ΜΟΔΑ

Τι συμβαίνει όταν βυθίζεις ένα φόρεμα στη Νεκρά Θάλασσα για δύο μήνες

Έχεις σκεφτεί ποτέ να βυθίσεις ένα gothic, Βικτωριανό φόρεμα στη Νεκρά Θάλασσα για μερικούς μήνες και να το τσεκάρεις κάθε τόσο; Μήπως όταν γίνει ένα τεράστιο άγαλμα από αλάτι, να το βγάλεις και να το βάλεις σε μουσείο; Όχι; Μα γιατί;

Η Sigalit Landau το έκανε και από τότε που έγινε viral, ο κόσμος έχει τρελαθεί. Το φόρεμα αυτό (το οποίο είναι και λίγο τρομακτικό) είναι ακριβές αντίγραφο του κοστουμιού που φορούσε η χαρακτήρας Leah στη γερμανοεβραϊκή παράσταση The Dybbulk. Γραμμένο μεταξύ 1913 και 1916, μιλάει για μία νεαρή νύφη και το δαιμονισμό της από ένα κακό πνεύμα και μετά τον εξορκισμό της.

“Με τον καιρό, η αλχημεία της θάλασσας μεταμορφώνει το απλό ρούχο από ένα σύμβολο συνδεδεμένο με τον θάνατο και την τρέλα, στο νυφικό που προοριζόταν να είναι,” γράφει το επίσημο δελτίο τύπου. Η δουλειά της Landau περιλαμβάνει κι άλλα κρυστάλλινα από αλάτι κομμάτια, που μπορείς να βρεις στο site της.

“Κατά τη διάρκεια των χρόνων, μάθαινα όλο και πιο πολλά γι’ αυτό το περίεργο μέρος” λέει η Landau. “Η μαγεία είναι εκεί και μας περιμένει: νέα πειράματα, ιδέες και κατανοήσεις. Είναι σαν να συναντιέσαι με ένα διαφορετικό χρονικό σύστημα, μια διαφορετική λογική, έναν άλλο πλανήτη. Μοιάζει σαν χιόνι, σαν ζάχαρη, σαν η αγκαλιά του θανάτου: στερεά δάκρυα, σαν μία λευκή παράδοση στη φωτιά και το νερό ενωμένα.”

Παρακάτω, είναι οι φωτογραφίες από την μεταμόρφωση του φορέματος κατά τη διάρκεια δύο μηνών. Είναι απίστευτο.