ΜΟΔΑ

Πώς να βρεις το μέγεθος σου στα δαχτυλίδια μία και καλή

Μπορεί να δίνεις ένα μήνυμα με νόημα σε κάποιον συγκεκριμένο. Ή μπορεί να θέλεις επιτέλους να φορέσεις δαχτυλίδια σε διαφορετικά μεγέθη στο ίδιο δάχτυλο ή απλά αυτά που φοράς να μην υπάρχει ο κίνδυνος να γλιστρήσουν. Όποιο κι αν είναι το νούμερό σου, μπορείς να το βρεις με αυτό το εύκολο κόλπο στο σπίτι.

Τι χρειάζεσαι: Ένα κομμάτι χαρτί, ψαλίδι, ένα χάρακα και μολύβι.

Βήμα 1: Κόψε ένα μακρύ και λεπτό παραλληλόγραμμο από το χαρτί. Τύλιξε το κομμάτι χαρτί γύρω από το δάχτυλο που θέλεις να μάθεις το νούμερο (ή τη μέση του δαχτύλου αν ψάχνεις το νούμερο για midi δαχτυλίδι).

Βήμα 2: Σημείωσε με το μολύβι το σημείο που το χαρτί συναντάει το δάχτυλό σου. Θέλεις να είναι αρκετά χαλαρό έτσι ώστε να μπορεί να περάσει πάνω απ’ την άρθρωση αλλά αρκετά στενό για να μένει στη θέση του.

Βήμα 3: Άπλωσε το χαρτί κατά μήκος του χάρακα και μέτρησε το μάκρος. (Αυτό μπορείς να το κάνεις και με μεζούρα αν έχεις)

Βήμα 4: Μετά χρησιμοποίησε ένα διάγραμμα με νούμερα στο Internet για να βρεις το νούμερό σου ανάλογα. Για παράδειγμα στην Ευρώπη, το νούμερο 52 είναι 16.56 mm. Άρα το midi δαχτυλίδι που ψάχνεις θα είναι ΕU 44 δηλαδή 14.01.

Μερικά tips: Σιγούρεψε πως θα μετρήσεις τα χέρια σου όσο είναι ζεστά. (Τα κρύα χέρια μπορεί να έχουν μικρότερο μέγεθος.) Κι αν δεν μπορείς να καταλάβεις απόλυτα το μέγεθός σου, πάντα διάλεγε ένα νούμερο πιο μεγάλο σε περίπτωση που πρηστούν τα χέρια σου.