VIRAL

Άνθρωποι βλέπουν αυτή τη γυναίκα να χτενίζεται για να χαλαρώσουν. Πώς είπατε;

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και κάποιες ιατρικές μελέτες που έχουν γίνει, γύρω από το φαινόμενο ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response). Όσοι έχουν ASMR υποστηρίζουν λοιπόν ότι πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση σε ορισμένα επαναλαμβανόμενα, χαλαρωτικά ερεθίσματα, όπως κάποιος να ψιθυρίζει, να βουρτσίζει τα μαλλιά του, ή να ξεφυλλίζει ένα βιβλίο.

Ήχοι σαν αυτούς λοιπόν, είναι για ορισμένους ανθρώπους εξαιρετικά χαλαρωτικοί, ενώ οι ίδιοι λένε πως δημιουργούν στο κεφάλι τους ένα γαργαλητό ευφορίας, το οποίο κινείται προς σώμα και τους αφήνει στο τέλος εντελώς χαλαρούς.

Η WhispersRed είναι μια καλλιτέχνις που ασχολείται με το ASMR μέσω του καναλιού της στο Youtube. Μόλις ανακάλυψε τις χαλαρωτικές ιδιότητες του ASMR, άρχισε να ασχολείται με αυτό και σήμερα έχει περισσότερους από 175000 συνρομητές.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δεις την Emma Smith (έτσι λέγεται η WhispersRed), να χτενίζεται και να ψιθυρίζει. Στην αρχή απορείς με αυτό που βλέπεις – αυτό δηλαδή συνέβη σε μένα. Μετά από το πρώτο τέταρτο όμως, θα αρχίσεις να νυστάζεις. Η ίδια έχει εφαρμόσει ένα μικρόφωνο πάνω στη βούρτσα κι έτσι ακούς από πολύ κοντά τον ήχο της τρίχας που χτενίζεται. Τόσο κοντά που νομίζεις ότι το κάνουν στα δικά σου μαλλιά και αυτό τουλάχιστον εμένα με χαλαρώνει πολύ. Με λίγα λόγια το ASMR μάλλον υπάρχει. Θα δοκιμάσω κι άλλες ιδέες της και θα επανέλθω με νέες μεθόδους χαλάρωσης.