WATCHLIST

Ένα βράδυ (κρίσης και) μουσικής στα βραβεία Mad

Πήγαμε στα Mad Video Music Awards by Coca Cola, στην 12η απονομή ναι. Έξω στο red carpet είδαμε την Μαρία την Κορινθίου (όμορφη) με τον Γιάννη τον Αϊβάζη (επίσης) και τη Σάγια (στυλάρα με ένα μαλλί τούμπανο). Και άλλοι πέρασαν πολλοί, αλλά εμείς έπρεπε να μπούμε.

Στις θέσεις μας είχε μια σακούλα με δωράκι κοακόλα. Τα βραβεία συνέπεσαν με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και έναν προσωπικό ενδοιασμό τύπου ”τι κάνουμε τώρα εκεί πέρα, εδώ ο κόσμος καίγεται”, τον είχα. Εντάξει όμως έμαθα ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα πληρώνονταν αν ακυρώνονταν. Άσε που η μουσική πού και πού σώζει. Έναν Μάλαμα θα τον προτιμούσα βέβαια, αλλά ας είναι, είδαμε Σάκη, Δέσποινα και Ασλανίδου.

 

Αυτό που μου έκανε εντύπωση πιο πολύ από όλα είναι πόσο πολύ φώναζαν τα κοριτσάκια όταν ανέβαιναν στην σκηνή οι Boys &  Noise που ήταν λίγο σαν boy band των 90s με πιο updated ρούχα. Έσκισαν, αφού πήραν βραβείο Best Group και Best Pop με το Μαζί σου Μπορώ.

 

Η Ελένη Φουρέιρα ανέβηκε πάνω πολλές φορές, για να τραγουδήσει και για να παραλάβει βραβεία. Το Best Dance με το Party Sleep Repeat (PSR) και το MAD – Κύπρος. Ήταν λαμπερή φυσικά, όπως πάντα (και τα ρούχα της ναι).

 

Τα ντουέτα παρουσίασε η Βίκυ η Χατζηβασιλείου (που την λες και κορμάρα ρε φίλε). Ποιο νίκησε; Όσο ο Κόσμος Θα Έχει Εσένα, Demy & Mike. Demy, αυτό το κορίτσι, πάρα πολύ σικάτο. Με ένα vintage φόρεμα που την έκανε να ξεχωρίζει. Ε πήρε και το Best Female Modern εννοείται, αν όχι αυτή τότε ποια;

 

Τα χορευτικά που πλαισίωναν τους καλλιτέχνες ήταν κάπως εντυπωσιακά. O ήχος όμως κάπως κακός. Ο Λάμπης Λιβιεράτος τραγούδησε Μπαμ και Κάτω (ω, ναι).

Η Δέσποινα Βανδή στέφθηκε δικαιωματικά Best Female Adult, ήταν μια κούκλα μέσα στη λευκή δαντέλα. Αλλά και στη σκηνή, όταν τραγούδησε, με την (επίσης) λευκή ολόσωμη φόρμα της. Με τον ακροβάτη να κατεβαίνει ανάποδα από την οροφή και να δίνουν τα χέρια. Με την σιγουριά της ντίβας. Με τα όλα της.

Φυσικά ο πανικός ο ίδιος έγινε (για άλλη μία φορά και ίσως και για πάντα) με τον Σάκη. Που πήρε το βραβείο του Best Male Modern. Ουρλιαχτά και κλάματα λες και λέει ακόμη το Μην Αντιστέκεσαι και ανεμίζει την χαίτη του. Είναι σέξι ο άνθρωπος όπως και να το κάνουμε. Και όσο μεγαλώνει γίνεται όλο και περισσότερο.

 

Το Best Video of the Year ήταν το Όταν Αγαπάς του Σταν. Ο Αντιπαριώτης (όχι από τους πιο συμπαθείς μου, να την λέμε την αλήθεια) τραγούδησε με την Καίτη την Γαρμπή τα Ανεμοδαρμένα Ύψη. Όσο για το βραβείο Best New Artist αυτό πήγε στην γιουροβιζιονική Μαρία – Έλενα Κυριάκου που ένα παιδάκι δίπλα μου πολύ χάρηκε για αυτό.

Ο Θέμης Γεωργαντάς (α δεν σας είπα για αυτό το αγόρι) έκανε τις γνωστές τσαχπινιές του, μέχρι και selfie με το κοινό έβγαλε. Βest Greek International Act; Για τους Dimitri Vegas & Lyke Mike που ξεσήκωσαν ντιτζεϊκά το στάδιο. Για τον Best Male Adult και Best Greekζ σας είπα; Όχι ε; Παντελής Παντελίδης. Κανένα άλλο σχόλιο.

 

Best Song το Ένα από ΜΕΛΙSSES. ΚΑΙ Best Rock το ίδιο. Best Urban; Stavento και Έλενα Παπαρίζου. Τα δύο πιο αποδεκτά που συνέβησαν (εκτός από τον Σάκη που είναι πάντα αποδεκτός) ήταν η Μελίνα η Ασλανίδου και το βραβείο του MAD Radio. Hozier και Take me to Church. Δεν θα το βαρεθούμε ποτέ, τα σπάει.

Και του χρόνου που τα Mad θα γίνουν 13, ελπίζουμε να εορταστούν σε ένα κλίμα ακόμη πιο happy, αισιοδοξία και μουσική μόνο κι όλα θα πάνε καλά παιδιά.