ΜΟΔΑ

Τι λέει για την προσωπικότητά σου το χρώμα που φοράς συνήθως

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η ιδέα του να φοράς έντονα χρώματα συνδέεται συχνά με την φοβία για λεκέδες από ιδρώτα -σίγουρα πιο εμφανής σε ένα έντονο μπλε φόρεμα παρά σε ένα μαύρο. Παρ' όλα αυτά, είναι γνωστό πως τα χρώματα επηρεάζουν το πώς μας βλέπουν οι άλλοι και επηρεάζουν τη διάθεσή μας.

Για παράδειγμα, τα έντονα χρώματα προβάλλουν ενέργεια, οπότε αν μία μέρα νιώθεις λίγη περισσότερη βαρεμάρα (ή προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου να πας στο γυμναστήριο) φόρεσε ένα έντονο χρώμα όπως φούξια. Θα σου ανεβάσει τη διάθεση και οι άλλοι θα αντιδρούν απέναντί σου με πιο θετικό τρόπο, αφού θα νιώθουν πως είσαι πιο αισιόδοξη και έχεις περισσότερη ενέργεια.

Βρες παρακάτω τι λένε για εσένα τα χρώματα που φοράς.

Κόκκινο

Το χρώμα της ενέργειας. Φόρα κόκκινο για να νιώθεις άνετη και πως έχεις τον έλεγχο. Ιδανικό αν είσαι ήσυχος άνθρωπος και χρειάζεσαι να ξεχωρίσεις λίγο παραπάνω στη δουλειά. Πρόσεχε: Οι έντονες προσωπικότητες μπορούν να φανούν υπερβολικά επιβλητικές, ακόμα κι επιθετικές. Σε αυτούς που τους αρέσει το κόκκινο, συνήθως έχουν αγάπη για τη ζωή και οι λέξεις που τους χαρακτηρίζουν είναι: έντονοι, παρορμητικοί, τολμηροί, ενθουσιώδης, αισιόδοξοι, τολμηροί, συχνά αισθησιακοί και μερικές φορές επιθετικοί.

Μπλε

Το πιο δημοφιλές χρώμα και αυτό που αντιπροσωπεύει την λογική. Το μπλε ενεργοποιεί το μυαλό. Τα αποτελέσματά του είναι εγκεφαλικά αντί για φυσικά, σε αντίθεση με το κόκκινο. Το έντονο μπλε παρακινεί την καθαρή σκέψη, οπότε αν πρέπει να αποφασίσεις για κάτι σημαντικό, φόρεσε μπλε. Αν πρέπει να μιλήσεις με κάποιον για κάτι δύσκολο, το μπλε μπορεί να βοηθήσει να δημιουργήσεις μία ήρεμη ατμόσφαιρα.  Το μπλε θα σε βοηθήσει να φαίνεσαι στοχαστική και καλή στην επικοινωνία -αλλά πρόσεξε αν είσαι κάποια που δυσκολεύεται να δείξει συναισθηματικότητα, αφού το μπλε δίνει και την εντύπωση πως είσαι πολύ επιφυλακτική.

Πράσινο

Το χρώμα της φύσης, το πράσινο αντικατοπτρίζει την αίσθηση της ισορροπίας και της αρμονίας, της ανάπαυσης και της σιγουριάς. Εύκολο στο μάτι, οι άνθρωποι θα σε εμπιστεύονται περισσότερο με ένα πράσινο μπλουζάκι συνδυασμένο με το αγαπημένο σου τζιν. Πρόσεξε τις αποχρώσεις: μπορεί το ένα να έχει βάση το κίτρινο και το άλλο να έχει βάση το μπλε. Μπορεί να δείχνει τέλεια στο ένα αλλά ωχρή στο άλλο.

Πορτοκαλί

Το χρώμα του αισθησιασμού, του πάθους και της διασκέδασης, φόρα πορτοκαλί για να δημιουργήσεις μία τόσο σωματική αλλά και συναισθηματική αντίδραση. Το να φοράς πορτοκαλί είναι τολμηρό και διασκεδαστικό αλλά και μόνο για εκείνους που νιώθουν σίγουροι για τις πνευματικές τους ικανότητες, γιατί το πορτοκαλί έχει τον κίνδυνο να δώσει την αίσθηση πως είσαι επιφανειακή. Ο συνδυασμός του κόκκινου με το κίτρινο είναι εξωστρεφής και ενθουσιώδης.

Κίτρινο

Το χρώμα του συναισθήματος και της αισιοδοξίας, το έντονο κίτρινο αντικατοπτρίζει την φιλικότητα και την αυτοπεποίθηση. Τέλειο για μία μέρα γιορτής, όπως γενέθλια ή γάμο. Το κίτρινο βοηθάει να σε βλέπει ο κόσμος ως άνετη και εξωστρεφή -είναι το ιδανικό χρώμα για πρώτες εντυπώσεις. Αλλά δεν ταιριάζει σε όλους! Φόρα το μόνο αν είσαι σίγουρη.

Μωβ

Το μωβ είναι το πιο δημιουργικό απ’ όλα τα χρώματα. Είναι ελκυστικό για τους διορατικούς ανθρώπους, τους μοναδικούς, αυτούς που έχουν καλλιτεχνική φύση και είναι λίγο μυστηριώδης και αινιγματικοί. Όταν φοράς μωβ, αυτό θα σημαίνει πως νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου. Και ενώ ταιριάζει σε όλους, λίγοι άνθρωποι διαλέγουν να το φορέσουν.

Ροζ

Δείχνει ευγένεια και εμπάθεια, το ροζ αναδεικνύει την θηλυκή πλευρά σου. Το χρώμα της ανατροφής, είναι καταπραϋντικό δίνει απαλή τόνωση -το κατάλληλο χρώμα για να φορέσεις μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά. Όσο πιο έντονο και προς το κόκκινο, τόσο πιο sexy. Το χρώμα του ρομαντισμού, φορώντας ένα τέτοιο μπλουζάκι κάτω από σακάκι της δουλειάς θα μαλακώσει το look σου.