ΜΟΔΑ

11 κόλπα για να φτιάχνεις εντυπωσιακά σύνολα κάθε φορά που ντύνεσαι

Μερικές φορές το να ξυπνάς το πρωί και να φοράς ένα τζιν ή ένα απλό φόρεμα, δεν κάνει τη δουλειά. Θέλεις να φτιάχνεις ένα εντυπωσιακό σύνολο, ένα σύνολο που θα αναδεικνύει την προσωπικότητά σου ενώ συγχρόνως σε κρατάει το στιλ σου στο επίπεδο που θα 'πρεπε να είναι. Μπορεί να ακούγεται πιο εύκολο απ' όσο είναι.

Ρίχνοντας μια ματιά στο Instagram και σκρολάροντας στα απίστευτα στιλάτα σύνολα των street style stars, μπορεί να φαίνεται σαν να μην καταβάλουν τεράστια στιλιστική προσπάθεια, σαν να τους βγαίνει φυσικά. Άλλωστε η πλειονότητα ξέρουν πως να συνδυάζουν τα ρούχα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να φτιάχνουν τα πιο πρωτότυπα σύνολα. Τι κάνει όμως ένας νορμάλ άνθρωπος όταν θέλει να κάνει θαύματα με τη ντουλάπα του;

Έχε αυτό κατά νου: Τα πάντα είναι βήματα. Ακόμα και η πιο καλή στιλίστρια κάνει ένα βήμα τη φορά, φτάνοντας σιγά σιγά στο να φτιάξει ένα ιδιοφυές σύνολο. Απλά χρειάζεται να έχεις ανοιχτό μυαλό σε σχέση με το τι δουλεύει και έτσι θα έχεις την ευκαιρία να δείχνεις ισάξια ατρόμητη και υπέροχη.

Βρες παρακάτω 11 κόλπα για το πώς να φτιάξεις ένα καταπληκτικό σύνολο.

1. Βάλε ζώνη

the perfect hat to have over your face while on holiday #ootd#instastyle#ABMstyle

A photo posted by Rebecca (@aclotheshorse) on

Διάλεξε μία κομψή ζώνη για ένα αέρινο ή φαρδύ κομμάτι που θα δώσει έξτρα στιλ.

2. Ψάξε για ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες

Όταν ψωνίζεις, διάλεγε ρούχα με ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Όπως ανοιχτή πλάτη, ψηλόμεσα παντελόνια, μπλούζες με ανοιχτούς ώμους ή σανδάλια με πλατφόρμα.

3. Πες ναι στις αντιθέσεις

seaside jaunts up on the blog today #ootd#fblogger#flashesofdelight

A photo posted by Rebecca(@aclotheshorse) on

Η μόδα γίνεται αυτόματα ενδιαφέρουσα όταν αρχίζεις να απορρίπτεις τους κανόνες και αρχίζεις να διασκεδάζεις. Για να είσαι στιλάτη πρέπει να παίζεις με τις αναλογίες και τις αντιθέσεις.

4. Άσε την προσωπικότητά σου να λάμψει

Σου αρέσουν τα έντονα, χαρούμενα prints; Φόρα τα. Συνδύασέ τα μαζί μέχρι να τα βαρεθείς. Η μόδα δεν έχει να κάνει μόνο με το να δείχνεις τέλεια στον δρόμο, αλλά με το να εκφράζεις την προσωπικότητά σου μέσω των ρούχων σου. Μην τα παίρνεις τόσο σοβαρά, επένδυσε σε κομμάτια που σε κάνουν να χαμογελάς.

5. Φτιάξε καλή συλλογή από πανωφόρια

Ένα καλό και κομψό τζάκετ μπορεί να ανανεώσει οποιοδήποτε σύνολο. Είτε είναι τζιν, είτε δερμάτινο, διάλεξε αυτό που ταιριάζει καλύτερα με το στιλ σου.

6. Κάνε τα αξεσουάρ σου να δουλέψουν

Current obsession. White sunglasses.

A photo posted by K E L L I E B R O W N (@itsmekellieb) on

Αν πάρεις ένα παλιό φόρεμα απ’ τη ντουλάπα σου και το συνδυάσεις με ένα έντονο κόσμημα ή παπούτσια που δημιουργούν αντίθεση, το φόρεμα αυτό θα αποκτήσει νέα ζωή αυτόματα. Παίξε, λοιπόν, με τα αξεσουάρ σου.

7. Γίνε ‘απρόσεκτη’ στο πώς βάζεις τη μπλούζα από μέσα

Αντί να βάζεις το πουκάμισο ή τη μπλούζα σου από μέσα ολόκληρη και προσεκτικά, βάλε μόνο το μπροστινό κομμάτι. Θα δείξεις πιο ανέμελη και στιλάτη.

8. Στρώσεις

Slaying the heatwave with today's #ootd. @liketoknow.it http://liketk.it/2ozLS #liketkit

A photo posted by Toshiko S. / SF, CA (@itsnotheritsme) on

Συνδύασε ένα στράπλες φόρεμα με ένα πουκάμισο, βάλε crop top πάνω από μακρύ φόρεμα, τύλιξε πουκάμισα γύρω απ’ τη μέση σου -όπως βλέπεις το να δημιουργείς στρώσεις από ρούχα μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστικό. Έτσι θα μπορείς να φοράς πιο πολλά ρούχα απ’ τη ντουλάπα σου

9. Δεν υπάρχουν ρούχα ‘εκτός ορίων’

Μπορείς να φορέσεις ένα στραπλες φόρεμα το πρωί της Τρίτης και μία πρωτοχρονιάτικη φούστα με παγιέτες στη μέση του καλοκαιριού. Τίποτα δεν είναι ‘εκτός ορίων’ αν το συνδυάσεις σωστά.

10. Επένδυσε στα καπέλα

Μην φοβάσαι ένα καλό καπέλο -είναι ένα απλό αξεσουάρ που μπορεί να δώσει ζωή σε ένα σύνολο. Υπάρχουν διάφορα είδη καπέλων που μπορείς να πειραματιστείς, άλλωστε θα σου δώσει εξαιρετικό στιλ.

11. Διάλεξε παπούτσια που δεν θα περίμενε κανείς

Oh hey! #xoq @christinaemiliephoto

A photo posted by K E L L I E B R O W N (@itsmekellieb) on

Υπάρχει λόγος που ο κόσμος της μόδας έχει ενθουσιαστεί τόσο πολύ με το συνδυασμό αθλητικών παπουτσιών με φορέματα ή άσχημων σανδαλιών με, εμ, τα πάντα. Το να φορέσεις παπούτσια που δεν θα περίμενε κανείς, μπορεί να δημιουργήσει ένα καταπληκτικό σύνολο. Πειραματίσου στον καθρέφτη σου και δες τι απρόσμενες επιλογές θα μπορούσες να κάνεις.