ΜΟΔΑ

5 λάθη που κάνεις στο πλύσιμο και τα ρούχα δεν μυρίζουν ωραία

Εκτός από το καθάρισμα, ένα από τους κύριους λόγους που πλένουμε τα ρούχα μας είναι για να μυρίζουν όμορφα και να είναι φρέσκα. Το μόνο πρόβλημα είναι πως γίνονται μερικά λάθη στο πλύσιμο και κάνουν τα ρούχα σου να μυρίζουν. Αλλά σε αυτό δεν φταίει απαραίτητα το πλυντήριο που μπορεί να μην κάνει σωστά τη δουλειά του. Ούτε και εσύ όμως, αφού υπάρχουν μερικά ύπουλα αλλά συχνά λάθη που αποτρέπουν τα ρούχα σου από το να μυρίζουν όσο ωραία θα έπρεπε.

Και δεν είναι μόνο το να ξεχνάς να χρησιμοποιήσεις μαλακτικό. Θα σε εκπλήξει το πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνουν μερικά μικρά πράγματα. Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις ενδεχομένως και τα ρούχα σου μπορεί να μην μυρίζουν όσο φρέσκα θα μύριζαν υπό κανονικές συνθήκες. Ετοιμάσου να έχεις τη μυρωδιά του φρεσκοπλυμένου ρούχου πίσω στη ζωή σου.

1. Δεν καθαρίζεις το πλυντήριο

Μπορεί να φαίνεται λίγο αντιφατικό να καθαρίζεις κάτι που έχει σαπούνι και νερό μέσα σε τακτική βάση, αλλά τα πλυντήρια στην πραγματικότητα πρέπει να καθαρίζονται. Κι αυτό γιατί τείνουν να μαζεύουν υγρασία η οποία αναπτύσσει μούχλα. Για να το αποφύγεις χρησιμοποίησε μια πετσέτα για να καθαρίσεις το εσωτερικό και κάνει μία πλύση με καυτό νερό και μαγειρική σόδα για να σκοτώσεις οποιαδήποτε βακτήρια.

2. Βάζεις παραπάνω ρούχα απ’ όσο πρέπει

Όταν βάζεις περισσότερα ρούχα απ’ όσο πρέπει μέσα στο πλυντήριο για οικονομία, δεν τα αφήνεις να καθαριστούν σωστά.  Ο τρόπος που δουλεύει το πλυντήριο περιλαμβάνει την κίνηση των ρούχων μέσα στο μηχάνημα. Η κίνηση αυτή επιτρέπει στο απορρυπαντικό να καθαρίσει σε βάθος τα ρούχα. Αν λοιπόν τα ρούχα είναι πάρα πολλά δεν θα καθαριστούν όπως πρέπει.

3. Χρησιμοποιείς λάθος ποσότητα απορρυπαντικού

Περισσότερο απορρυπαντικό δεν σημαίνει αυτόματα περισσότερος καθαρισμός. Η μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού μπορεί να δημιουργήσει ένα στρώμα σαπουνάδας που κρατά μέσα της βρωμιά και βακτήρια και έτσι τα ρούχα δεν καθαρίζονται. Οπότε αν θέλεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα, διάβαζε πάντα τις μεζούρες στο πλυντήριο.

4. Βάζεις λάθος θερμοκρασία στο νερό

Φυσικά δεν είναι πάντα καλό να βάζεις πολύ υψηλή θερμοκρασία σε όλα τα ρούχα σου, αλλά για τα υφάσματα που την αντέχουν, χρησιμοποίησε καυτό νερό που θα βοηθήσει να εξαφανιστούν τα βακτήρια που προκαλούν την άσχημη μυρωδιά.

5. Αφήνεις τα ρούχα σου στο πλυντήριο για πολλή ώρα

Είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις τα πλυμένα μέσα στο πλυντήριο για ώρες πριν θυμηθείς να τα απλώσεις. Αυτό όμως δεν είναι και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τα ρούχα σου, αφού ενώ κάθονται για ώρες μέσα σε σκοτεινό και υγρό περιβάλλον, τα βακτήρια κάνουν γιορτή. Για να είσαι σίγουρη πως δεν θα συμβεί αυτό, προσπάθησε να βάλεις μία υπενθύμιση  για να τα βγάλεις με το που τελειώσει η πλύση. Αν το ξεχάσεις και πάλι και έχουν περάσει ήδη κάποιες ώρες από την ώρα που σταμάτησε το πλυντήριο, βάλε τα ρούχα σου σε πλύση με ζεστό νερό έτσι ώστε να μην μυρίζουν άσχημα.