ΜΟΔΑ

Αυτά είναι τα χειρότερα λάθη που θα καταστρέψουν στο στιλ σου

Για να είμαστε ξεκάθαροι: Όταν λέμε στιλιστικά λάθη, δεν εννοούμε το να φορέσεις ένα σύνολο που θα σε βάλει στη λίστα των πιο κακοντυμένων, αν πρόκειται να κριθείς. Αντιθέτως, μιλάμε για μακροχρόνιες συνήθειες που αρνείσαι να σταματήσεις, κλισέ της μόδας που ακόμα πιστεύεις πως ισχύουν ή μικρά πράγματα που αγνοείς -ή κάνεις- και μπορούν να σπείρουν τον όλεθρο στο προσωπικό σου στιλ.

Από το να μην τροποποιείς  τα ρούχα σου (κακό), στο πιστεύεις πως πρέπει να πετάξεις συγκεκριμένα ρούχα πριν γίνεις 30 (ανόητο), αυτά είναι τα στιλιστικά λάθη που κάνεις και μπορούν να καταστρέψουν το στιλ σου.

1. Αγοράζεις πάντα το ίδιο νούμερο στα ρούχα

Όπως κάθε γυναίκα που αγοράζει είτε ρούχα σχεδιαστών είτε από μαγαζιά μαζικής παραγωγής θα ξέρει, τα νούμερα διαφέρουν πολύ αναλόγως το μαγαζί, την εταιρεία και το αντικείμενο. Τα πιο φθηνά ρούχα είναι συνήθως πιο μεγάλα σε σχέση με τα ρούχα σχεδιαστών. Μην ανησυχείς για το νούμερο -δώσε προσοχή στο πώς κάθεται το ρούχο πάνω σου.

2. Πιστεύεις πως οι ψηλές γυναίκες δεν πρέπει να φοράνε τακούνια

Αυτή η πεποίθηση δεν είναι μόνο ανόητη αλλά και λίγο σεξιστική, η αλήθεια είναι. Απορρέοντας από ένα σωρό απαρχαιωμένες αντιλήψεις που περιλαμβάνουν πως το πολύ ύψος δεν είναι θηλυκό και το οτι μια γυναίκα δεν θα έπρεπε να τραβάει έξτρα προσοχή στον εαυτό της, αυτός ο ‘κανόνας’ είναι απ’ αυτούς που μια γυναίκα δεν θα έπρεπε να ακολουθεί ποτέ αν δεν θέλει. Ξέρουμε γυναίκες που είναι πάνω από 1.80 και δείχνουν υπέροχες με τακούνια (βλέπε Jenna Lyons, Charlize Theron, Michelle Obama, Karlie Kloss, κ.α.)

3. Αποφεύγεις τις οριζόντιες ρίγες σαν αρρώστια

Το να πιστεύεις πως όλες οι οριζόντιες ρίγες σε κάνουν να φαίνεσαι τεράστια, είναι κλισέ και λάθος. Σίγουρα, δεν αρνούμαστε πως είναι στενό φόρεμα που αποτελείται από οριζόντιες ρίγες μπορεί να φαίνεται ωραίο μόνο στα μοντέλα, αλλά κομμάτια που είναι καλοφτιαγμένα και έχουν καλό fit -σκέψου κοντομάνικο ριγέ, με σκούρο τζιιν ή ένα όμορφο παλτό με οριζόντιες ρίγες- κολακεύει κάθε γυναίκα.

4. Πιστεύεις πως μπορείς να φορέσεις μόνο ένα έντονο χρώμα τη φορά

Αν έχουμε μάθει κάτι από το όλο trend του colour-blocking, είναι οτι μία πολύ έντονη απόχρωση μπορεί να δείξει ακόμα καλύτερα σε συνδυασμό με μία επίσης έντονη απόχρωση. Φοράς μία σμαραγδί μπλούζα; Μην φοβηθείς να φορέσεις εκείνα τα φούξια suede τακούνια ή να κρατήσεις εκείνη την κίτρινη τσάντα -θα δείχνεις σουπερ μοντέρνα, απλά πρόσεξε να κάνεις σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς.

5. Πιστεύεις πως δύο διαφορετικά prints δεν ταιριάζουν μεταξύ τους

Στην πραγματικότητα, 2 ή παραπάνω prints μαζί μπορούν να δείχνουν ιδιαίτερα ‘φρέσκα’ και θα ανανεώσουν το look σου από καθημερινό σε έξτρα στιλάτο. Οι εξπερ της μόδας ξέρουν πολύ καλά πόσο ταιριάζουν μερικά prints μεταξύ τους (βλέπε floral με ρίγες) αλλά οι πρωτάρηδες θα έπρεπε να αρχίσουν με αυτό: Αντιμετώπισε το λεοπάρ ή την παραλλαγή σαν ουδέτερα και θα διευκολυνθείς.

6. Νομίζεις πως να φοράς χρυσό και ασημένιο είναι λάθος

Όχι μόνο είναι λίγο γελοίο αυτό, αλλά σε περιορίζει και από το να υιοθετείς και μερικά υπέροχα trends στα κοσμήματα, όπως πολλά δαχτυλίδια μαζί με διαφορετικό μέταλλο, κολιέ ή πολλά βραχιόλια.

7. Νομίζεις πως το τζιν σου πρέπει να πλένεται όσο και τα υπόλοιπα ρούχα

Αυτοί που επεξεργάζονται το συγκεκριμένο ύφασμα θα ξέρουν πως χρειάζονται 6 μήνες για να πάρει μορφή και δεν θα έπρεπε να πλένεται μέχρι τότε. Γιατί; Γιατί το τζιν θα πάρει το σχήμα του σώματός σου και όταν το πλένεις, το σχήμα του σχεδόν χάνεται. Θα έπρεπε να το πλένεις μόνο όταν λερώνεται ή μόλις αρχίζει να χαλαρώνει. Για να διώξεις τις άσχημες μυρωδιές, κρέμασέ το στο μπάνιο όσο κάνεις ντους ή βάλτο στην κατάψυξη μέσα σε μια σακούλα για μια -δυο μέρες.

8. Πιστεύεις πως τα ψηλόμεσα παντελόνια είναι πάντα μη κολακευτικά

Τα ψηλόμεσα παντελόνια έχουν μια κακή φήμη, πιθανότατα επειδή τα έχουμε δει σε αποτυχημένες εμφανίσεις, αλλά όταν φοριούνται σωστά, μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως είσαι πιο ψηλή και λεπτή με το να δείχνουν τα πόδια σου μακρύτερα. Μία πολύ καλή επιλογή είναι μαύρο ψηλόμεσο τζιν που φτάνει μέχρι τον αστράγαλο.

9. Δεν τροποποιείς ποτέ τα ρούχα σου

Αυτό είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα στιλιστικά λάθη που μπορείς να κάνεις. Σκέψου το: Όλοι είμαστε φτιαγμένοι διαφορετικά, οπότε τα ρούχα μαζικής παραγωγής δεν μπορούν να ταιριάζουν σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Δίνοντας σε μία μοδίστρα να σου κοντύνει, να στενέψει ή να αλλάξει το οτιδήποτε δεν κάθεται καλά στο ρούχο που μόλις αγόρασες μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνισή σου.

10. Πιστεύεις πως οι κοντές γυναίκες δεν μπορούν να φορέσουν maxi φόρεμα

Είναι κλασσικός μύθος της μόδας πως οι μικροσκοπικές γυναίκες δεν μπορούν να φορέσουν φορέματα και φούστες που αγγίζουν το πάτωμα, αλλά ευτυχώς αυτό έχει αποδειχτεί λάθος. Στην πραγματικότητα, το να φορέσεις ένα maxi μήκος μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι ψηλότερη. Διάλεξε απλά σχέδια που θα κάνουν τον κορμό σου να φαίνεται μακρύτερος (όχι χοντρές πιέτες για παράδειγμα). Σιγούρεψε πως το top σου είναι στενό ή μέσα από τη φούστα για να μην φαίνεται πως πνίγεσαι από το ύφασμα και οτι το μήκος είναι όσο μακρύ όσο χρειάζεται για να μην το πατάς. Ακόμα, φόρα ένα ζευγάρι πλατφόρμες ή γόβες.