ΜΟΔΑ

10 μοντέλα διαφορετικά απ’ όλα τα άλλα

Στο χώρο της μόδας τα περιθώρια ήταν ανέκαθεν στενά για τα μοντέλα. Λίγο πολύ οι αναλογίες κορμιού και σώματος ήταν πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές, ενώ ήταν σπάνιες οι φορές που κάποια κοπέλα θα ξέφευγε από τη νόρμα που πρόσταζε η μεζούρα και ο φακός του φωτογράφου.

Ευτυχώς έχουν γίνει αρκετά βήματα εξόδου από αυτόν τον ασφυκτικό κύκλο που αποδέχόταν μόνο ένα είδος ομορφιάς και πλέον συζητάμε και για μοντέλα που φορούν ρούχα σε μεγαλύτερο νούμερο, έχουν πιο ιδιαίτερα πρόσωπα, ή όχι και τόσο καθωσπρέπει συμπεριφορές, όπως η Cara Delevigne. μ

Οι σχεδιαστές πλέον αποδέχονται την ”πρόκληση” να δημιουργούν για γυναίκες με διαφορετικές αναλογίες, με όχι και τόσο συμβατικά όμορφα πρόσωπα, με ιδιαίτερες φάτσες, δυσμορφίες, διαφορετικές περσόνες, και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Οι γυναίκες που ακολουθούν είναι όλα τα παραπάνω.

Lara Stone

 

H New York Times την χαρακτήρισε ”αντι-μοντέλο”, όταν έγινε πιο γνωστή το 2006. Η Lara Stone έχει ένα μεγάλο κενό στα δόντια, φοράει το νούμερο 4 και έχει στήθος δυσανάλογα μεγάλο συγκριτικά με το υπόλοιπο κορμί της. Την έβλεπαν κάπως σαν εξωγήινο τότε, ώστε να ανοίξει το δρόμο για πιο σκληρά και λιγότερο ”κουκλίστικα” γυναικεία πρόσωπα στο χώρο της μόδας. Έγινε ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα και ήταν για έναν χρόνο στο #1 του models.com.

Imaan Hammam

 

Kατάγεται από το Μαρόκο και την Αίγυπτο και έχει γίνει ευρέως γνωστή επειδή κυκλοφορεί με τα φυσικά της μαλλιά. Όπως είπε σε συνέντευξή της στο Glamour, από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ και μέχρι την εμφανισή της στη Vogue, δηλαδή για 5 χρόνια, δεν της επιτρεπόταν να αφήνει το μαλλί της φυσικό. Τους έπαιρνες περίπου 3 ώρες να το ισιώσουν.

Τess Holliday

 

Aν δεν την γνωρίζεις, μάθε περισσότερα γι’ αυτό το plus size κορίτσι, εδώ.

Bhumika Arora

 

Πόσα κορίτσια από την Ινδία μπορείς να θυμηθείς να περπατούν σε catwalk; Το ακόμα πιο αξιοσημείωτο για την Bhumika είναι ότι έκανε το μεγάλο μπαμ στο χώρο της μόδας στα 27 της! Βραβεύτηκε ως μοντέλο της χρονιάς στα Beauty Awards της Vogue India για το 2015.

Melanie Gaydos

 

Η Μelanie πάσχει από Ectodermal Dysplasia και προτιμά να εγείρει συναισθήματα στον θεατή, παρά να του πουλήσει ρούχα. Μάθε περισσότερα γι΄αυτό το πολύ ενδιαφέρον κορίτσι, εδώ.

Liu Wen

 

Η Wen ήταν η πρώτη εκπροσώπηση της Κίνας στο χώρο της μόδας. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο με καταγωγή από την Ανατολική Ασία που περπάτησε σε fashion show της Victoria’s Secret, μπήκε στη λιστα του Forbes με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα για το 2013 και εκπροσώπευσε την Estee Lauder.

Chantelle Winnie

 

H Kαναδέζα Chantelle Winnie συμμετείχε στην 21η σεζόν του America’s Next Top Model κι έτσι ήρθε στο προσκήνιο. Η πάθηση που αποχρωματίζει τοπικά το δέρμα της, είναι η λεύκη και παρόλο που παλιότερα ήταν ο λόγος που είχε υποστεί λεκτική κακοποίηση, σήμερα την κάνει όλο και πιο δυνατή, αφού με την καριέρα της είναι ένα σύμβολο διαφοροποίησης και εξέλιξης που δείχνει πως οι ατέλειες, μπορούν να είναι και προσόν.

Ηari Nef

 

To πρώτο transgender μοντέλο μας είχε ενθουσιάσει με τις δηλώσεις της ”Δεν αρκεί απλά να βγαίνεις συμπαθητική σ’ ένα περιοδικό. Πρέπει να έχεις και κάτι να πεις.” και παλιότερα.

Candice Huffine

 

Η Candice ξεκίνησε να δουλεύει στο χώρο της μόδας πριν από 15 χρόνια, αλλά έγινε διάσημη αφού πέρασαν τα πρώτα 10. Το μοντέλο που φοράει ρούχα νούμερο 13, έχει φωτογραφηθεί για τη Vogue Italia, το περιοδικό W, αλλά και το ημερολόγιο της Pirelli για το 2015.

Andreija Pejic

 

Η Pejic κάνει μια αυτοβιογραφική ταινία για τη ζωή της και το πώς έγινε ένα τρανς μοντέλο. Στα 17 της, ενώ ανατομικά ήταν ακόμα αγόρι, περπάτησε για τον Jean Paul Gaultier φορώντας ρούχα και από την ανδρική, αλλά και από τη γυναικεία σειρά. Το 2014 η Andreija έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και ήταν το πρώτο τρανς μοντέλο το προφιλ της οποίας δημοσίευσε η Vogue στο τεύχος Μαΐου του 2015.