ΜΟΔΑ

Πώς να αγοράζεις vintage ρούχα

Αν μόνο και μόνο η σκέψη του να αγοράζεις vintage ρούχα σε κάνει να βγάζεις σπυράκια, πριν καν βγεις απ' το σπίτι, αυτό το θέμα είναι για 'σένα. Σίγουρα, μπορείς να βρεις πολλά online μαγαζιά με vintage ρούχα και να μην χρειαστεί να αφήσεις την άνεση του καναπέ σου αλλά σε κάθε περίπτωση, εμείς σου δείχνουμε 6 tips να έχεις κατά νου όταν ψωνίζεις vintage ρούχα.

Δώσε βάση στα αξεσουάρ

Τα κοσμήματα μπορούν να αλλάξουν εντελώς το look σου. Ένα όμορφο κολιέ ή ένα ζευγάρι μεγάλα vintage σκουλαρίκια μπορούν να μεταμορφώσουν τελείως αυτό το βαρετό φόρεμα στο πίσω μέρος της ντουλάπας σου..

Mην αγοράσεις κάτι που χρειάζεται επιδιόρθωση

Αν ψάξεις τσάντες που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, όχι μόνο θα έχεις κάτι που θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμέσως αλλά και μία επένδυση που θα μπορούσες ενδεχομένως να πουλήσεις.

Βρες εταιρείες που αναδημιουργούν vintage ρούχα

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που ειδικεύονται στο να αναδημιουργούν  παλιά vintage ρούχα με μοντέρνα υφάσματα, ράψιμο και ρεαλιστικά νούμερα. Όχι πολυεστέρας που μυρίζει, χαλασμένα φερμουάρ και ρούχα που δεν χωράνε σε κανονικούς ανθρώπους, ευχαριστούμε.

Μην ανησυχείς για τα νούμερα

Όχι απλά τα vintage ρούχα είναι σε υπερβολικά μικρά νούμερα (συνήθως πρέπει να τα βρείς σε 1-2 νούμερα πιο μεγάλα), πολλά έχουν μεταποιηθεί στο παρελθόν από αυτόν που τα φορούσε. Οπότε μην ανησυχείς αν χωράς σε νούμερο 40 ή αν πρέπει να βρείς ένα σε 42, δεν σημαίνει τίποτα αν το ρούχο δείχνει υπέροχο και εσύ νιώθεις τέλεια.

Δώσε προσοχή στα trends της κάθε σεζόν

Για παράδειγμα, τώρα είναι τα 1970s (και το πιο σημαντικό, το παντελόνι καμπάνα), οπότε είναι καλή στιγμή να ψάξεις ρούχα αυτής της εποχής -θα είναι και πιο εύκολο.

Τσέκαρε τα αναμορφωμένα κομμάτια

Τα μεγάλα μαγαζιά πολύ συχνά διαλέγουν βασικά vintage κομμάτια και τα αναμορφώνουν, όπως φλοραλ φορέματα ή στρατιωτικά σακάκια και τα κάνουν τάση που και που. Μπορεί να αλλάξουν τα μανίκια, να προσθέσουν λεπτομέρειες ή έστω να σιγουρέψουν ότι είναι καλής ποιότητας και δεν θα διαλυθεί σε 30 δεύτερα όταν το φορέσεις.