LIFE

Η Mamika, η 95χρονη γιαγιά που όλες θα θέλαμε να γίνουμε

Πριν μερικά χρόνια, ο 46χρονος σήμερα Γάλλος φωτογράφος, Sacha Goldberger έψαχνε για ένα πρωτότυπο τρόπο να προβάλλει στο διαδίκτυο τη δουλειά του. Αμφιταλαντεύτηκε λίγο αλλά η απόφαση δεν ήταν δύσκολη. Η γιαγιά του Frederika ήταν υπέροχη, του το έλεγαν όλοι, το έβλεπε, οπότε γιατί όχι να αναλάβει εκείνη τον ρόλο της οικοδέσποινας του site του; Άλλωστε εκείνο τον καιρό φαινόταν αρκετά μελαγχολική και μοναχική.

Πήρε φωτογραφική, περίεργα κοστούμια και ξεκίνησε. Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν εκατοντάδες τρελές πόζες, συνεντεύξεις και χαμόγελα. Η “Mamika” (όπως λέγεται στα Ούγγρικα η γιαγιά) έγινε βιβλίο και έφτασε τα 95.

Στα γεράματα, έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο και έλαβε πολλά μηνύματα που της έλεγαν ότι είναι η γιαγιά που κάθε εγγόνι θα ήθελε να έχει.

Στην αρχή δεν καταλάβαινε ακριβώς το λόγο που έγινε τόσο αγαπητή, όμως στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι η ιστορία της έδινε ένα μήνυμα ελπίδας και χαράς.

Ο εγγονός της αποκάλυψε ότι η γιαγιά μέσα από τη διαδικασία της φωτογράφισης δεν εμφάνισε ποτέ ξανά σημάδια κατάθλιψης.

Σήμερα, λοιπόν, την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη που έχει υιοθετηθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, είναι μια καλή ευκαιρία να δεις μερικές πόζες της Mamika, που δείχνουν ότι η ζωή έχει νόημα και μπορεί να περνάει όμορφα αν το θέλουμε, ανεξάρτητα από την ημερομηνία γέννησης που αναγράφεται στις ταυτότητες μας.

 

  Μάθημα “πως να ποζάρεις σαν σούπερμοντελ”

 “Το κομμωτήριο είναι must…

 …το ίδιο και οι selfies”

 Πετάει το σκυλί; Πετάει

 “Η γυμναστική είναι για κότες…

 … και για ήρωες”

 Μάθε τέχνη κι άστηνε

Πάντα με στιλ

 Παντού με κραγιόν

 Το ατού του να βλέπεις μακριά

 Διακοπές με καλτσάκι

 Μπανανάκι

Αγόρασε το βιβλίο

 

Ο Sacha Goldberger, έχει συγκεντρώσει σε ένα βιβλίο τις αγαπημένες φωτογραφίες αυτής της ηρωίδας: της Mamika. Το βρήκαμε στα Public με 9,89 ευρώ!

Μπορείς να ακούσεις πως μιλάει η Mamika και να δεις κι άλλες πόζες της, στο επίσημο site του εγγονού της.