WATCHLIST

Γαμήλιες προτάσεις εμπνευσμένες από ταινίες

Κάντε την πρόταση, όποτε εσείς το θέλετε ή όποτε αισθάνεστε άνετα. Πλαισιώστε την όμως με μια δόση ρομαντισμού ή εκείνου του sparkling στοιχείου, ώστε να σας μείνει αξέχαστη.

Αν είστε από εκείνους ή εκείνες (γιατί όχι;) που ”δεν το έχουν” με τίποτα αλλά έχουν την πρόθεση για wedding proposal, τότε εμπνευστείτε από τις παρακάτω αγαπημένες μας ταινίες. Το Yes I Do.gr μας κάνει μαθήματα κινηματογράφου.

When Harry met Sally

 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη στιγμή που ο Harry aka Billy Cristal παραδέχθηκε τον έρωτά του για την Sally aka Meg Ryan; Στην ταινία που διαπραγματεύεται ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα ”Μπορεί να υπάρξει τελικά πραγματική φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών;”, ο Harry εξομολογείται τον έρωτά του την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, γιατί όπως και ο ίδιος λέει ”’When you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible”.

Little Women

 

Στις Μικρές Κυρίες ή αλλιώς Little Women της Louisa May Alcott, με τις οποίες οι περισσότερες, μεγαλώσαμε με το βιβλίο στο προσκεφάλι μας, προς το τέλος της ταινίας, έχουμε την πιο ρομαντική επανένωση ζευγαριού και αν θέλετε να ακούσετε και εσείς την ατάκα του καθηγητή Bhaer aka Gabriel Byrne στην Jo March aka Winona Ryde.

Pride and Prejudice

 

”Surely you must know it was all for you..” λέει ο Mr Darcy aka Mathew Macfadyen στην Elizabeth Bennett aka Keira Knightley στη μεταφορά του βιβλίου της Jane Austen Pride and Prejudice και εμείς απλά λιώνουμε, γιατί περιμένουμε να δούμε πότε θα ακούσουμε κάτι ανάλογο ή σε ανάλογο πλαίσιο.

Walk the Line

 

”Σου το έχω ζητήσει με 40 διαφορετικούς τρόπους και τώρα ήρθε η σειρά σου να μου δώσεις μια απάντηση…” λέει ο Johnny Cash aka Joaquin Phoenix στην June Carter aka Reese Witherspoon στην ταινία Walk the Line, ενώ βρίσκονται μπροστά στο κοινό την ώρα της συναυλίας τους. Ωραία και ρομαντική ιδέα μπροστά σε κόσμο, αλλά ενέχει και ρίσκο.

The Proposal

 

Από τις πιο αντισυμβατικές προτάσεις γάμου, είναι αναμφισβήτητα αυτή στην ταινία The Proposal. Αυτό όχι μόνο γιατί την πρόταση την κάνει η νύφη  Margaret aka Sandra Bullock, στον βοηθό της Andrew aka Ryan Reynolds, αλλά γιατί όλη η ”σχέση” του ζευγαριού ακολουθεί πορεία αντίθετη από τις συνηθισμένες.

Sex and the City

 

”Ever thine, ever mine, ever ours”. Ατάκα που θέλουμε να την πούμε μαζί με το έτερον ήμισυ και μην το παίζετε δύσκολοι. Χρειάστηκε να γίνει ταινία η αγαπημένη σειρά Sex and the City, για να δούμε τον Big aka Cris Noth να γονατίζει (όπως αρμόζει σε μια τυπική πρόταση γάμου) και να κάνει πρόταση γάμου στην Carrie aka Sarah Jessica Parker με μια μπλε γόβα Manolo Blahnik.

Love Actually

 

Όταν η γλώσσα επικοινωνίας δεν είναι κοινή μεταξύ δύο ανθρώπων αλλά η αγάπη είναι δυνατή, τότε βρίσκεται ο τρόπος για να γίνει ακόμα και πρόταση γάμου. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη σκηνή που ο Jamie aka Colin Firth φθάνει μέχρι την Πορτογαλία για να ζητήσει σε γάμο, σε ”τραγικά” πορτογαλικά την αγαπημένη του Aurelia aka Lucia Moniz.

Gone with the wind

 

Πως φυσικά θα μπορούσε να λείπει από το άρθρο αυτό η all time classic ταινία Όσα παίρνει ο άνεμος. Η πρόταση του γοητευτικού Rhett aka Clark Gable στην Scarlett aka Vivien Leigh, γίνεται λέγοντάς της ξεκάθαρα ”I can’t go all my life waiting to catch you between husbands”.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I Do.gr

Μαρίζα Ρίζου: A jazz singer for your party

Always look on the bride side of life! #BrightBlueWeddingEvents and DesignStudio