ΜΟΔΑ

Η γυναίκα του Saint Laurent ζει στο σήμερα με ένα 80s twist

To show του Saint Laurent για την Άνοιξη 2017 δεν θα ήταν τίποτα λιγότερο από ένα εκπληκτικό θέαμα για τον κόσμο της μόδας. Μετά την αποχώρηση του Hedi Slimane στο τιμόνι βρίσκεται ο Anthony Vaccarello στο ντεμπούτο του για τον οίκο στην καρδιά του Παρισιού. Η συνέχεια των σχεδίων όπως τα ξέραμε, δεν ήταν προτεραιότητα του Vaccarello, ο οποίος δημιούργησε μία collection βασισμένη αποκλειστικά στο sex appeal και στα έντονα κοψίματα.

H προτεραιότητα του δεν αφορούσε καθόλου τα ρούχα. “Η ιδέα μου για τον YSL βρίσκεται στη συμπεριφορά και πώς αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Υπάρχουν υφάσματα όπως δέρμα, βινύλιο, βελούδο, δαντέλα αλλά είναι φορεμένα σε μία γυναίκα του σήμερα.” είπε ο Vaccarello στη Vogue.

O Vaccarelo ξεκίνησε την πρώτη του σεζόν, αναδημιουργώντας την γυναίκα Saint Laurent. “Σίγουρα δεν είναι ούτε αστή ούτε κλασσική. Έχει τεράστιο σεβασμό για τον Saint Laurent αλλά όχι σε πρώτο βαθμό. Οπότε σκέφτηκα να πάρω ένα vintage φόρεμα και να το κόψω” είπε ο Vaccarello. Συγκεκριμένα, το φόρεμα ήταν ένα κομμάτι με φουσκωτούς ώμους από μία Yves Saint Laurent collection του 1982 και μία μαύρη, δερμάτινη εκδοχή του άνοιξε το show -χωρίς να αποτελεί έκπληξη αφού η επιστροφή των 80s έχει κατακλύσει το Παρίσι, ήδη μάλιστα από την τελευταία collection του Slimane.

Μανίκια και ώμοι ‘φούσκωσαν’, η νέα λαιμόκοψη έχει σχήμα καρδιάς, η σιλουέτα έχει έναν ώμο και διάσπαρτες στιγμές λάμψεις σε φορέματα και αξεσουάρ έκαναν την εμφάνισή τους στην πασαρέλα του Vaccarello. Οι δημιουργίες δεν βασίστηκαν εξαρχής σε κάποιου είδους χρονοκάψουλα -άλλωστε δεν ήταν ποτέ αυτός ο σκοπός του. Η απλότητα των σχεδίων προσγείωσε τις φανταχτερές λεπτομέρειες -ένα γιλέκο σε μακριά γραμμή ή ένα απλό μαύρο παντελόνι εμπόδισαν την θεατρινίστικη αίσθηση, όπως έκαναν και τα πιο sexy κομμάτια της σειράς. Σε μία διασκεδαστική εκδοχή της μανίας με τα logo που κυριαρχούσε στα 80s, είδαμε γόβες με τακούνι που αποτελούταν από τα γράμματα ‘YSL’ και αντίστοιχα σκουλαρίκια.

Ο χρόνος θα δείξει τι είδους αρχηγός μπορεί να γίνει ο Vaccarello, άλλωστε μετά τον Hedi Slimane ο κόσμος της μόδας είναι επιφυλακτικός. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν θέλεις να είσαι μία Saint Laurent γυναίκα, χρειάζεσαι αυτοπεποίθηση, πάθος και πολύ βινύλιο στη γκαρνταρόμπα σου.