ΜΟΔΑ

Πώς να σπαταλάς λιγότερα χρήματα σε ρούχα

Το να αγοράζεις καινούριες μπλούζες, φορέματα και παντελόνια δεν σημαίνει πως πρέπει να δίνεις μια περιουσία. Αυτοί είναι 7 τρόποι για να ανανεώσεις τη ντουλάπα σου και να κάνεις οικονομία ενώ διατηρείς το στιλ σου.

1. Οργάνωσε ανταλλαγή ρούχων με τις φίλες σου

Για τα κομμάτια της ντουλάπας σου που δεν έχουν φορεθεί τόσο, αυτός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μαζευτείς με τις φίλες σου και μετά να φύγεις με μερικά νέα, στιλάτα κομμάτια για την γκαρνταρόμπα σου. (Γιατί αυτό το ροζ, στράπλες top ήταν ωραίο για λίγο αλλά πόσες φορές να το βάλεις πια;) Ζήτησε στις φίλες σου να φέρουν 4-5 κομμάτια που δεν τις πειράζει να αποχωριστούν, ένα μπουκάλι κρασί και συνέχισε από εκεί.

2. Δώσε παλιά ρούχα στη μοδίστρα

Η αγαπημένη και πιο άνετή σου μπλούζα έχει αρχίσει να ξεχειλώνει; Μην την δώσεις σε φιλανθρωπικό κέντρο, ακόμα. Μία μοδίστρα μπορεί να κάνει θαύματα, με ελάχιστο κόστος, έτσι ώστε το φόρεμά σου (και μία πληθώρα από άλλα κομμάτια της ντουλάπας σου) θα φαίνονται σαν καινούρια.

3. Δώσε νέα πνοή σε ένα επίσημο φόρεμα

Πριν το γάμο της η φίλη σου, σου έλεγε πως σίγουρα θα ξαναφορέσεις αυτό το maxi φόρεμα που αγόρασες για την τελετή, σύντομα. Πράγμα το οποίο δεν είναι απίθανο, αν το κοντύνεις και το μετατρέψεις σε ένα όμορφο βραδινό φόρεμα.

4. Απόφυγε τα ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα

Έδωσες τόσα χρήματα σε ένα φόρεμα και σου κοστίζει άλλα τόσα για να το καθαρίζεις. Την επόμενη φορά, πριν αγοράσεις κάτι, ρίξε μια ματιά στις οδηγίες. Εξαρτάται από το κομμάτι, αλλά μερικές φορές μπορεί να μην αξίζει τα έξτρα έξοδα.

5. Δώσε σημασία στις έρευνες των μαγαζιών

Πλέον, πολλά μαγαζιά μαζικής παραγωγής, σου ζητούν να συμπληρώσεις γρήγορες έρευνες για την εμπειρία σου ως πελάτισσα, οι οποίες έχουν συνήθως δώρο μια μικρή έκπτωση. Σίγουρα, μπορεί να σου πάρει 10 με 15 λεπτά αλλά θα έχεις ένα 10% έκπτωση στην επόμενή σου αγορά.

6. Κάνε εγγραφή σε e-mails για deals

Ξέρουμε πόσο εκνευριστικά μπορεί να γίνουν τα newsletters από μαγαζιά αλλά αυτές είναι οι ευκαιρίες σου για να μαθαίνεις πρώτη τις μεγάλες εκπτώσεις.

7. Δώσε βάση στις εκπτώσεις της σεζόν

Εξαρτάται πάντα από το τι θέλεις να αγοράσεις, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες για να ψωνίσεις και να πετύχεις εκπτώσεις και deals. Για παράδειγμα, τα σορτσάκια και t-shirts έχουν χαμηλές τιμές τον Ιούνιο, ενώ σανδάλια και μαγιό τον Ιούλιο και Αύγουστο. Θέλει απλά λίγη στρατηγική.