ΜΟΔΑ

Νέα έρευνα δείχνει ότι μία τσάντα είναι καλύτερη επένδυση από ένα ακίνητο

Θυμάσαι εκείνη την υπέροχη και πανάκριβη τσάντα που ήθελες απεγνωσμένα και έκανες εξαντλητική οικονομία για να την αποκτήσεις το 2010; (Ή ονειρευόσουν να την αποκτήσεις;) Σου έχουμε νέα. Η αξία της έχει αυξηθεί κατά 70% περισσότερο από τότε που την αγόρασες, πράγμα που την κάνει καλύτερη επένδυση από ένα ακίνητο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Baghunter.

 

Το site -πηγή για second hand τσάντες σχεδιαστών- αποφάσισε να ψάξει εις βάθος την εξέλιξη της κλασσικής τσάντας Chanel Flap Bag. Όταν είχε πρωτοβγεί στην αγορά το 1955, κόστιζε 220 δολάρια. Εξήντα χρόνια αργότερα, η ίδια ακριβώς τσάντα θα σου κοστίσει 4,900 δολάρια.

Ας το συγκρίνουμε με τις τιμές των ακινήτων. Σίγουρα, εξαρτάται από το που μένεις, αλλά οι τιμές των σπιτιών έχουν πέσει κατά 17% μέσα στα 3 προηγούμενα χρόνια. Και συνεχίζουν να αυξομειώνονται ενώ η αξία μίας Chanel τσάντας απλά ανεβαίνει όλο και πιο πάνω.

Δεν λέμε οτι πρέπει να μείνεις άστεγη και να επενδύσεις απλά σε μία τσάντα Chanel (βλέπε Carrie Bradshaw), απλά ίσως να πρόσεχες λίγο παραπάνω αυτή την μοναδική τσάντα που αγόρασες με κόπο. Ο χρόνος θα δείξει πόσο θα αξίζει στο μέλλον.