CELEBRITY STYLE

Ποιος θα περίμενε η Samantha Cameron να είναι τόσο στιλάτη;

Η Samantha Cameron, σύζυγος του David Cameron -πρώην Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου πλέον-, businesswoman και εκατομμυριούχος είναι από τις γυναίκες που ενώ δεν είναι πολιτικός, βρίσκεται στο κέντρο των πολιτικών δρώμενων, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες κατά τη διάρκεια του Βρετανικού δημοψηφίσματος.

Μπορεί η Βρετανία να αποχαιρέτησε την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά το Βρετανικό στιλ παραμένει και η Samantha παραμένει επίσης μία από τις πιο στιλάτες Αγγλίδες που έχει δει η χώρα.

Το 2015 η Mrs. Cameron ή αλλιώς “SamCam” όπως την φωνάζουν οι Βρετανοί fans της, ψηφίστηκε η πιο στιλάτη γυναίκα του κόσμου από το περιοδικό Vanity Fair, πράγμα που έφερε ιδιαίτερη έκπληξη αφού συναγωνιζόταν fashionistas όπως Amal Clooney και Emma Watson.

Παρ’ όλα αυτά, η Samantha έχει πολύ συγκεκριμένο γούστο και από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά με ένα βαθύ μπλε, Emilia Wickstead φόρεμα, ήταν εμφανές πως η πολιτική στο Ηνωμένο Βασίλειο πήρε μια πιο στιλάτη τροπή.

Με ιδιαίτερη αγάπη στα κομψά και προσεγμένα φορέματα αλλά και στις αποχρώσεις του μπλε, η SamCam έχει μερικά στιλιστικά μυστικά που την κάνουν από τις πιο κομψές κυρίες της Βρετανίας. Μάθε ποια είναι αυτά, παρακάτω.

1. Ξεχωριστά prints

Yπάρχουν μερικές φορές που χρειάζεται να κάνεις λίγη παραπάνω προσπάθεια με το look σου για κάποια συγκεκριμένη περίσταση. Αλλά μην φοβάσαι, γιατί η στιλιστική φόρμουλα της Samantha έχει ένα κανόνα ακόμα και για τα πιο εκκεντρικά events: τα prints. Η Samantha δεν περιορίζεται σε floral, αλλά διαλέγει λίγο πιο ξεχωριστά κομμάτια που υποστηρίζει υπέροχα.

2. Statement κολιέ

Τα μεγάλα κοσμήματα είναι ένα από τα βασικά κομμάτια της ντουλάπας της Samantha -που εγγυώνται να προκαλέσουν αίσθηση αν ποτέ φορέσει ένα απλό top ή φόρεμα. Επειδή έχει μακρύ πρόσωπο, τα μεγάλα κολιέ βοηθούν στο να στρέφεται αλλού η προσοχή -δηλαδή στο σύνολο. Οι μονόχρωμες μπλούζες είναι εντάξει για τη δουλειά, αλλά χρειάζονται κάτι παραπάνω για μία βραδινή έξοδο.

3. Pencil φούστες

Η Samantha Cameron είναι γνωστή για την αγάπη της για τις αποχρώσεις του μπλε. Είτε είναι ανοιχτό γαλάζιο είτε βαθύ μπλε, φαίνεται πως έχει βρει το χρώμα που την κολακεύει και συγχρόνως την κατάλληλη σιλουέτα για να το ενισχύσει. Έχοντας μία λεπτή φιγούρα χωρίς έντονες καμπύλες, η Samantha διαλέγει να φορέσει pencil φούστα έτσι ώστε να δημιουργήσει το σχήμα της κλεψύδρας. Έξτρα bonus: Ο συνδυασμός διαφορετικών μπλε αποχρώσεων σε ένα look.

4. Οριζόντιες ρίγες

Οι οριζόντιες ρίγες μπορεί να μοιάζουν σαν να σπάνε κάθε στιλιστικό κανόνα (όχι, στην πραγματικότητα), αλλά υπάρχει λογική πίσω από την επιλογή αυτή της Samantha. Κάθε φορά που φοράει κάτι με ρίγες, το συνδυάζει με μία έντονη φούστα, μέχρι το γόνατο και τακούνια, πράγματα που της δίνουν ύψος και κομψότητα.

5. Πολύχρωμα τακούνια

Μία γυναίκα με τόσο μαύρο, γκρι και navy στη ντουλάπα της, όσο η Sam Cam, χρειάζεται μία συχνή δόση χρώματος για να αναζωογονήσει το look της. Εξου και η μεγάλη συλλογή από χρωματιστά τακούνια που έχει στην κατοχή της και κυμαίνονται στις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου. Τα χρωματιστά τακούνια δίνουν νεανικότητα και ζωηρότητα σε ένα σύνολο και είναι εξαιρετική επιλογή αν έχεις όμορφους αστραγάλους και θέλεις να τους αναδείξεις.

6. Έντονα χρώματα

Η Samantha εκτός από την αγάπη της για τις αποχρώσεις του μπλε, δείχνει και ιδιαίτερη προτίμηση στα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο. Είναι γνωστό πως το κόκκινο χρειάζεται λίγη παραπάνω προσπάθεια για να μην είναι υπερβολικό και φυσικά το κατάλληλο στιλ. Η Samantha συνηθίζει να διαλέγει φορέματα με κλειστή λαιμόκοψη και σοφιστικέ κοψίματα. Το μάκρος είναι κυρίως midi, πάντα με μία στιλάτη λεπτομέρεια και συνδυασμένο με τακούνια σε ουδέτερο χρώμα. Όσον αφορά τα κοσμήματα, είναι τόσο διακριτικά που σχεδόν δεν φαίνονται.

7. Ζώνες

Η Samantha Cameron έχει μικροσκοπική μέση και γι’ αυτό της αρέσει να φοράει συχνά ζώνες για να την αναδεικνύει. Άλλωστε αυτός είναι ο βασικός κανόνας του στιλ -να αναδεικνύουμε τα όμορφα χαρακτηριστικά μας. Επίσης, όπως και με τις pencil φούστες, επειδή έχει αρκετά ίσια φιγούρα, η ζώνη δίνει την ψευδαίσθηση της καμπύλης. Μάλιστα, η Samantha έχει στην κατοχή της μια μεγάλη συλλογή από ζώνες είτε είναι των 30 λιρών, είτε των 250.