DECO

Περάστε, καθίστε σε μια καρέκλα ανθρώπινου λίπους

Δεν ξέρω πώς πρέπει να χειριστώ αυτό το άρθρο. Υποτίθεται πως πρέπει να αφορά σε κάτι νέα καθίσματα της σχεδιάστριας Gigi Baker. Το ιδιάζον της συγκεκριμένης συλλογής που πρόκειται να δείτε, είναι ότι έχει δημιουργηθεί με σκοπό να έχει την αίσθηση του ανθρώπινου δέρματος.

Ακριβώς αυτό που διάβασες. Η Gigi Baker, χρησιμοποίησε ως πηγή έμπνευσής της ένα μοντέλο με παραπανίσια κιλά, ώστε να βασίσει εκεί την έρευνά της και να εμπνευστεί για το concept της. Στόχος της ήταν να δημιουργήσει καθίσματα που να είναι πανομοιότυπα με το ανθρώπινο δέρμα. Το project της αυτό έχει τον τίτλο “A body of skin” και πρόκειται για μία μάλλον αμφιλεγόμενη καλλιτέχνιδα. Έτσι είναι όμως η τέχνη. Αν δεν ενοχλεί, δεν είναι αρκετά επιτυχημένη.

 

Στη συνέχεια δημιούργησε καθίσματα και καρέκλες από σιλικόνη, τα οποία θυμίζουν ουσιαστικά μεγάλα κομμάτια δέρματος, λίπους και έχουν το ίδιο χρώμα, την ίδια υφή, ακόμα και το άρωμα που έχει το ανθρώπινο δέρμα. Έχει προσθέσει εκχύλισμα από φερορμόνες και aftershave!

 

Για να χρησιμοποιηθεί η καρέκλα όπως θα ήθελε η σχεδιάστρια, πρέπει να υπάρξει φυσική επαφή του ανθρώπου με αυτή, ώστε να διαπιστωθεί από τις αντιδράσεις του, ποια είναι η σχέση του με το σώμα το οποίο διαθέτει.

 

Ο καθένας μπορεί να πιάσει, να χαϊδέψει και να εξερευνήσει με όποιον τρόπο θέλει τα έργα της Gigi. “Η δουλειά που έχει να κάνει με το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ προσωπική και όλοι μας έχουμε μια πολύ άμεση αντίδραση σε αυτή”, δήλωσε η σχεδιάστρια.

 

Τα έπιπλα κυκλοφορούν με ή χωρίς επικάλυψη δέρματος και δεν ξέρω τι να πω. Μόνο σε μένα φαίνονται αρκετά αηδιαστικά; Κι αυτό που ποζάρει περήφανη δίπλα τους; Επίσης αν ενδιαφέρεστε να τα αγοράσετε (!) εννοείται πως μπορείτε. Διατίθενται προς πώληση σε πολύ… φυσιολογικές τιμές, από 500 έως 1500 λίρες.