STYLING TIPS

3 πράγματα που πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα για τα τακούνια

Κάποιοι άνθρωποι (πολύ συχνά της μόδας) είναι γεννημένοι με την ικανότητα να περπατούν για ώρες με ψηλά τακούνια. Δεν είμαστε απ' αυτούς, αλλά είμαστε οι πρώτες που θα το παραδεχτούμε.

Αφού το είπαμε αυτό, κατά τ’ άλλα πιστεύουμε πως κάθε γυναίκα μπορεί να περπατήσει με τακούνια -απλά χρειάζεται να είναι εξοπλισμένη με κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες σε 3 διαφορετικούς τομείς: κατασκευή, υλικά και brands. Βρες παρακάτω τα καλύτερα styling tips για να ξέρεις τι να ψάχνεις όταν ψωνίζεις τακούνια.

Κατασκευή

 

Η κλίση είναι το νούμερο 1 πράγμα που θα πρέπει να έχεις υπόψιν όταν διαλέγεις ένα παπούτσι. Η κλίση’ είναι η διαφορά μεταξύ του ύψους του τακουνιού σε σύγκριση με τη σόλα. Ένας τρόπος να μειώσεις την κλίση είναι να διαλέξεις ένα παπούτσι με πλατφόρμα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται και η γωνία που κάνει το πόδι σου όταν ακουμπάει στο έδαφος.

 

Το πάνω μέρος ενός παπουτσιού είναι ένας ακόμα τομέας για να προσέξεις αν θέλεις να βρεις ένα ζευγάρι άνετα τακούνια. Όσο πιο ψηλά είναι το μέρος που καλύπτει το πόδι σου τόσο περισσότερη στήριξη έχει.

Ακόμα, έχει υπόψιν το πως είναι φτιαγμένο το πόδι σου. Αν έχεις πιο φαρδύ πέλμα διάλεξε σανδάλια αντί για κλειστά. Παρ’ όλα αυτά, αν τα πέλματά σου είναι στενά μπορεί να γλιστρούν με τα ανοιχτά σανδάλια.

Για  φαρδιά πέλματα:

Για στενά πέλματα:

Υλικά

Το υλικό που έχει ένα παπούτσια μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο της άνεσης. Το λουστρίνι για παράδειγμα, είναι δύσκαμπτο και μπορεί να τραυματίσει το πόδι σου. Προσπάθησε να βρεις φυσικά υφάσματα. Suede, σατέν ή άλλες φυσικές ίνες θα είναι πάντα τα πιο άνετα.

Βrands

Το να διαλέξεις το καλύτερο ζευγάρι τακούνια, στο τέλος της ημέρας έχει να κάνει με το να καταλαβαίνεις τι δουλεύει για ‘σένα. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε ο,τι έχει να κάνει με τις εταιρείες, οπότε θα πρέπει να πειραματιστές λίγο. Πάρε τον χρόνο να δοκιμάσεις διαφορετικά στιλ και σχεδιαστές.