ΜΟΔΑ

Όσα ξεχωρίσαμε στην 16η Athens Xclusive Designers Week

32 Έλληνες σχεδιαστές μόδας συναντήθηκαν στο μεγαλύτερο fashion event της Αθήνας. Μόνο το Παρίσι και το Λονδίνο θα έχει Εβδομάδες Μόδας;

Η 16η Athens Xclusive Designers Week by Coca-Cola light είναι η αιτία που όλες οι fashionistas της πόλης βρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής. Οι νέες τάσεις για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015 μας πήραν τα μυαλά.

Όλες οι συλλογές μας άρεσαν αλλά κάποιοι σχεδιαστές έκαναν ένα βηματάκι παραπάνω, έδωσαν κάτι παραπάνω, έκακαν μία εντύπωση.

Ξεχωρίσαμε τον πάντα αγαπημένο Βασίλη Ζούλια και την ωδή του στα 60’s. Φορέματα εποχής με έντονα patterns. Λατρεία για το floral και κοσμήματα υπερπαραγωγή δια χειρός Περικλή Κονδυλάτου. Το highlight της επίδειξης η Υακίνθη Καραβίτη-Πολίτη, πηγή έμπνευσης της συλλογής και Μις Ελλάς 1959.

Ο ανατρεπτικός Απόστολος Μητρόπουλος παρουσίασε μία ακόμα ”παρανοϊκή” συλλογή με λεοπάρ, ριγέ, χρώμα και cartoon prints. Πόσο φοβερό το λεοπάρ  κολάν με το γαλάζιο τοπ; Όχι, πείτε μας.

Ο οίκος Kathy Heyndels κινήθηκε σε minimal γραμμές, ενώ οι Celebrity Skin ψήφισαν μαύρο και ανέβασαν στο catwalk celebrities. Μας άρεσε ο ρομαντικός Stylianos, οι παιχνιδιάρες SOMF και δυναμική Athina Korda.

Είδαμε τη Loukia Kyriakoy For Underground με μία έθνικ συλλογή, τη Nella Ioannou και το Gaffler & Fluf με τη διχρωμία άσπρου-μαύρου, όπως και τα φορέματα του Βαλταδόρου, του Σπύρου Στεφανουδάκη και του Πάνου Απέργη.

Βασίλης Ζούλιας

 

Απόστολος Μητρόπουλος

 

Kathy Heyndels

 

Celebrity Skin

 

Stylianos

 

SOMF

 

Athina Korda

 

Loukia Kyriakoy For Underground

 

Nella Ioannou

 

Theia Lab

 

Gaffler & Fluf

 

Valtadoros

 

Spiros Stefanoudakis

 

Panos Apergis

 

Notis Panayiotou

 

 

Το Ladylike.gr μες στη μόδα

Όλα όσα είδαμε στο Nike Women Global Showcase

Οι Mi-Ro, o Renoir και οι selfies στην πασαρέλα

Βάλε Έλληνες σχεδιαστές στην καθημερινότητα σου