ΜΟΔΑ

Γιατί όλοι μιλάνε γι αυτό το φόρεμα του τένις;

Αντί να επικεντρωθούν στις φοβερές επιτυχίες των γυναικών που αγωνίζονται στο Wimbledon, υπάρχουν κριτικοί που δίνουν την προσοχή τους στα φορέματα που φοράνε, σχεδιασμένα από τη Nike πρόσφατα. Η εταιρεία λάνσαρε το NikeCourt Premier Slam Dress, το οποίο πρέπει να φοριέται από όλες τις αθλήτριες που έχουν σπόνσορα το brand, αλλά υπάρχουν μερικοί θεατές που πιστεύουν πως το νέο look είναι πολύ κοντό για τις αθλήτριες. Συγχρόνως, υπάρχουν και κάποιοι που επικροτούν τη στιλιστική ανανέωση.

Σύμφωνα με τους New York Times, η εταιρεία μίλησε περί του νέου σχεδίου σε δήλωση πριν το τουρνουά. “Οι γυναίκες αθλητές της NikeCourt θα αγωνιστούν με το NikeCourt Slam Dress, το οποίο αντιπροσωπεύει την παρέκκλιση από τους μπλούζα-φούστα συνδυασμούς που φορούνταν σε προηγούμενα Grand Slams.” Οι εξπέρ του τέννις συνήθως φοράνε σύνολα που αποτελούνται από 2 κομμάτια αλλά η εταιρεία λάνσαρε ένα απρόσμενο, νέο σχέδιο με babydoll σιλουέτα. “Παρά την παραδοσιακή αισθητική, το φόρεμα παρουσιάζει μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία όπως πιέτες και αθλητική κατασκευή, που δουλεύουν διαδοχικά για να βοηθήσουν την κίνηση της αθλήτριας.”, είπε το brand.

Πολλοί fans, αφού είδαν μερικές από τις αθλήτριες να αγωνίζονται, χρησιμοποίησαν τα social media για να εκφραστούν. Μερικοί είπαν πως το φόρεμα ήταν πολύ κοντό και αποκαλυπτικό, ενώ άλλοι κατηγόρησαν το αέρινο σχέδιο ότι εμπόδισε την απόδοση των αθλητριών. Κάποιοι, μάλιστα, απόθεσαν την ήττα της Kate Swan στο συγκεκριμένο φόρεμα, αλλά η Βρετανίδα star του τέννις δεν φάνηκε να ενοχλείται από το αμφιλεγόμενο φόρεμα. “Το βρήκα άνετο.” εξήγησε στο TSN. “Ήμουν εντάξει φορώντας το. Ανέμιζε λίγο οπότε το έβαλα από μέσα.”

Μετά το ιντερνετικό ντόρο για το φόρεμα, η Nike έκανε μερικές αλλαγές, ράβοντας τα πλαϊνά ανοίγματα. Αλλά ενημέρωσαν τον κόσμο πως οι νέες στολές είναι άριστα σχεδιασμένες για τις αθλήτριες. “Το προϊόν δεν έχει ανακληθεί και συχνά προσαρμόζουμε τα σχέδια και κάνουμε αλλαγές για τις αθλήτριες καθώς αγωνίζονται., είπε αντιπρόσωπος της Nike. “Δουλεύουμε στενά με τις αθλήτριές μας για να τους προσφέρουμε προϊόντα που τους βοηθούν να αγωνιστούν και να νιώθουν υπέροχα στο γήπεδο.

Μερικές ακόμα αθλήτριες εξέφρασαν την άποψή τους για το νέο φόρεμα. “Είναι όμορφο και κοντό οπότε μπορείς να κινείσαι και να είσαι ελεύθερη με τις κινήσεις σου,” εξήγησε η Eugenia Bouchard. “Είναι αστείο που ο κόσμος του έδωσε τόση προσοχή.” Η δήλωσή της έθεσε κάτι πολύ σωστό. Οι αθλήτριες αγωνίζονται στο Wimbledon επειδή είναι ταλαντούχες και έχουν δουλέψει σκληρά για να καταφέρουν ένα τέτοιο επίτευγμα. Η επιτυχία τους δεν θα έπρεπε να επισκιάζεται από το τι φοράνε ή το πώς μοιάζουν.

Η Serena Williams είναι ακόμα μία πρωταθλήτρια του Wimbledon που βίωσε συνεχή κριτική. Όμως, φαίνεται να έδιωξε τον αρνητισμό σαν επαγγελματίας και δεν είχε πρόβλημα με τη νέα στολή. Ανέβασε μια φωτογραφία σε μία εξατομικευμένη εκδοχή του look και περιέλαβε την λεζάντα: ” Σχεδόν ερωτευμένη με το Wimbledon φόρεμά μου.”

Kinda in love with my wimbledon dress @nikecourt #audemarspiguet #nikecourt

A photo posted by Serena Williams (@serenawilliams) on