ΠΑΣΧΑ

Οι καλύτερες σελίδες στο Facebook για να μπεις στο κλίμα των ημερών

Το Facebook είναι ανοιχτό για όλους: δε γνωρίζει σύνορα και όρια. Είναι κάτι σαν τον Θεό των social media. Κάπως έτσι το αντιμετωπίζουν και οι απανταχού πιστοί και το χρησιμοποιούν σαν εργαλείο για να διαδώσουν το λόγο του Θεού.

Λόγω των ημερών, οι σελίδες που είναι αφιερωμένες σε “Πατήρ, Υιό και Άγιο Πνεύμα” έχουν πάρει φωτιά και δίνουν ρεσιτάλ πρωτοτυπίας και φαντασίας, ενώ τα posts των πιστών για το Πάσχα, έχουν γεμίσει τους τοίχους των σελίδων αυτών, οι οποίες θυμίζουν κάτι από το παραδοσιακό και πατροπαράδοτο εικονοστάσι. Ακολουθούν ενδεικτικά, μερικές από τις πιο δημοφιλείς. Ευτυχώς η αναζήτηση μπορεί να διαρκέσει ώρες. Αν θες να βρεις αυτή που σου ταιριάζει δηλαδή.

Ιησούς Χριστός Νικά

Μια ορθόδοξη σελίδα μόνο για καθαρές ψυχές. Γιατί εκείνες μπορούν και βλέπουν τον Θεό, επειδή είναι αγαθές και φωτίζονται με λάμψη από Αυτόν.

Παναγία μου γλυκιά, βοήθησέ μας

13,835 άτομα έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα προσωπικό ιστολόγιο που χρυσώνει το χάπι στην Παναγία αποκαλώντας την “γλυκιά” και της ζητάει βοήθεια.

Με την Αγάπη Του σε μιά πορεία πρός Εμμαούς

Η σελίδα διαχειρίζεται από την Διά Χριστόν Σαλή Θεολόγος (Έν Ονόματι Κυρίου περιηγηθώμεν εις τό Ευαγγέλιό Του..)

Πατέρες της Εκκλησίας

Mε τη λακωνική περιγραφή: “Ρήματα Ζωής Αιωνίου” και 5,819 likes.

O ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ

Ένα group για τον Θεό που δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους, αλλά εν προκειμένω υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις “ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΑΔΑ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος σε πάσης φύσεως αιρετικούς ( παπικούς, παλαιοημερολογίτες {ΓΟΧ}, πεντηκοστιανούς κ.ο.κ. )”.

Χριστέ Μου, Μη Με Εγκαταλείψεις

Ένα community που παρά τα 6,523 likes του, δεν είναι και ιδιαίτερα ενεργό. Το γεγονός αυτό όμως δεν το κάνει λιγότερο αξιόλογο.

Παναγία μου,μητέρα της αγάπης ..Αγγελιοφόρε των ουρανών

Με 59,701 likes, η Παναγία μπορεί να κάνει τα πάντα μάλλον. Στην περιγραφή διαβάζουμε “Λατρευτή μας μητερα κρατα μας σφιχτα στην αγκαλιά σου και πρεσβευε στον υιο σου για τα ταπεινα παιδιά σου..Στους δυσκολους καιρούς που ζούμε ας παρακαλέσουμε την λατρευτή μας μητέρα .την Παναγία να μας κρατάει στην αγκαλιά της και να πρεσβευει υπερ ημών στον υιον της και Θεό ημων…”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ.

“ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.”. Απλά, λιτά κι απέριττα και με έγκυρα posts πάνω απ’ όλα.