INSTAGRAM

Natasouko: Χάρτινες κούκλες βγαίνουν βόλτα στην πόλη

Μια από εκείνες τις ημέρες που χάζευα στο Instagram αναζητώντας κάτι διαφορετικό, ξαφνικά είδα μπροστά μου μια χάρτινη κούκλα να πίνει το τσάι της πάνω σε ένα κάγκελο. Μα τι ωραία ιδέα, αναφώνησα και μπήκα στο προφίλ που την ανέβασε, με το χέρι στην καρδούλα (την Instagramική, καταλαβαίνεις).

Το @natasouko ήταν το μέρος που έψαχνα! Πάταγα, ξαναπάταγα και ξαναπάταγα καρδιές μέχρι που σταμάτησα με το ζόρι και είπα να αναζητήσω τη “μανούλα” αυτών των δημιουργιών.

Πρόκειται για την Νατάσα Πολύζου, που προφανέστατα ασχολείται επαγγελματικά με το σχέδιο. Ακολουθεί μια μίνι συνέντευξη, για την γνωρίσεις και εσύ καλύτερα πριν την κάνεις follow.

A little fisherman caught in the city #doodle #sketches #pen #instaart #ink #fish #sea #city #sunday #summer #exarheia #blackink #illustration #illustrationartists #picame

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης natasa_polizou (@natasouko) στις

– Είσαι από την Αθήνα;

Έχω γεννηθεί στον Καναδά. Έζησα γα ένα χρόνο στην Κρήτη. Από τα 6 μου ζω στην Αθήνα με στόχο κάποια στιγμή να πάω στα βουνά

– Από πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να ζωγραφίζει;

Από μικρή. Η πρώτη μου ζωγραφιά που θυμάμαι καλά ήταν στο νηπιαγωγείο. Κάτι τσολιάδες λόγω εθνικής γιορτής!

– Πότε αποφάσισες ότι θες να ασχοληθείς στα σοβαρά με τη ζωγραφική;

Πάντα μου άρεσε να ζωγραφίζω, είναι κάτι που με χαλαρώνει και με βοηθάει να εκφραστώ. Μάλλον δεν το αποφάσισα αλλά κατάφερα να ασχοληθώ παραπάνω με αυτό όταν απέκτησα λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

– Τι σπούδασες;

Σπούδασα γραφιστική και με αυτό ασχολούμαι επαγγελματικά 12 χρόνια. Tα τελευταία 6 έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε το δικό μας δημιουργικό γραφείο με άλλες δύο κοπέλες. Λεγόμαστε ΜΝΜ.

– Πως σου ήρθε να βγάλεις τα χάρτινα κορίτσια σε φυσικό περιβάλλον;

Το βλέπω σαν παιχνίδι. Είναι μια χάρτινη κούκλα, όταν την τοποθετώ σε αληθινό περιβάλλον, τουλάχιστον στα μάτια μου είναι σαν να ζωντανεύει.

– Τι πιστεύεις ότι κάνει ξεχωριστές τις δημιουργίες σου;

Δε ξέρω αν το αποτέλεσμα είναι  ξεχωριστό αλλά το συναίσθημα ζωγραφίζοντας είναι πραγματικά ξεχωριστό για μένα.

– Ωραία αυτά που κάνεις και βλέπουμε στο Instagram και το Facebook σου. Αλλά, είναι η δουλειά σου ή χόμπι;

Την εικονογράφηση ως “natasouko” τη ξεκίνησα για να έχω μια δραστηριότητα που να με χαλαρώνει.  Φροντίζω να ανανεώνω τακτικά τις σελίδες μου (facebook και instagram) και τις Παρασκευές μπορείτε να με βρείτε και στο socomic  όπου ουσιαστικά εικονογραφώ κάθε βδομάδα μια διαφορετική αληθινή ιστορία, που με έχει  εμπνεύσει, είτε ανθρώπων από τη σελίδα Humans of New York είτε φίλων του socomic.

– Από όσο έχουμε δει, τα doodles σου δεν κάθονται μόνο στο χαρτί. Πάνε σε τοίχους, κολάν, τσάντες κλπ. Έχεις κάποιο online κατάστημα που μπορούμε να δούμε και να κάνουμε δικές μας τις δημιουργίες σου ; Αν όχι, που μπορούμε να δούμε δουλειά σου;

Κάποια από τα σχέδια μου βρίσκονται στο www.society6.com σε prints, μαξιλάρια, παπλώματα, ρολόγια και άλλα καλούδια. Επίσης αναλαμβάνω και tailor made παραγγελίες με ραντεβού από κοντά ή μέσω fb.

– Περιέγραψε μας μια μέρα σου!

To πρωί ξεκινάω (όχι πολύ νωρίς) τη μέρα μου στο γραφείο. Μ’ αρέσει ο πρωινός ύπνος. Εκεί πίνω τον πρώτο μου καφέ με τα κορίτσια.  Θα φύγω από το γραφείο όχι συγκεκριμένη ώρα, συνήθως μετά τις 7, αναλόγως τη δουλειά.  Από εκεί και πέρα κάθε μέρα είναι και μια άλλη μέρα 🙂