WATCHLIST

11 αξέχαστες ατάκες από τα Φιλαράκια

Μπορεί να έχουν περάσει 12 (!) χρόνια (ΠΩΣΠΕΡΑΣΑΝΤΑΧΡΟΝΙΑΘΕΕΜΟΥ) από την τελευταία φορά που είδαμε την παρέα από τα Φιλαράκια στις οθόνες μας αλλά οι ατάκες που έχουν ειπωθεί εξακολουθούν να είναι relevant και τις ακούς/ διαβάζεις αρκετά συχνά.

Πολύ πριν μπει τη ζωή μου το Grey’s Anatomy και πριν αγαπήσω σφόδρα την Tina Belcher, η σειρά που έπαιζε μονίμως στο σπίτι μου ήταν τα Φιλαράκια (εν τω μεταξύ, ανάθεμα με το Star δεν μπορώ να πω τη σειρά ποτέ FRIENDS, τέλος πάντων συνεχίζουμε). Ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχω δει τα επεισόδια, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι υπερβολικά πολλές γιατί πλέον ξέρω ΑΠ’ΕΞΩ σχεδόν όλους τους διαλόγους. Η σχέση μου με αυτή τη σειρά είναι τόσο καλή που συγκινούμαι το ίδιο κάθε φορά που βλέπω την Rachel και το Ross να χωρίζουν και γελάω ακόμα σαν χαζή όταν η Phoebe τσακώνεται με τον ανιχνευτή φωτιάς.

Και επειδή δεν θα σταματήσω π ο τ έ να υποστηρίζω ότι τα Φιλαράκια είναι μια από τις καλύτερες σειρές που έχουμε δει, πάμε να δούμε 11 (είχα και περισσότερες μην νομίζεις) από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές που μας χάρισαν αξέχαστες ατάκες.

”How you doin”’- Joey

Βαθμός unforgettable: 10/10

Σίγουρα έχεις πει και εσύ κάποια στιγμή αυτή την ατάκα του Joey. Την ακούσαμε πρώτη φορά στην 4η σεζόν όταν η Rachel προσπαθούσε να βρει πως θα ζητήσει σε ραντεβού τον τύπο που της άρεσε. Έκτοτε έγινε η χαρακτηριστική ατάκα του Joey που έπιανε πάντα- εκτός από τότε με την Elle MacPherson. #neverforget

”Pivot”- Ross

Βαθμός unforgettable: 10/10

Δεν φαντάζεσαι πόσο λατρεύω αυτή τη σκηνή. Την ακούσαμε στην 5η σεζόν όταν ο Ross έδινε οδηγίες στον Chandler και την Rachel για το πως θα ανεβάσουν τον καναπέ από τις σκάλες. Το επαναλαμβανόμενο Pivot που τους λέει με κάνει να κλαίω από τα γέλια κάθε φορά.

”MY SANDWICH?”- Ross

Βαθμός unforgettable: 10/10

Άλλη μια φανταστική στιγμή του Ross (απορώ γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν πήρε ποτέ Emmy, ΑΠΟΡΩ). Την ακούσαμε στην 5η σεζόν όταν ο καημένος ο Ross δεν περνούσε και πολύ καλά μετά το χωρισμό του με την Emily. Προφανώς και την λέμε ακόμα όταν κάποιος μας έχει φάει το φαΐ.

”We were on a break”- Ross

Βαθμός unforgettable: 10/10

Εντάξει, αν πάθουμε ποτέ τίποτα και καταστραφούμε νομίζω μαζί με τις κατσαρίδες θα επιζήσει και η ατάκα WE WERE ON A BREAK (έτσι φωναχτά να το διαβάσεις σε παρακαλώ). Την ακούσαμε στο επικό επεισόδιο της 3ης σεζόν, στο οποίο ο Ross και η Rachel τα βρήκαν (για λίγο).

”Seven.. seven…SEVEN.. S E V E N”- Monica

Βαθμός unforgettable: 6/10

Μια από τις καλύτερες ατάκες της Monica, η οποία δυστυχώς δεν έχει κερδίσει την αναγνώριση που της αξίζει. Την ακούσαμε στην 4η σεζόν όταν ο Chandler ρώτησε τα κορίτσια τι μπορεί να κάνει για να ικανοποιήσει την κοπέλα του στο κρεβάτι. Η απάντηση της Monica ήταν απολαυστική και εξακολουθεί να ακούγεται σε κουβέντες που αφορούν τον οργασμό μιας γυναίκας.

”Unagi”- Ross

Βαθμός unforgettable: 10/10

Αλήθεια δεν το κάνω επίτηδες, αλλά τι να κάνω που ο Ross έχει πει μερικές από τις καλύτερες ατάκες στη σειρά; Anyhow, το Unagi είναι μια από τις πιο αστείες στιγμές του που είδαμε στην 6η σεζόν όταν προσπαθούσε να αποδείξει στην Rachel και την Phoebe ότι το οι πολεμικές τέχνες απαιτούν να έχεις απόλυτη επίγνωση της κατάστασης γύρω σου.

”Joey doesn’t share food”- Joey

Βαθμός unforgettable: 10/10

Αν συνεχίσω να δίνω αβέρτα δεκάρια νομίζω θα χαλάσει το νόημα αυτής της λίστα αλλά ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ χαρίζω ένα 10αρι στον Joey γιατί αυτή η ατάκα που ακούσαμε στην 10η σεζόν έχει στοιχειώσει τις ζωές μας καθώς την ακούμε από πολλούς φίλους μας.

”I know!!”- Monica

Βαθμός unforgettable: 5/10

Εντάξει, το “I know” που έλεγε συχνά η Monica δεν ήταν ακριβώς ατάκα, αλλά πραγματικά δεν γίνεται να μην την συμπεριλάβω στη λίστα. I KNOW!

”She’s your lobster”- Phoebe

Βαθμός unforgettable: 8/10

Είμαι σίγουρη ότι ο Λάνθιμος εμπνεύστηκε τον τίτλο της ταινίας του από αυτή την σκηνή της 2ης σεζόν που η Phoebe ταυτίζει την σχέση της Rachel και του Ross με αυτή των αστακών.

”A trans.. trans… HE’S A TRANSPONSTER”- Rachel

Βαθμός unforgettable: 10/10

Αυτή ατάκα της Rachel αφιερώνεται σε όλους αυτούς που δεν μπορούν να περιγράψουν με μία λέξη τι δουλειά κάνουν οι φίλοι τους. Ξέρετε ποιοι είστε *σηκώνει το χέρι σε γροθιά*

”Isn’t that just kick-you-in-the-croch,spit-on-your-nec fantastic?”- Rachel

Βαθμός unforgettable: 5/10

Μια από τις πιο αστείες ατάκες της Rachel, την ακούσαμε στη 2η σεζόν όταν είχε ταραχτεί πολύ που ο Ross γνώρισε ο Ross είχε βρει καινούρια κοπέλα.