STYLING TIPS

Πώς να ντυθείς το καλοκαίρι αν σιχαίνεσαι τα πόδια σου

Μπορεί να μην σου αρέσει η ιδέα να δείχνεις τα πόδια σου. Και δεν είναι κακό -άλλωστε όλοι έχουμε 1-2 σημεία στο σώμα μας που θα προτιμούσαμε να τα βλέπουμε μόνο εμείς.

Παρ’ όλα αυτά, θα ξέρεις πως οι καλοκαιρινοί μήνες μερικές φορές μπορούν να γίνουν ανυπόφοροι από άποψη ζέστης και σίγουρα θέλουμε να φοράμε όσο το δυνατόν λιγότερα αλλά να κρατάμε το στιλ μας.

Τι γίνεται όμως όταν πραγματικά δεν σου αρέσουν τα πόδια σου; Οι καιροί που υπέφερες μέσα σε τζιν παντελόνια και ίδρωνες σε σημεία που δεν θα ‘πρεπε να ιδρώνουν, τελείωσαν. Εμείς βρήκαμε μερικά βοηθητικά styling tips για να ντύνεσαι καλοκαιρινά αν δεν θες να δείχνεις τα πόδια σου.

Φόρα μία midi φούστα

Οι midi φούστες είναι μεγάλο trend εδώ και αρκετό καιρό. Είναι τέλειες με το να κρύβουν μηρούς και γόνατα (αν αυτές είναι οι περιοχές που θα ήθελες να κρύψεις). Απλά, διάλεξε φούστες που ανήκουν στο μακρύ φάσμα του midi -δηλαδή δεν σταματούν στο γόνατο αλλά είναι πιο κοντά στον αστράγαλο.

Φόρα ένα maxi φόρεμα με ζώνη

Το παλιό, καλό maxi φόρεμα. Cool, άνετο και σχεδόν πιζάμα. Σίγουρα, μπορεί μερικές φορές να μην είναι τόσο κολακευτικό αλλά εδώ είναι που έρχεται η ζώνη. Συνδυάζοντας το με μία ζώνη, δημιουργείς λεπτή μέση ενώ συγχρόνως καλύπτεις τα πόδια σου και είσαι και αέρινη.

Φόρα φαρδιά παντελόνα

Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό το να φοράς έντονο παντελόνι όταν προσπαθείς να διώξεις την προσοχή απ΄τα πόδια σου, αλλά ένα παντελόνι που είναι φαρδύ και αέρινο (συνδυασμένο με ένα στενό μπλουζάκι) είναι μακράν πιο κολακευτικό απ’ όσο νομίζεις. Και πραγματικά, οι παντελόνες είναι ένα όνειρο. Δροσερές και chic, μπορούν να συνδυαστούν πολύ εύκολα είτε με τακούνια είτε με πλατφόρμες και ένα απλό t-shirt.

Φόρα culotte

Είναι το παιδί μιας midi φούστας και μίας φαρδιάς παντελόνας. Απλά έχει το νου σου στο μήκος (όσο πιο κοντά στον αστράγαλο, τόσο το καλύτερο). Πέρα απ’ αυτό, φόρα τη όπως θα φορούσες μία κανονική παντελόνα -με ένα στενό top δηλαδή.

Δώσε βάση στο πάνω μέρος του σώματος

Είναι απλό: Αν δεν θέλεις ο κόσμος να κοιτάει τα πόδια σου, καν’ τον να κοιτάει αλλού. Αυτό το οπτικό κόλπο μπορεί να επιτευχθεί με πρακτικά οτιδήποτε -από ένα statement κολιέ μέχρι ένα top σε έντονο χρώμα ή print.

Διάλεξε μία μακριά μπλούζα

Αν νιώθεις πιο άνετα με το να φοράς κλασσικό τζιν (ακόμα και στη ζέστη), μπορείς τουλάχιστον να φορέσεις ένα αέρινο top. Διάλεξε μία μπλούζα που ‘αναπνέει’, με μακρύ fit, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ισορροπία στις αναλογίες του σώματός σου.