ΜΟΔΑ

Stan Smith από χρυσό; Κι όμως ναι

Το iconic στιλ της Adidas, Stan Smith, έχει βιώσει έναν μεγάλο αριθμό από make-overs, τεχνικά και αισθητικά ανά καιρούς. Και εκεί που πιστεύαμε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος για τη Γερμανική εταιρεία να αναμορφώσουν το κλασσικό της στιλ, απλά μας απέδειξε λάθος και το επιχρύσωσε.

Η 999 Noble Metals Pack, η τελευταία κολεξιόν για τα Adidas Originals, ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και δύο από τα παπούτσια της κληρονομιάς της, τα Stan Smith και τα Rod Laver, ανάδιαμορφώθηκαν. Οι διαφορές είναι μικρές: Συνήθως, η ‘γλώσσα’ και το πίσω μέρος στα συγκεκριμένα παπούτσια κάνουν αντίθεση με το δέρμα ή το καουτσούκ, αντίστοιχα. Σε αυτή τη μορφή, η χρωματική διαφορά έρχεται στη μορφή φύλλου από χρυσό, ιδιοκτησία ενός από τους πιο παλιούς Γερμανούς κατασκευαστές δημιουργίας φύλλων χρυσού.

 

Μία αρκετά γιορτινή εκδοχή των δύο κλασσικών στιλ και το λανσάρισμα στην αγορά ήταν συγκεκριμένα προγραμματισμένο για τον τελικό του Wimbledon. Η εταιρεία ήθελε να δώσει κάτι ξεχωριστό στα αθλητικά για τένις αλλά και στην πατρίδα της, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Adidas.

Η Adidas Originals συνεργάστηκε με τον Eytzinger, έναν προμηθευτή χρυσού ηλικίας 167 χρόνων. Το χρυσοποίκιλτο στιλ, είναι το αποτέλεσμα 999 φύλλων χρυσού τοποθετημένα στη γλώσσα, στο πίσω μέρος του παπουτσιού και στη γραμματοσειρά. Παρ’ όλα αυτά, η χρυσή αυτή δημιουργία δεν θα αξίζει μια ολόκληρη περιουσία, όπως θα περίμενες: κάθε παπούτσι θα κοστίζει 110 δολάρια. (Τα Stan Smith συνήθως κυμαίνονται από 75 με 110 δολάρια, ενώ τα Rod Laver στα 65 δολάρια.)

Η σειρά θα κυκλοφορήσει τα μαγαζιά στις 15 Ιουλίου και η Adidas υπόσχεται ακόμα περισσότερα αθλητικά με πολύτιμα μέταλλα στο μέλλον.