ANT1

ANT1: Ο απολογισμός της σεζόν και όσα θα δούμε την επόμενη

Ο Γιάννης Λάτσιος κάνοντας έναν απολογισμό της επιτυχημένης τηλεοπτικής χρονιάς που πέρασε για τον ΑΝΤ1, μίλησε στους δημοσιογράφους αναλυτικά για τα συνολικά νούμερα των εκπομπών και των σειρών του σταθμού αλλά και όλα όσα θα δούμε την επόμενη χρονιά.

Τι έδειξε το “ραβασάκι” της AGB για όλη τη σεζόν

Το κανάλι του Αμαρουσίου, σημείωσε άνοδο στα συνολικά του νούμερα με 19,1% έναντι 17,2% που είχε συγκεντρώσει τη σεζόν 2012-2013. Στη δεύτερη θέση ήρθε το Mega με 18,1% έναντι 20% της προηγούμενης χρονιάς.

Η πρωινή εκπομπή που παρουσιάζει εδώ και 23 χρόνια ο Γιώργος Παπαδάκης, συγκέντρωσε 23,9% και θα συνεχίσει να μεταδίδεται την επόμενη χρονιά. Το “Πρωινό” ξεπέρασε κατά εννιά μονάδες το “Proino mou” με 31,6% και 22,3% αντίστοιχα. Όπως καταλαβαίνεις, το δίδυμο Φαίη Σκορδά-Γιώργος Λιάγκας θα δούμε την επόμενη σεζόν.

 

Αμέσως μετά, ακολουθεί η “Vintage” ζώνη με παλιές επιτυχημένες σειρές όπως το “Άκρως Οικογενειακόν”, μια ζώνη που έχει ζωή επτά χρόνια και όπως μας είπε ο Γιάννης Λάτσιος τα ποσοστά είναι μεταξύ 23%-24%.

Το “Μπρούσκο” θα συνεχίσει από Οκτώβριο να μεταδίδεται κάθε μέρα στις 19.00 το απόγευμα και αυτό το διάστημα οι ηθοποιοί βρίσκονται στην Ταϋλάνδη για γυρίσματα. Στο καστ θα κάνουν την εμφάνισή τους νέα πρόσωπα με παράλληλες ιστορίες. Τα συνολικά ποσοστά της σειράς έφτασαν στο 29,1% και έφεραν μετά από χρόνια την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη ζώνη μετά από αρκετά χρόνια.

 

Επίσης, το “Ράδιο Αρβύλα” και το “Όλα” θα συνεχίσουν για μια ακόμη σεζόν με τον Γιάννη Λάτσιο να λέει χαρακτηριστικά πως αυτές οι δυο εκπομπές είναι σημαντικές για τον σταθμό. “Αν δεν μπορείς να δεχτείς μια σάτιρα, δεν μπορείς να έχεις μια τέτοια εκπομπή“. Το “Ράδιο Αρβύλα” σημείωσε τα υψηλότερα νούμερα των τελευταίων τριών ετών φτάνοντας το 37,9% έναντι 32,7% το 2012-2013. Επίσης, θα προβάλλεται μια φορά την εβδομάδα.

 

“Τα Καρντάσιανς” θα προβληθούν και την ερχόμενη σεζόν με μια σημαντική διαφορά. Θα είναι live, όχι μαγνητοσκοπημένη και ή θα προβάλλεται περισσότερες μέρες την εβδομάδα ή θα μεγάλωσει η διάρκεια της εκπομπής. Το συνολικό ποσοστό που συγκέντρωσε η εκπομπή έφτασε στο 20,3% με τον Γιάννη Λάτσιο να δηλώνει ότι είναι πολύ υπερήφανος για αυτήν την δουλειά και ότι χρειάζεται να εξελιχθεί.

 

Ερωτηματικό αποτελεί αν θα συνεχιστεί η εκπομπή “Η Γερμανού ξανάερχεται” με 21,6% μέσο όρο με τον Γιάννη Λάτσιο να δηλώνει ότι η Ναταλία Γερμανού είναι ένα βασικό μέλος του σταθμού και βρίσκονται σε συζητήσεις.

“Πράσινο φως” και για τα shows

Το “The Voice” σάρωσε στα ποσοστά τηλεθέασης με 46,5% συνολικό. Τον δεύτερο κύκλο θα δούμε τον ερχόμενο Ιανουάριο με την ίδια κριτική επιτροπή (Δέσποινα Βανδή, Αντώνης Ρέμος, Μελίνα Ασλανίδου, Μιχάλης Stavento), τον ίδιο παρουσιαστή (Γιώργος Λιάγκας) και V Reporter τον Θέμη Γεωργαντά. Το “The Voice Kids” θα βγει μετά τη δεύτερη σεζόν του “The Voice” και είναι πιθανό να μεταδοθεί τον Οκτώβριο του 2015.

 

Το άλλο show του σταθμού, το “Dancing With The Stars 5” θα μεταδοθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στον ΑΝΤ1. Παρουσιάστρια θα παραμείνει η Δούκισσα Νομικού ενώ στην κριτική επιτροπή δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή της Κάτιας Δανδουλάκη καθώς θα εξαρτηθεί από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Ο τέταρτος κύκλος έκλεισε με συνολικό ποστοσό 33,1% και όσον αφορά το κόστος της παραγωγής του ήταν 60% μείον από τον πρώτο κύκλο.

 

Στα μέσα της ερχόμενης σεζόν θα προβληθεί ο τρίτος κύκλος του “Your Face Sounds Familiar” το οποίο φέτος σημείωσε 39% σε αντίθεση με τον πρώτο κύκλο που έκλεισε με 38,1%. “Φέτος υπήρχε ανταγωνισμός. Είχε περισσότερο ενδιαφέρον και εναλλαγή“, είπε ο Γιάννης Λάτσιος.

Τόνωση της prime time ζώνης

Είχαμε προβλήματα στο prime time αυτή τη χρονιά. Δεν επενδύσαμε. Στόχος μας είναι η βελτίωση της συγκεκριμένης ζώνης“, εξήγησε ο Γιάννης Λάτσιος και μας παρουσίασε την δεύτερη καθημερινή σειρά του σταθμού, με τίτλο “Συμμαθητές”. Πρόκειται για την κομεντί “Graduados” που προέρχεται από την Αργεντινή και το format της έχει κάνει επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Στην ελληνική της μεταφορά θα παίζουν οι: Κρατερός Κατσούλης, Μαριάννα Τουμασάτου, Νικολέττα Καρρά, Μάριος Αθανασίου, Παύλος Χαϊκάλης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μιχάλης Μαρίνος και Δημήτρης Μαυρόπουλος. Η σειρά θα προβάλλεται κάθε μέρα στις 21.00 το βράδυ και θα κρατήσει μόνο μια σεζόν.

 

Άλλη μια σειρά είναι οι “Βασιλιάδες” που ξεκίνησε από το Mega και στην πορεία τα διαικώματα αγόρασε ο ΑΝΤ1. Επειδή το καστ δεν έχει “κλείσει” ακόμα, η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Η “Εκδρομή” θα είναι η σειρά μυστηρίου του σταθμού. Μια γεύση, άλλωστε, πήραμε από το ταξίδι που κάναμε στο Βέρμιο της Νάουσσας στον τόπο των γυρισμάτων. Σε περίπου τρεις εβδομάδες θα έχουν τελειώσει τα γυρίσματα και από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει το μοντάζ.

 

Την Πέμπτη 24 Ιουλίου ξεκινούν τα γυρίσματα της σειράς “Τρίχες” που υπογράφει ο Αλέξανδρος Ρήγας. Στη σειρά θα πρωταγωνιστήσει ο Νίκος Μουτσινάς με την Βασιλική Ανδρίτσου, ο Αντώνης Βλοντάκης, ο Τόνι Δημητρίου και ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Όσο για το αν θα δούμε τον Νίκο Μουτσινά να παρουσιάζει κάποια εκπομπή στον ΑΝΤ1, ο Γιάννης Λάτσιος ξεκαθάρισε ότι έχει κλείσει για τη σειρά και για τίποτε άλλο.

“Turkish for Begginers” είναι μια ακόμη σειρά του σταθμού της οποίας το format προέρχεται από τη Γερμανία. Το story έχει ως εξής: Μια μητέρα χωρισμένη με ένα παιδί συναντά έναν χωρισμένο Τούρκο επίσης με παιδί, ερωτεύονται και συγκατοικούν. “Πρόκειται για μια κωμωδία με έντονες κοινωνικές αναφορές“. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ο ελληνικός τίτλος της σειράς ενώ δεν έχει κλείσει το καστ των ηθοποιών.

“Ναι” σε νέες εκπομπές

Το “Splash” θα είναι μια από τις δύο καινούργιες εκπομπές που θα δούμε από την επόμενη σεζόν στο Mega. Ίσως να το έχεις δει στο εξωτερικό, με επώνυμους να μαθαίνουν να κάνουν καταδύσεις. Το”Splash” αναμένεται να μεταδίδεται τις Κυριακές στην prime time ζώνη.

 

Το “Ζόρικα επαγγέλματα” είναι μια σειρά εκπομπών την οποία παρουσιάζει ο Σπύρος Σούλης και σε κάθε επεισόδιο θα περνά μια μέρα με ργαζόμενους επαγγελμάτων υψηλής επικινδυνότητας και θα προσπαθεί να κάνει και ο ίδιος τη δουλειά.

Όσο για τους “Ήρωες ανάμεσά μας” με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά θα προβληθεί στα μέσα της ερχόμενης σεζόν ενώ για ακόμη μια φορά θα συνεχιστεί το “Με αγάπη” με τη Μαρί Κυριακού.

 

Το κανάλι επίσης βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μαίρη Συνατσάκη και το Δημήτρη Σκαρμούτσο και όσον αφορά την Ελεονώρα Μελέτη έγινε μια συνάντηση και μια γενικότερη κουβέντα με τον Γιάννη Λάτσιο χωρίς κάτι παραπάνω.

Όπως βλέπεις, την ερχόμενη σεζόν έχουμε πολλά να δούμε από το κανάλι του Αμαρουσίου!