ΜΟΔΑ

Ψάχνεις άντρα; Βάλε κόκκινο!

Ένα νέο πείραμα ήρθε να φωτίσει το μυστήριο γύρω από το γιατί οι άντρες όταν βλέπουν μια γυναίκα να φορά κόκκινα ρούχα τρελαίνονται και τα μάτια τους πετάγονται σαν να είχαν ελατήρια.

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι όντως συμβαίνει. Δηλαδή δεν είναι απλά στο μυαλό μας, αλλά πράγματι μόλις φοράμε κόκκινο, γινόμαστε πιο ελκυστικές στα ανδρικά μυαλά, μάτια και λοιπά σημεία του αρσενικής οντότητας δίπλα μας.

Το πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης λοιπόν, ανακάλυψε πως το να φορούν κόκκινο, κάνει πράγματι τις γυναίκες πιο θελκτικές, ΑΛΛΑ μόνο στους άντρες εκείνους που ήδη τις γλυκοκοίταζαν έστω και λίγο από πιο πριν.

Ο επικεφαλής της έρευνας Steven G Young, έγραψε στο Ευρωπαϊκό Ημερολόγιο Κοινωνικής Ψυχολογίας “Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο χρωματισμός μπορεί να εξυπηρετεί ένα σκοπό στο ανθρώπινο ζευγάρωμα, όπως η γυναικεία σεξουαλική διέγερση συνδέεται με το κοκκίνισμα στα μάγουλα, το λαιμό και το στήθος.”

 

“Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να φορέσουν κόκκινο, από οποιοδήποτε άλλο χρώμα, όταν πρόκειται να συναντήσουν έναν ελκυστικό άντρα. Σίγουρα δε θα επιλέξουν το ίδιο χρώμα για να βρεθούν με έναν άντρα που δεν τους αρέσει.”

Οι straight άντρες είναι ευαίσθητοι στις κόκκινες αποχρώσεις πάνω σε γυναίκες. Σε σύγκριση με την υπόλοιπη παλέτα χρωμάτων, όταν κλήθηκαν να δουν γυναίκες σε κόκκινο φόντο ή να φορούν κόκκινα ρούχα, τις βρήκαν πιο ελκυστικές από εκείνες με περιβάλλον διαφορετικού χρωματισμού.

Ως εδώ όλα καλά. Το πιο “κουλό” συμπέρασμα της έρευνας, είναι πως μια γυναίκα είναι πιο ελκυστική στα μάτια ενός άντρας, ακόμα κι αν απλά κρατά ένα αντικείμενο σε κόκκινο χρώμα. Για παράδειγμα ένα θηλυκό με κόκκινο laptop, είναι πιο σέξι για έναν άντρα απ’ ότι εκείνη που κρατά έναν μαύρο υπολογιστή.

Και στα δύο πειράματα βέβαια, το κόκκινο αυξάνει την βαθμολογία των αντρών για τη γυναικεία ελκυστικότητα, αλλά μόνο για τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ήδη βαθμολογηθεί από πριν ως ελκυστικά. Το κόκκινο δεν είχε καμια επιρροή στην ανδρική κρίση, αν είχαν αποφασίσει από πριν πως μια γυναίκα δεν είναι ωραία.