STYLING TIPS

Πώς να φοράς flat παπούτσια με φορέματα αν είσαι κοντή

Είναι η σεζόν του φορέματος, κόσμε! Ενώ ο ενθουσιασμός του αέρινου καφτανιού κατακλύζει τις σκέψεις σου, πιθανόν να βιώνεις ακόμα τον τρόμο σκεπτόμενη τους μήνες που πέρασες μέσα σε τακούνια.

Ε, λοιπόν, σταμάτα το εδώ και τώρα. Γιατί μπορείς να φορέσεις flat παπούτσια με φορέματα -ακόμα κι αν είσαι κοντούλα. Αυτά είναι μερικά βοηθητικά styling tips που θα κάνουν το στιλ σου ακόμα καλύτερο.

1. Φόρα μυτερά παπούτσια

Πάντα να διαλέγεις ένα μυτερό παπούτσι για να δείχνουν τα πόδια σου μακρύτερα (ένα με στρογγυλό σχήμα μπορεί να ‘κόψει’ απ΄το ύψος σου). Το κομψό αυτό λουράκι σε σχήμα ‘Τ’ δίνει έξτρα bonus ύψους.

2. Μην φοβάσαι να δείξεις λίγο πόδι

Όσο πιο πολύ πόδι δείχνεις, τόσο πιο πολύ πόδι φαίνεται να έχεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς επιτέλους να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτές τις A-line φούστες.

3. Δώσε μία ευκαιρία στα midi φορέματα

Μήκη που τελειώνουν ακριβώς στο γόνατο απλά δεν είναι φτιαγμένα για flat παπούτσια. Αλλά αν δεν νιώθεις άνετα με μία κοντή φούστα, διάλεξε ένα θυληκό φόρεμα που φτάνει μέχρι λίγο κάτω απ’ το γόνατο. Συνδύασέ το με ένα παπούτσια σε metallic απόχρωση.

4. Κάνε τα παπούτσια το κέντρο του look σου

Κοίταξε, ας μην κοροϊδευόμαστε, ένα nude μοκασίνι δεν θα σου δώσει παραπάνω πόντους με κάποιο μαγικό τρόπο. Αντί να προσπαθείς να κάνεις τα πόδια σου να μην τραβούν την προσοχή, παίξε με έντονα χρώματα και prints και κάν’ τα το κέντρο του look σου.

5. Δώσε φάση στη δομή της μπότας

 

Εντάξει, μπορεί πιο βαθιά μέσα στο καλοκαίρι το μποτάκι να μην είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά όσο ο καιρός είναι λίγο άστατος ακόμα μπορείς να φορέσεις μπότα μέχρι τον αστράγαλο που δίνει την ψευδαίσθηση του παραπάνω ύψους.

6. Άσε τα κορδόνια να δείξουν τα πόδια σου μακρύτερα

Αν διαλέξεις να φορέσεις nude απόχρωση, σιγούρεψε πως έχουν κορδόνια που δένουν μέχρι τον αστράγαλο. Το στιλ gladiator που τυλίγεται γύρω απ’ το πόδι σου, σου δίνει έξτρα ύψος οπτικά.