ΜΟΔΑ

Πώς να βγάλεις την άμμο απ’ το μαγιό σου και να επιβιώσεις το καλοκαίρι

Όσο κι αν λατρεύουμε την παραλία, το να μπαίνει άμμος σε μέρη που θα δεν έπρεπε ποτέ είναι απίστευτα ανυπόφορο. Όπως το μαγιό σου για παράδειγμα. Δεν φεύγει πάντα με το πλύσιμο, οπότε πώς βγάζεις την άμμο απ' το μαγιό σου; Ετοιμάσου για το summer self σου, αφού είναι πραγματικά πολύ εύκολη διαδικασία και δεν περιέχει καθόλου πλύσιμο.

Η καλοκαιρινή σεζόν είναι επίσημα εδώ, οπότε αφού έχεις μάθει πώς να κρατήσεις το μαγιό σου σε καλή κατάσταση, τώρα θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσεις όλες αυτές τις εκνευριστικές καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την άμμο, όπως όταν μένει μέσα στο μαγιό σου και πραγματικά σε έχει κουράσει. Μπορεί να είσαι διατεθειμένη απλά να το πετάξεις στο πλυντήριο (ή στα σκουπίδια), αλλά μην. Το να πλένεις τα μαγιό σου μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα και το χρώμα και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καν. Αυτά είναι μερικά πανεύκολα κόλπα για να ξεφορτωθείς την άμμο και να επιβιώσεις το καλοκαίρι.

1. Βρέξε το μαγιό σου με κρύο νερό

Όχι σαπούνι, όχι απορρυπαντικό, απλά βρέξε το με κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά.

2. Άφησέ το να στεγνώσει

Τοποθέτησε το μαγιό σου πάνω σε μία πετσέτα και άφησέ το να στεγνώσει τελείως -απλά όχι στον ήλιο.

3. Τίναξε την άμμο

Όταν το μαγιό θα έχει στεγνώσει, τίναξε το δυνατά για να σιγουρέψεις πως θα φύγει όλη η άμμος ή χρησιμοποίησε μία στεγνή πετσέτα για να βοηθήσεις τη διαδικασία.

4. Χρησιμοποίησε ένα πιστολάκι μαλλιών

Αν όλα τα παραπάνω δεν δουλέψουν, χρησιμοποίησε το πιστολάκι των μαλλιών σου για να διώξεις την άμμο -απλά έχε το στο κρύο.