ΜΟΔΑ

Ο οίκος Gucci παρουσίασε τη νέα του κολεξιόν εκεί που η Kate Middleton είπε “Ι do”

Όταν έχεις να κάνεις με μία παρουσίαση κολεξιόν Dior στο Blenheim Palace, μία παρουσίαση Chanel στην Κούβα και μία Louis Vuitton στο Rio -που έκοψε την ανάσα-, τι κάνεις για να ξεχωρίσεις;!

Λανσάρεις τη νέα σου κολεξιόν στο Westminster Abbey του Λονδίνου, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της Μεγάλης Βρετανίας και εκεί που παντρεύτηκαν ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton, δηλαδή.

Tο να διαλέξεις έναν χώρο που συνήθως είναι κλεισμένος για βασιλικές στέψεις και πλουσιοπάροχα ‘Δέχομαι’ (βλέπε William & Kate), είναι σίγουρα μία δυνατή κίνηση, ειδικά αν σκεφτείς πως κανένας άλλος οίκος μόδας δεν έχει παρουσιάσει ποτέ κολεξιόν μέσα στο Westminster Abbey. Ενώ η πασαρέλα δεν ήταν μέσα στην εκκλησία, το εξωτερικό μέρος του ναού, γεμάτο με αγγλικές σημαίες λειτούργησε ως ένα αξιοζήλευτο φόντο -το οποίο ο Alessandro Michele, που έμενε παλιότερα στο Λονδίνο, το διάλεξε με αφορμή την “ψύχωση” που έχει με την Βρετανική κουλτούρα , στο παρελθόν και τώρα, όπως ανέφερε στην Telegraph.

Βέβαια, δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις, αφού κάποια μέλη της εκκλησίας -όπως ο ιερέας (και συγγραφέας) Peter-Owen Jones που είπε στην εφημερίδα οτι το να εξασφαλίζεις την είσοδο στο κτίριο σε έναν οίκο μόδας ήταν σαν να “πουλάς την ψυχή σου για ένα παντελόνι”- προσβλήθηκαν από τη χρήση της τοποθεσίας.

Πέρα από τον χώρο όμως, το show ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε: ένα front row που αποτελούνταν από τους A$AP Rocky, Salma Hayek, Alexa Chung, Georgia May Jagger, θέσεις στολισμένες με μαξιλάρια φτιαγμένα στο χέρι και σχέδια από Gucci φίδια, λουλούδια και γάτες. Για μία ακόμη φορά το geek chic και το vintage ήταν οι πρωταγωνιστές της κολεξιόν η οποία περιείχε ανδρικά και γυναικεία ρούχα, καθώς και έντονα χρώματα, prints και πολλές -πολλές- αγγλικές σημαίες.

Με λίγα λόγια, ενδεχομένως να μην έχουμε αγαπήσει τόσο Resort Collection μέχρι τώρα.

#british#gucci#alessandromichele#guccicruise16#jewels#guccijewels#lovemyjob#guccigirls#backstage

A photo posted by Mary Light (@marylight_84) on