailer και θα καταλάβεις τι εννοώ.