ΜΟΔΑ

Το μυστικό για να περπατάς κομψά όταν φοράς τακούνια

Όταν η Marilyn Monroe είπε "Δώσε σε ένα κορίτσι τα σωστά παπούτσια και μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο," είμαστε σχεδόν σίγουρες πως μιλούσε για τακούνια. Αν όμως πραγματικά δεν μπορείς να περπατήσεις με αυτά;

Ε, αυτό μάλλον ακυρώνει οποιεσδήποτε κατακτήσεις, είτε βρίσκεται σε αίθουσα συνεδριάσεων είτε σε bar. Επομένως, εμείς συγκεντρώσαμε τα 7 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να περπατάς σωστά με τακούνια.

1. Περπάτα πρώτα με τη φτέρνα και μετά με τα δάχτυλα

Ο πιο εύκολος τρόπος να περπατάς άνετα με τακούνια είναι κάθε φορά να βάζεις ολόκληρο το πόδι κάτω, σαν να φοράς flat. Μπορεί να φαίνεται προφανές σε κάποιους αλλά όταν φοράς ένα ψηλό παπούτσι, ακούμπησε πρώτα τη φτέρνα και μετά τα δάχτυλα. Αυτό θα σε κάνει να δείχνεις πιο φυσική.

2. Κάνε μικρά βήματα

Όταν φοράς τακούνια αυτόματα το περπάτημά σου γίνεται μικρότερο απ’ ότι συνήθως, οπότε πρέπει να κάνεις περισσότερα βήματα για την ίδια απόσταση. Πρόσθεσε ένα μικρό ‘κούνημα’ και μπορεί να βοηθηθείς πολύ.

3. Μην βιάζεσαι

Το να προσπαθείς να περπατήσεις γρήγορα με τακούνια μπορεί να δείξει απλά άβολο και μάλιστα να καταλήξει σε ένα καταστροφικό πέσιμο. Μεταξύ των μικρών βημάτων και μια συμβιβαστική ισορροπία, είναι καλύτερα να παίρνεις τον χρόνο σου με τα τακούνια. Άλλωστε, το να περπατάς αργά δίνει έναν αέρα αυτοπεποίθησης.

4. Γείρε ελαφρώς προς τα πίσω

Μπορεί να ανακαλύψεις πως θέλεις να περπατάς γρηγορότερα απ’ όσο σου επιτρέπουν τα τακούνια σου και να καταλήξεις να τεντώνεις τον λαιμό σου για να αντισταθμίσεις το βάρος. Επέτρεψε στον εαυτό σου να γείρει ελαφρώς προς τα πίσω όταν φοράς τακούνια και έτσι δεν θα σπρώχνεις τον κορμό σου πιο μπροστά απ’ όσο θα ΄πρεπε.

5. Σκέψου τον εαυτό σου να περπατάει σε μία ευθεία

Όταν θέλεις να τραβήξεις μια ευθεία γραμμή, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα αν κοιτάς το σημείο που θα τελειώσει όσο την ζωγραφίζεις, αντί να κοιτάς το μολύβι όσο κινείται. Έτσι κι όταν φοράς τακούνια θα περπατάς καλύτερα αν κοιτάς προς εκεί που κατευθύνεσαι και σκέφτεσαι μια ευθεία γραμμή στην οποία περπατάς, αντί να κοιτάς τα πόδια σου καθώς περπατάς.

6. Σήκωνε το πόδι σου ελαφρώς

Καθώς κάνεις κάθε βήμα ή αν νιώθεις πως γλιστράς, σήκωνε το πόδι σου λίγο παραπάνω δίνοντας πίεση στο εσωτερικό του παπουτσιού. Αυτό θα κάνει το πόδι σου να ταιριάζει καλύτερα με το παπούτσι κάνοντας πιο εύκολο το περπάτημα.

7. Σιγούρεψε πως τα παπούτσια σου, σου κάνουν

Αν τα παπούτσια σου δεν σου κάνουν καλά, το περπάτημα γίνεται αυτόματα λίγο πιο δύσκολο. Αν τα τακούνια σου είναι πολύ μεγάλα, χρησιμοποίησε πάτους για καλύτερη εφαρμογή. Αν είναι πολύ μικρά, μπορείς να τα ‘ανοίξεις’ σε έναν τσαγκάρη ή δοκίμασε αυτό το κόλπο.