STYLE

Must Have! Οι 20 σαγιονάρες του φετινού καλοκαιριού

Σαγιονάρα στα γιαπωνέζικα σημαίνει ''αντίο'' και πήρε το όνομα από το ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα James Albert Michener ''Sayonara'', για να μαθαίνουμε και τίποτα και να μην μας λένε ότι μας νοιάζει μόνο η εμφάνιση, κορίτσια...

Το 1957 (συνεχίζεται η ιεκπάιδευση) το βιβλίο έγινε ταινία με τον Μάρλον Μπράντο, να παίζει το ρόλο ενός Αμερικανού πιλότου, που ερωτεύεται μία γιαπωνέζα, η οποία  φοράει τις κλασσικές σαγιονάρες και κατά το σενάριο ο Μπράντο θα εγκαταλείψει την αγαπημένη του, εξ ου και ο  τίτλος ”σαγιονάρα” (αντίο).

Η ιαπωνική σαγιονάρα, λοιπόν, στην πρωτότυπη εκδοχή της είναι φτιαγμένη από ξύλο, με υφασμάτινο ή δερμάτινο λουράκι. Σιγά σιγά όμως η σαγιονάρα άρχισε να φτιάχνεται από συνθετικά υλικά για να είναι πιο ελαφριά και άνετη. Φοριέται περισσότερο στο σπίτι, συνεπώς δε χρειάζεται να είναι ανθεκτικό το κάτω μέρος τους και έτσι δεν έχει σκληρό πάτο όπως τα παπούτσια ή τα τσόκαρα.

Όσο περνάνε τα χρόνια η σαγιονάρα είναι το πιο βολικό και άνετο παπούτσι για το καλοκαίρι και γι’ αυτό πια οι περισσότεροι φτιάχνουν σαγιονάρες για όλα τα γούστα και για όλες τις συνθήκες: πλαστικές για το σπίτι ή την παραλία, δερμάτινες για το γραφείο, με στρας για πιο βραδινές εμφανίσεις, με στολίδια για χρώμα ακόμα και νυφικές σαγιονάρες μπορούμε να βρούμε.

Έτσι λοιπόν κι εμείς ψάξαμε και σου παρουσιάζουμε όλων των ειδών τις σαγιονάρες για να έχεις όσο τον δυνατόν περισσότερες επιλογές και να βρεις αυτή που ταιριάζει στην κάθε περίσταση.

1. Αdams shoes χρωματιστές

 

2. Αncient greek sandals με silver λεπτομέρειες

 

3. Αncient greek sandals με δάχτυλο

 

4. Pull & Βear μαύρα

 

5. Fred Kasia Cuoio

 

6. Fred Yasmeen Tan

 

7. Ηavaianas κόκκινες

 

8. Marietta’s Fantasy με κρόσσια

 

9. Μarietta’s Fantasy με πέτρες

 

10. Migato σε διάφορα χρώματα

 

 

11. Pull & Bear χρυσά

 

12. Salvatore Ferragamo πλαστικές

 

13. Tory Burch

 

 

14. Τsakiris Μallas με πράσινες και λεοπάρ λεπτομέρειες

 

15. Tsakiris Mallas με τακούνι

 

16. Ugg μπρονζέ

 

17. Ugg δερμάτινες

 

18. Ugg κόκκινες

 

19. Αsh με χρυσή αλυσίδα

 

20. Zeus+Δione