LIFE

O κακός χαμός με το Mr. Robot! Ε υπάρχουν λόγοι…

Το Mr. Robot , η νέα σειρά που έχει κάνει τα social media –κι όχι μόνο – να παραμιλούν, έκανε πρεμιέρα στο OTE CINEMA 4HD την Τρίτη 24 Νοεμβρίου κι από εδώ και πέρα θα προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 23.00. 

Τα νέα άρχισαν να φτάνουν στα αυτιά μας στο Ladylike εδώ και μήνες, πρώτα από τα geeks του ομίλου που ρουφούν οποιαδήποτε αξιόλογη νέα σειρά άμα τη εμφανίσει της και μετά από την εκκωφαντική ‘αποδοχή’ (έτσι το λέμε τώρα) που έχει ο περίεργα εμφανίσιμος πρωταγωνιστής με τα γουρλωτά μάτια Rami Malik (The Pacific, Twilight κ.ά.) από τις γυναίκες. Όλοι μιλούσαν γι’ αυτήν την περίεργη αλλά ιδιοφυή νέα σειρά. Από την πρεμιέρα της στο καλωδιακό USA  στις αρχές του καλοκαιριού, το Mr. Robot έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, ενώ έχει ήδη πάρει έγκριση για την παραγωγή του 2ου κύκλου, που επίσης θα προβληθεί στον OTE TV σε πρώτη προβολή.  

 

Ήρωας του είναι o ιδιοφυής χάκερ Elliot, ένας καταθλιπτικός τύπος ο οποίος την ημέρα δουλεύει σαν μηχανικός σε μια εταιρεία προστασίας του κυβερνοχώρου. Ο εξαρτημένος από την μορφίνη Elliott τη νύχτα δρα σαν αόρατος τιμωρός, αν και πλήρως απορροφημένος στις παρανοϊκές σκέψεις του, φροντίζει να απομακρύνει τους ‘ κακούς’ από την κοινωνία και τα άτομα που νοιάζεται. Η ζωή του Elliot αλλάζει όταν τον προσεγγίζει μια αναρχική ομάδα από χάκερς με αρχηγό τον Mr. Robot του τίτλου (Christian Slater) με σκοπό να χτυπήσουν μια τεράστια πολυεθνική εταιρεία, την ίδια εταιρεία για την οποία ο Elliot πληρώνεται για να προστατέψει. Δεν χρειάζεται να ξέρετε τιποτε παραπάνω για την υπόθεση γιατί πολύ απλά θα σας χαλάσουμε την… αγωνία.

 

Η επιτυχία της πολυδιάστατης  σειράς οφείλεται σε πολλούς, καλούς λόγους. Αρχικά είναι αναζωογονητικά νεωτεριστικό να βλέπεις τους χάκερς εν δράσει πιο πειστικά απ’ ότι μας έχει συνηθίσει η τηλεόραση κι ο κινηματογράφος έως τώρα. (Δηλαδή όχι ως άλουστα φρικιά κλεισμένα σε μικρά van…) Το στόρι μάλιστα βασίζεται σε υλικό των Anonymous! Οι δημιουργοί της έχουν ένα πρώτης τάξεως υλικό για να διαμορφώσουν  ένα ψυχρό αλλά απόλυτα ρεαλιστικό και πολύπλοκο σύμπαν με συναρπαστικούς και αινιγματικούς χαρακτήρες. Ακόμη και οι τίτλοι της αρχής έχουν μια διαφορετική, πιο κινηματογραφική αισθητική σαν να τους σκηνοθετούσε ο Ντέιβιντ Φίντσερ. Στα συν φυσικά και η ‘ιδιαίτερη’ αφήγηση με την υπνωτική φωνή του πρωταγωνιστή που δεν λέει να σου ξεκολλήσει από το μυαλό. Είναι σπάνιο να βλέπεις τόσο παρανοϊκούς και αντιπαθείς ήρωες να σου κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον σε κάθε νέο επεισόδιο. Και ναι, είναι κι αυτό το περίεργο τυπάκι ο Malik, με το υπνωτισμένο του βλέμμα που άλλοτε βγάζει φωτιές κι άλλες φορές θαρρείς πως το μόνβο που θέλει είναι να έρθει στην αγκαλιά σου για χάδια. Το Mr. Robot είναι με διαφορά από τις καλύτερες σειρές  της χρονιάς, επιτέλους ένα κυβερνοθρίλερ με βρώμικους, πραγματικά ωμούς ήρωες για την βρώμικη και ωμή εποχή μας.