ΜΟΔΑ

10 plus size fashion bloggers καταρρίπτουν κάθε στερεότυπο ομορφιάς

Είναι κοινή αλήθεια πως υπάρχει ένα τεράστιο κενό στην αγορά όσον αφορά εταιρείες ρούχων οι οποίες να παράγουν ρούχα τα οποία να ακολοθούν τα εκάστοτε trends αλλά και να κολακεύουν τις μεγαλύτερες καμπύλες.

Τα στερεότυπα ομορφιάς που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια στο δυτικό κομμάτι του κόσμου ‘προστάζουν’ τις fashion περσόνες να στριμώχνονται σε νούμερα μεταξύ 6 και 8 (International 34 και 36) και designers και brands να περιορίζουν τη παραγωγή σε ρούχα που αφορούν μόνο ένα κομμάτι του πλυθυσμού.

Μέχρι και πολύ πρόσφατα η έλλειψη plus size γυναικών στο κόσμο της μόδας ήταν ιδιαίτερα εμφανής και ευτυχώς αυτό έχει ήδη αρχίζει να αλλάζει. Όλο και περισσότερες  plus-size fashion bloggers και μοντέλα έρχονται στο προσκήνιο για να θέσουν ένα θετικό παράδειγμα και να καταρρίψουν κάθε λανθασμένη αντίληψη περί σωματικών περιορισμών στο κόσμο της μόδας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 plus-size fashion bloggers που αποδεικνύουν ότι το στυλ είναι στυλ σε κάθε νούμερο.

Gabifresh

 

Η Gabi Gregg ξεκίνησε το blog της το 2008 με προσωπικό μότο “Ignore Fashion Rules” (Αγνόησε τους κανόνες της μόδας). Υποστηρίζει το να ντύνεται κάποιος ανάλογα με το σωματότυπό του και είναι μία από τις πιό διάσημες fashion bloggers με καμπύλες έχωντας εμφανιστεί σε περιοδικά όπως InStyle, Glamour, Teen Vogue, Cosmopolitan, The New York Times και Seventeen αλλά και έχει συνεργαστεί και με sites όπως Vogue.it, Refinery29, Glamour.com, xoJane και Essence.com.

Garner Style

 

H Chastity Garner διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωής της και είναι η συγγραφέας του βιβλίου “The Curvy Girl’s Guide To Style”. Άρχισε το blog της σαν side project ως image consultant και αργότερα έγινε το βασικό της επάγγελμα. Μέσα σε όλα αυτά η Chastity έχει εμφανιστεί στην εκπομπή της Oprah, στους New York Times και στο Elle.

Jay Miranda

 

H Jay Miranda είναι από την Καλιφόρνια και εκτός από full-time fashion blogger είναι και μαμά, θέμα για το οποίο γράφει συχνά όπως και για ό,τι έχει να κάνει με διακόσμηση. Η Jay έχει εμφανιστεί σε διάφορα περιοδικά και online πλατφόρμες όπως Glamour, Grazia, Marie Claire και Cosmo.

Saks in The City

 

H Γαλλίδα Sakina, μόνιμη κάτοικος Παρισιού, δημιούργησε το blog της για να αποδείξει σε γυναίκες με καμπύλες αλλά και στον εαυτό της, ότι οποιοσδήποτε κανόνας περί μόδας για plus size σώματα, είναι εντελώς αναληθής. Το blog της είναι γεμάτο από street style φωτογραφίες και συμβουλές για shopping ενώ η ίδια γράφει: “Γιατί το να ψωνίζεις οπουδήποτε είναι απόλυτα δυνατό ακόμα κι αν είσαι plus size”.

Curvy Girl Chic

 

H Allison Teng είναι η blogger πίσω απ’ το Curvy Girl Chic το οποίο ξεκίνησε το 2009 και είναι ένα από τα πιο γνωστά plus size fashion blogs. Φωτογραφίες με διάφορα outfits, κριτικές προϊόντων και πολλές συμβουλές για trends και shopping. H Allison έχει εμφανιστεί σε διάφορα sites όπως, The Huffington Post, Refinery29, Buzzfeed και άλλα.

Curious Fancy

 

H Ragini Nag Rao ζει στην Ινδία και το blog της κατακλύζει μία έντονη vintage αισθητική και ρομαντικά outfits. Είναι full-time fashion blogger και η δουλειά της έχει εμφανιστεί στο Rookie Mag της Tavi Gevinson και στο Elle India.

Nadia Aboulhosn

 

H Nadia Aboulhosn εκτός από μοντέλο και fashion blogger είναι μία από τις πιο cool περσόνες του κόσμου της μόδας. Με πάνω από 66k Instagram followers, η μισή Λιβανέζα fashionista έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό όταν κέρδισε το American Apparel XL Model Search to 2011. Στο blog της φοράει ρούχα τα οποία δείχνουν όσο πιο πολύ δέρμα και συμβουλεύει τους αναγνώστες της να πάρουν το ρίσκο και να κάνουν το ίδιο ακόμα κι αν ανήκουν στην plus size κατηγορία.

Franceta Johnson

 

H Franceta Johnson είναι μια 23χρονη fashion blogger και graphic designer και άρχισε το blog της το 2010 ως προσωπικό ημερολόγιο. Είναι γνωστή για τόσο για το στυλ όσο και για το πολύ χιούμορ της, καθώς συμβουλεύει τους αναγνώστες της να δοκιμάζουν οποιοδήποτε ρούχο ανεξαρτήτως με το τι νούμερο φοράνε (αν είναι plus size ή όχι δηλαδή). “Αν δεν νιώθετε υπέροχα, τότε μην το αγοράσετε!”, λέει.

Nicolette Mason

 

H Nicolette Mason, κάτοικος Νέας Υόρκης, είναι contributing fashion editor και έχει δική της στήλη στο Marie Claire, καθώς και απόλυτη πηγή έμπνευσης outfits στο προσωπικό της blog. Ακόμα, υπήρξε η παρουσιάστρια σε μία σειρά online επεισοδίων μιας συνεργασίας μεταξύ Hearst και YouTube. H δουλειά της έχει εμφανιστεί σε διάφορα περιοδικά όπως Vogue Italia, Brooklyn Magazine, Glamour Magazine Italy και άλλα.

From The Corners Of The Curve

 

H Λονδρέζα Callie, ξεκίνησε το blog της ως ημερολόγιο δίαιτας και κατέληξε να είναι ένα από τα πιό γνωστά plus size fashion blogs. “Σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα πια να επικεντρώνομαι γύρω από το πως θα χάσω βάρος. Αποφάσισα να προσπαθήσω να κάνω θετικές αλλαγές στη ζωή μου, να μάθω να έχω αυτοπεποίθηση για το σώμα μου και να μοιραστώ και με άλλες γυναίκες την αγάπη για τη μόδα και την ομορφιά σε κάθε νούμερο (ρούχων).”, γράφει.