ΜΟΔΑ

6 κόλπα που θα κάνουν την ντουλάπα και τα ρούχα σου να μυρίζουν υπέροχα

Υπάρχει κάτι περίεργο με τους μικρούς χώρους τύπου ντουλάπα ή πατάρι, που εξαφανίζει αμέσως όλες τις ωραίες μυρωδιές. Ξέρεις, όπως όταν έχεις μόλις πλύνει τα ρούχα σου και μία μέρα μετά πας να βάλεις το αγαπημένο σου t-shirt και μυρίζει ήδη ..μπαγιάτικο;

Αν σου συμβαίνει συχνά, υπάρχουν κάποια κόλπα που μπορείς να κάνεις τη ντουλάπα σου να μυρίζει καλύτερα. Γιατί αν η ντουλάπα σου μυρίζει όμορφα, τότε θα μυρίζουν και τα ρούχα σου όμορφα. Και ας είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουμε χρόνο να βάζουμε πλυντήριο κάθε φορά που κάτι που υποτίθεται πως είναι καθαρό μυρίζει άσχημα.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι που μπορείς να κάνεις τη ντουλάπα και τα ρούχα σου να μυρίζουν υπέροχα.

1. Αρωματισμένο χαρτομάντηλο

Αντί να ψεκάζεις τα ρούχα σου κατευθείαν με άρωμα που τα κάνει να μυρίζουν πολύ έντονα, δοκίμασε να ψεκάσεις λίγο σε ένα χαρτομάντηλο ή κομμάτια βαμβάκι. Περίμενε λίγο να στεγνώσουν και άπλωσε τα στα ράφια της ντουλάπας σου και τοποθέτησε τα ρούχα σου από πάνω. Θα μυρίζουν τέλεια στη στιγμή.

2. Αρωματικό χώρου

Ακόμα κι αν το αρωματικό του αυτοκινήτου σου φαίνεται να έχει τελειώσει, μετακινώντας το σε ένα μικρό χώρο που δεν αερίζεται τόσο όσο το αμάξι σου, θα δεις πως έχει ακόμα λίγη ζωή. Κρέμασέ το στο πίσω μέρος της ντουλάπας ή τοποθέτησέ το στο τέρμα του συρταριού. Η ποσότητα αρώματος που έχει μείνει θα είναι αρκετή για να κρατήσει τα ρούχα σου μυρωδάτα χωρίς να είναι πολύ έντονη.

3. Κόκκοι καφέ

Οι κόκκοι καφέ όχι μόνο δεν απορροφούν τις άσχημες μυρωδιές, αλλά μυρίζουν ωραία από μόνοι τους. Οπότε για να κάνεις τη ντουλάπα και τα ρούχα σου να μυρίζουν υπέροχα, γέμισε ένα δοχείο με κόκκους, κάνε μερικές τρύπες στο καπάκι και βάλτο στη ντουλάπα σου. Απλά σιγούρεψε πως τους ανακυκλώνεις τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να μένει φρέσκια η μυρωδιά.

4. Βότκα

Αν έχεις vintage ρούχα ή μόλις έβγαλες μερικά ρούχα από το πατάρι, η βότκα μπορεί να απομακρύνει τη μυρωδιά της μούχλας. Φτιάξε ένα μείγμα μισό νερό, μισό βότκα και βάλτο μέσα σε ένα μπουκάλι για σπρέι. Ψέκασε ελαφρά όλες τις περιοχές που μυρίζουν μούχλα και κρέμασε τα ρούχα σου σε ένα σημείο που αερίζεται. Τέσταρε όμως πρώτα το μείγμα σε μία μικρή περιοχή.

5. Αρωματικό λάδι

Αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις το αρωματικό λάδι στο πλύσιμο, δοκίμασε να ρίξεις μερικές σταγόνες σε ένα καθαρό κομμάτι υφάσματος ή σε μία πετσέτα και βάλτο μέσα στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα. Αυτό θα τα αρωματίσει ελαφρά όσο στεγνώνουν.

6. Ποτ πουρί

Τοποθετώντας μικρά πουγκάκια με ποτ πουρί στις γωνίες της ντουλάπας σου ή στα συρτάρια, επίσης θα βοηθήσει στο μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου. Ακόμα, θα μπορούσες να κρύψεις τα μικροσκοπικά πουγκιά σε τσέπες παντελονιών ή μπουφάν που δεν φοράς πολύ συχνά για να τα κρατήσεις φρέσκα για περισσότερο καιρό.