WATCHLIST

Όλα όσα θα δούμε στην ελληνική τηλεόραση τη νέα σεζόν

Οι τηλεοπτικές μεταγραφές πριν την έναρξη κάθε επίσημης σεζόν αποτελούν διαχρονικά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ελληνικής τηλεόρασης. Ειδικά φέτος, ενόψει των τεράστιων αλλαγών που αναμένονται στο τηλεοπτικό τοπίο με το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των σταθμών, οι τηλεοπτικές μεταγραφές ή οι εξ ολοκλήρου νέες προσθήκες στο δυναμικό των καναλιών, μαζί με τις συζητήσεις που προκαλούν, έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις διοικήσεις τους.

Τα «σίγουρα χαρτιά»

Το τηλεοπτικό δίδυμο Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά θα συνεχίσει την επιτυχημένη πρωινή εκπομπή του στον ΑΝΤ1, χωρίς όμως να γνωρίζουμε σίγουρα αν το «ζευγάρι στην tv, ζευγάρι στη ζωή» (παραφράζοντας τον Αλέξη Κωστάλα) θα εξακολουθήσει να πλαισιώνεται από τους συνεργάτες – πανελίστες της περασμένης σεζόν. Εξαίρεση αποτελεί, πάντα, η αειθαλής κα Λίτσα Πατέρα, με τις αστρολογικές της προβλέψεις.

 

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό θα παραμείνει ως το 2018 ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με το «The tonight show», μια εκπομπή εφάμιλλη του «τέρατος του Λοχ Νες», καθώς όλοι έχουν ακούσει γι’ αυτήν, κανείς όμως δεν είναι σίγουρος ότι την έχει δει. Τη θέση του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» φαίνεται να παίρνει η γλυκιά Μαρία Μπεκατώρου. Ελπίζουμε ότι, λόγω της ώρας προβολής της συγκεκριμένης εκπομπής, οι μέχρι πρότινος ενδυματολογικές επιλογές της και συγκεκριμένα αυτές που είχε στο “Your face sounds familiar”, θα μεταβληθούν προς το πιο καθημερινό και γήινο, αφήνοντας στην άκρη το στυλ «όταν η Ζωζώ Σαπουντζάκη συνάντησε την Πολυάννα».

Ο Μένιος Φουρθιώτης θα συνεχίσει τις «αποκαλύψεις» του από το κανάλι Epsilon, καθώς η εκπομπή του Εμπορικού Διευθυντή του σταθμού θα μπορούσε να «κοπεί» μόνο από τον ίδιο. Στον ίδιο σταθμό φέρεται να συνεχίζει και η καθημερινή απογευματινή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Τατιάνα Live».

Οι μεγάλες μεταγραφές και οι ματαιώσεις

Το «Πρωινό ΣΚ» του ΑΝΤ1 έχει μείνει, προς το παρόν, «ορφανό» από κεντρικούς παρουσιαστές και πάνελ, καθόσον ο Νίκος Μουτσινάς αποχαιρέτισε το κανάλι του Αμαρουσίου για το κανάλι της Κάντζας, δηλαδή τον ALPHA, όπου αναμένεται να αναλάβει την – κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του – απογευματινή τηλεοπτική ζώνη, με μια εκπομπή χιουμοριστική, στην οποία μπορεί να ξεδιπλώσει όλο του το ταλέντο. Συμπαρουσιάστριά του θα είναι η Μαρία Ηλιάκη, πράγμα που επιθυμεί και το τηλεοπτικό κοινό, καθώς ο Νίκος και η Μαρία αποτελούν το επόμενο πιο αγαπημένο τηλεοπτικό ζευγάρι μετά τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Μαρία Μπακοδήμου. Μιλώντας για το συγκεκριμένο τηλεοπτικό ζευγάρι, τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Μετά από 7 χρόνια επιτυχίας, η εκπομπή ΦΜ Live δεν αναμένεται να συνεχιστεί στο Star Channel, καθώς οι ιθύνοντες του καναλιού θεώρησαν ότι έχει πραγματοποιήσει τον κύκλο της.

 

Στο κανάλι Epsilon πραγματοποιούνται μεγάλες αλλαγές, καθώς η Ναταλία Γερμανού μετακινείται σε μια τηλεοπτική ζώνη που γνωρίζει εξαιρετικά καλά, δηλαδή αυτή του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πάνελ του NaMaSte θα παραμείνει μαζί της μόνο ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης, ο οποίος ήταν, εξάλλου, και ο μοναδικός που ξεχώρισε την περσινή τηλεοπτική χρονιά στη συγκεκριμένη εκπομπή. Άλλα ονόματα που ακούγονται για το πάνελ της Γερμανού είναι αυτά της Χριστίνας Πολίτη και της Μαρίας Ένεζλη, ωστόσο όλα θα οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς η εκπομπή θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η βραδινή εκπομπή της Αννίτας Πάνια “Parole” δεν αναμένεται να συνεχιστεί και δεν γνωρίζουμε κάποια πληροφορία σχετικά με το τηλεοπτικό μέλλον της Αννίτας, ωστόσο θα μας φανεί περίεργο το να μην της γίνει κάποια πρόταση από τον ALPHA, ώστε να επιστρέψει στα παλιά της λημέρια.

Επίσης, μετά από 7 χρόνια παρουσίας στον τηλεοπτικό αέρα του Alpha, η εκπομπή “Κάτι ψήνεται” δεν θα μεταδίδεται στους δέκτες μας από Σεπτέμβρη.

Στο Epsilon θα φιλοξενηθεί με τη νέα τηλεοπτική σεζόν και η Κατερίνα Καινούργιου, η οποία θα παρουσιάζει την καθημερινή πρωινή εκπομπή του καναλιού.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες επίσης, η Χριστιάνα Αριστοτέλους (πολύ επιτυχημένη τηλεπαρουσιάστρια στην Κύπρο) αποδέχτηκε την πρόταση του Alpha και από Σεπτέμβρη θα αναλαμβάνει τη σκυτάλη μετά την Ελένη Μενεγάκη, ως κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής στη ζώνη 16:00-18:00.

Νέα σόου και σειρές

Με τα “σφιχτά” μπάτζετς των καναλιών, λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, λίγες είναι οι νέες προσθήκες στο καθημερινό πρόγραμμα των περισσότερων σταθμών.

Η πιο εντυπωσιακή νέα συνεργασία είναι, μάλλον, αυτή του τηλεοπτικού σταθμού με την Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα, οι οποίοι υπέγραψαν αποκλειστική συνεργασία για να παρουσιάσουν το πρώτο μουσικό talent show του καναλιού.

Στον Alpha επίσης θα δούμε τη  νέα κωμική σειρά “Έλα στη θέση μου”, στην οποία θα πρωταγωνιστούν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της RealLife.

Ο ΑΝΤ1 έχει αγοράσει τα δικαιώματα του Rising Star, ενός talent show με κριτική επιτροπή και εντελώς νέο concept. Ο παρουσιαστής του θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Γιώργος Λιάγκας, καθώς, στο κανάλι του Αμαρουσίου το έχουν σε κακό να αλλάξει ο βασικός παρουσιαστής talent shows, μαζί με το γούρι για καλές θεαματικότητες.

Στον ΑΝΤ1 έρχεται και η νέα σειρά Πέντε Κλειδιά, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα – best seller της Λένας Μαντά. Πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και ο, επί πολλά χρόνια εκτός χώρου, Τόνυ Δημητρίου.

 

Στο Epsilon θα προβληθεί η νέα σειρά του Χάρη Ρώμα, που θα έχει τίτλο «Του κακού πεθερού». Υποψιαζόμαστε ότι τον ρόλο του τίτλου θα έχει ο δημιουργός της σειράς.

Στον αέρα

Το ζευγάρι Κρατερός Κατσούλης – Κατερίνα Καραβάτου επρόκειτο να μετακινηθεί στην πρωινή ζώνη του καναλιού Έψιλον, καθώς τα νούμερα που έκανε το “Πρωινούλι” τους λίγους μήνες προβολής του, δεν είχαν ικανοποιήσει την διοίκηση. Ωστόσο, με τη μεταγραφή της Κατερίνας Καινούργιου στην πρωινή ζώνη, ίσως το ζευγάρι μετακινηθεί προς το μεσημέρι ή το απόγευμα.

Ο Μάρκος Σεφερλής ετοιμάζει την πρωινή του καθημερινή εκπομπή στο Star Channel. Το μοντέλο της εκπομπής θα είναι ελαφρά διαφορετικό από ο,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολλή αλληλεπίδραση με τους τηλεθεατές μέσω παιχνιδιών. Αν οριστικοποιηθεί το slot των 10-1 με την εκπομπή του Σεφερλή, η Πόπη Τσαπανίδου θα επανέλθει μετά από πολλά χρόνια στην (πολύ) πρωινή ζώνη.

Ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα οτιδήποτε σχετικό με το νέο του πρόγραμμα είναι, δυστυχώς, το Mega, καθώς η αδειοδότησή του φαίνεται, μάλλον, απίθανη, με τα νέα δεδομένα των τηλεοπτικών αδειών.