ΜΟΔΑ

O Karl Lagerfeld αναδημιουργεί το κλασσικό κοστούμι Chanel για τη νέα γενιά

Ο Karl Lagerfeld παρουσιάζει το κλασσικό τουίντ κοστούμι κάθε σεζόν. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποτίσει φόρο τιμής στην Gabrielle Chanel και συγχρόνως δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να δείξει την εξέλιξη στο Chanel στιλ από το να συνδυάσει τα κοστούμια αυτά με κεφάλια ρομπότ.

Τα μοντέλα περπάτησαν την πασαρέλα στο Grand Palais του Παρισιού, το οποίο ο Lagerfeld κατάφερε να μετατρέψει σε κέντρο δεδομένων. Εξού και ο τίτλος “Data Center Chanel”. Καλώδια σε παστέλ αποχρώσεις κάλυπταν τους τοίχους, ενώ έδιναν έμφαση στις κλωστές των ρούχων. Σχεδόν κάθε σετ περιλάμβανε ένα καπέλο του baseball γυρισμένο στο πλάι και φορεμένο με χαμηλή κοτσίδα.

Πολλά από τα σακάκια ήταν φορεμένα μόνο στον ένα ώμο ή εντελώς ανοιχτά για να φαίνονται τα κολιέ τύπου μπρελόκ κλειδιών. Σίγουρα πολλοί είναι ενθουσιασμένοι για την επιστροφή της δίχρωμης μπαλαρίνας αλλά όλα τα it-girls θέλουν απλά να αποκτήσουν τα τακούνια με το διπλό λουράκι και το look πλέγμα. Τέλος, οι πιο θηλυκοί τύποι θα εκτιμήσουν τα αέρινα φορέματα αλλά και τα technicolor σακάκια.

Τα αξεσουάρ ήταν ενδεχομένως το πιο σημαντικό κομμάτι της αλλαγής στη φετινή σεζόν: retro γυαλιά ηλίου με πολύχρωμα prints κωδικών, τσάντες που έλαμπαν, statement σκουλαρίκια που θύμισαν πληκτρολόγιο (ή και USB). Ο Karl Lagerfeld κάνει μικρές αλλάγές αλλά ποτέ δεν αντικαθιστά κάτι για τον πελάτη της Chanel, και συγκεκριμένα τις μικρές celebrities που ντύνει: Willow Smith, Lily-Rose και Kristen Stewart.

Και ενώ οι βασικές πρωταγωνίστριες των shows του, Kendall Jenner και Gigi Hadid, ήταν εμφανώς απούσες σε αυτή την πασαρέλα, ο Karl δεν χρειάστηκε και τόσο τον ντόρο απ’ τα social media, είχε τις δικές του τεχνολογικές διασυνδέσεις (ναι, το είπα).