ΜΟΔΑ

Πώς να κάνεις τα t-shirts σου απίστευτα μαλακά

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να φοράς ένα πάρα πολύ μαλακό vintage μπλουζάκι. Όχι μόνο σου δίνει άμεση κομψότητα και στιλ, αλλά το ύφασμα έχει τόσο ελαφριά αίσθηση στο δέρμα -σαν να μην φοράς τίποτα.

Αλλά αν δεν σου αρέσει να ψάχνεις μαγαζιά με second hand και vintage ρούχα, πώς θα υιοθετήσεις το look; Εύκολο. Κάνε το καινούριο σου t-shirt να έχει την αίσθηση του παλιού. Δες παρακάτω τα βήματα ένα ένα για το πώς θα το καταφέρεις.

Βήμα 1: Φτιάξε ένα μίγμα

Για να δημιουργήσεις μία vintage αίσθηση, αρχικά φτιάξε ένα μίγμα από νερό και αλάτι, η νερό και ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Για ένα τέταρτο νερό θα χρειαστείς γύρω στο 1/2 αλάτι ή ξύδι. Το μίγμα θα ανοίξει τις ίνες και θα δώσει όγκο στο βαμβάκι, όπως θα έδινε στα μαλλιά σου. Οι ίνες θα ανανεωθούν.

Βήμα 2: Βύθισε το t-shirt σου

Μούλιασε το t-shirt σου στο μίγμα για περίπου 7 λεπτά. Μερικοί λένε πως πρέπει να το αφήσεις ολόκληρη τη νύχτα αλλά όλη η μαγεία πρόκειται να συμβεί σε σχεδόν 7 λεπτά, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Αυτή η διαδικασία θα δουλέψει σε βαμβακερά, βαμβακερά/πολυεστέρας και μοντάλ. Τα μοντάλ θα είναι τα πιο μαλακά απ’ όλα.

Βήμα 3: Πλύνε και στέγνωσέ το κανονικά

Μετά, πλύνε το μπλουζάκι σου στο πλυντήριο κανονικά με ένα ήπιο απορρυπαντικό. Στέγνωσέ το ή στο στεγνωτήριο ή έξω αλλά βγάλ’ το πριν στεγνώσει εντελώς γιατί έτσι το ύφασμα θα έχει σκληρή αίσθηση.