STYLE

Μία 12χρονη πήρε αποβολή γιατί η φούστα της θεωρήθηκε πολύ “κοντή”

Μία ακόμα υπόθεση περί σχολικού dress code αποκαλύφθηκε και αυτή τη φορά περιλαμβάνει τη φούστα μιας 12χρονης. Η Reese Franyo, που βρίσκεται στην έκτη τάξη σε σχολείο της Νότιας Καρολίνας, πήρε αποβολή αφού η φούστα της θεωρήθηκε πολύ κοντή.

Η μητέρα της Reese, Suzie Webster, ανέβασε μια φωτογραφία της κόρης της στο Facebook με το outfit της κόρης της και μια περιγραφή με το τι συνέβη. Γράφει πως ένα δάσκαλος είπε στην κόρη της πως το outfit της ήταν πιο κατάλληλο για “clubbing” παρά για την τάξη. Ακόμα, υπογραμμίζει το πόσο εκνευριστική ήταν η όλη κατάσταση, αφού η ίδια, μητέρα τριών κοριτσιών, είναι συνήθως μία “πολύ καλόβολη και super χαλαρή μαμά, που τείνει να αφήνει τα κορίτσια της να δίνουν τις δικές τους μάχες”.

H μεγαλύτερη ειρωνεία είναι πως η Reese είχε ήδη φορέσει τη φούστα πολλές φορές από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Επίσης, η φούστα που φορούσε στην πραγματικότητα τηρούσε τον κανόνα του σχολείου σχετικά με το μήκος (πέντε ίντσες πάνω απ’ το γόνατο). Όσο για την απάντησή της στο σχόλιο περί clubbing: “Δεν ξέρω πολλές γυναίκες που φοράνε φαρδύ t-shirt μία A-line κολεγιακή φούστα για να πάνε για clubbing. Μάλλον θα ήταν τα σκανδαλιστικά μποτάκια της μέχρι τον αστράγαλο.” Η Reese έπρεπε να καλέσει τη μητέρα της απ’ το σχολείο για να της ζητήσει να της φέρει ένα παντελόνι για να αλλάξει έτσι ώστε να μπορέσει να μείνει για την υπόλοιπη μέρα.

Το post της Webster έχει πάνω από 1.000 shares και εκατοντάδες comments. Οπότε, αν δεν είναι το ντύσιμό σου η αιτία για τους κακούς βαθμούς των αγοριών του σχολείου, τότε είναι η με κάποιο τρόπο προσβλητική φούστα σου. Ακόμα μία υπόθεση που προστέθηκε στο θέμα του σχολικού dress code -ένα αμφιλεγόμενο κομμάτι της σχολικής φοίτησης αυτόν τον καιρό, τουλάχιστον για τα κορίτσια.