ΜΟΔΑ

Οι 5 βασικές αρχές για την τέλεια γκαρνταρόμπα

Κοιτάς ποτέ την ντουλάπα σου που ξεχειλίζει και σκέφτεσαι πόσα δεν έχεις και πόσο δεν έχεις τίποτα να φορέσεις; Κι εμείς το ίδιο και υποψιαζόμαστε πως είναι επειδή η συλλογή μας από ρούχα δεν συμπληρώνει την checklist των 5 κομματιών για μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα. Και επειδή οι γιορτές έρχονται, σκεφτήκαμε πως είναι ιδανική στιγμή να δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή σε αυτές τις βασικές αρχές έτσι ώστε να καταλάβουμε τι πρέπει να διώξουμε ή τι να αγοράσουμε άμεσα ανάλογα με το στιλ μας. Δες παρακάτω αν η ντουλάπα σου τηρεί αυτές τις 5 βασικές αρχές.

1. Ποιότητα

Είναι καλύτερη μακροπρόθεσμη επένδυση να αγοράζεις αντικείμενα υψηλής ποιότητας που θα κρατήσουν πολλές σεζόν. Μπορεί την στιγμή εκείνη να νιώθεις πως δίνεις περισσότερα χρήματα απ’ όσο θα ‘πρεπε αλλά μακροπρόθεσμα θα δεις πως η γκαρνταρόμπα σου κρατάει περισσότερο όπως και τα outfits σου θα δείχνουν πιο ακριβά.

2. Ποικιλία

Δημιούργησε ένα μίγμα από κλασσικά κομμάτια αλλά και κομμάτια που ανταποκρίνονται σε κάποια απ’ τα trends της εποχής. Τα καλύτερα outfits αποτελούνται από έναν συνδυασμό των δύο. Οπότε αν η ντουλάπα σου δεν έχει ποικιλία και δεν έχεις επιλογές και για τις δύο αυτές κατηγορίες θα νιώθεις απογοητευμένη με την γκαρνταρόμπα σου.

3. Μορφή και λειτουργία

Τα ρούχα σου θα πρέπει να είναι πρακτικά (εύκολο να κινείσαι με αυτά, άνετα) και όμορφα. Τα δεις πως τα πιο αγαπημένα σου κομμάτια θα συμπληρώνουν και τις δύο αυτές ιδιότητες. Αμφιβάλλουμε πως έχεις πρόβλημα να αγοράζεις όμορφα αισθητικά ρούχα αλλά το κάθε ένα θα πρέπει να είναι και πρακτικό. Αυτό σημαίνει να σου κάνει καλά, να μην σε ενοχλεί το ύφασμα, κλπ.

4. Ευελιξία

Εξόπλισε την ντουλάπα σου με κομμάτια που μπορούν να δουλέψουν σε διαφορετικές περιστάσεις, outfits και σεζόν. προφανώς, τα πιο ευέλικτα κομμάτια της ντουλάπας σου θα φορεθούν περισσότερο αλλά θα δεις πως είναι πιο εύκολο να ντύνεσαι το πρωί όταν έχεις πολλές επιλογές που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, για καθημερινά η βραδινά looks.

5. Προσωπικότητα

Τα ρούχα σου πρέπει να είναι μια αντανάκλαση του παρόντος προσωπικού σου στιλ. Είτε το look σου είναι κλασσικό, είτε εκκεντρικό, η ντουλάπα σου πρέπει να αντανακλά το προσωπικό σου στιλ, αλλιώς δεν θα νιώσεις ποτέ άνετα με τα ρούχα σου. Η προσωπικότητά μας και οι προτιμήσεις μας εξελίσσονται συνέχεια και τα ρούχα σου θα έπρεπε να εξελίσσονται συγχρόνως, έτσι ώστε να νιώθεις πως τα outfits σου σε εκφράζουν.