ΜΟΔΑ

Το επόμενο trend μπορεί να είναι τα σακάκια των ανθρώπων που καθαρίζουν την πόλη

Η επικείμενη Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης πρόκειται να μας βάλει όλους σε σκέψεις, μεταξύ του αγοράζεις-ο,τι-βλέπεις, τη συνεργασία Tommy Hilfiger και Gigi Hadid και το ντεμπούτο του Τμήματος Καθαριότητας στην πασαρέλα.

Αμέ. Αφού ο σχεδιαστής streetwear, Heron Preston, γνωστός για τις συνεργασίες του με Nike και Yeezy, θα παρουσιάσει μία συλλογή με ανακυκλωμένες στολές των ανθρώπων που καθαρίζουν την πόλη, στο Spring Street Salt Shed, τις οποίες δώρισε το Τμήμα Καθαριότητας της πόλης.

“Όταν άρχισα να σκέφτομαι την επόμενη συνεργασία μου, ήθελα να προκαλέσω τον εαυτό μου”, είπε ο Preston. “Δεν ήθελα να κάνω κάτι εύκολο. Το να δουλεύω με έναν τυπικό συνεργάτη που θα μοιραζόμασταν τις ίδιες προτιμήσεις στη μόδα, την τέχνη και το σχέδιο θα ήταν πολύ προβλέψιμο. Δεν θα έφερνε τίποτα καινούριο. Για μία πραγματική επανάσταση, έπρεπε να φύγω από οτιδήποτε οικείο.”

Και αφού ο Preston ενδιαφέρεται για τα ρούχα εργασίας, ήταν αναμενόμενο να σχεδιάσει εκ νέου τη στολή ενός τοπικού οργανισμού, όπως το Τμήμα Καθαριότητας. “Ένιωσα πως είναι οι πραγματικοί ήρωες της Νέας Υόρκης, που δουλεύουν μέρα-νύχτα, 24/7 για να κρατήσουν [την πόλη] καθαρή και βιώσιμη για εμάς, παρ’ όλα αυτά αγνοούνται εντελώς. Ήταν το πάθος μου να δουλέψω με αληθινούς ανθρώπους και να κάνω κάτι καλό γι’ αυτούς, αλλά και για το περιβάλλον” είπε. Το συγκεκριμένο show θα αποτελέσει φόρο τιμής στη δουλειά των εργαζόμενων ως κομμάτι της καμπάνιας ox30, μέσω της οποίας η Νέα Υόρκη σκοπεύει να μην στείλει καθόλου σκουπίδια στις χωματερές το 2030.

#hpc0x30

A photo posted by HPC TRADING CO (@heronpreston) on