ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αυτός είναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου

"Είναι τρελό". Με αυτή τη φράση ο "καλύτερος μπαμπάς του κόσμου" κατά κόσμον Dave Engledow μας περιέγραψε πως νιώθει που του χτυπάνε την πόρτα για συνεντεύξεις από την Κίνα μέχρι την Ελλάδα. Συνεχίζοντας να μας εξηγεί λίγο περισσότερο το project του, τον καταλάβαμε. Όταν ξεκινάς να κάνεις την πλάκα σου και σε μαθαίνει ο κόσμος όλος από το πουθενά, μόνο τρελό και ανέλπιστο μπορείς να το χαρακτηρίσεις.

Όλα ξεκίνησαν την 66η μέρα που ο David είχε πλέον τον τίτλο του πατέρα. Έχοντας ήδη έρθει αντιμέτωπος με πολλά νέα πράγματα, εξαντλημένος και αγχωμένος για το αν τα κάνει όλα σωστά σκέφτηκε να το διασκεδάσει. Παρέα με τη γυναίκα του, το είπαν και το έκαναν: έφτιαξαν μια φωτογραφία για να σπάσουν πλάκα με τους φίλους και την οικογένεια τους.

Σε αυτή την πρώτη φωτογραφία, ο αμερικανός Dave Engledow κρατάει την μικρή κόρη του Alice Βee, όπως μια μπάλα ποδοσφαίρου και μέσα στη νύστα και την απελπισία του, αντί να της δώσει γάλα με το μπιμπερό, το ρίχνει στον καφέ του. Καφές, ο οποίος σερβίρεται στην κούπα όπου αναγράφεται “World’s Best Father”.

 

Οι φίλοι ενθουσιάστηκαν από αυτή την εικόνα, το ίντερνετ επίσης και έτσι ο μπαμπάς συνέχιζε να μοιράζεται τους φόβους του με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Έτσι, σε τρεισήμισι χρόνια, υπήρξαν ημερολόγια με αυτές τις φωτογραφίες, πολλές συνεντεύξεις και πρόσφατα γεννήθηκε και το πρώτο βιβλίο του Dave. Ο τίτλος του καλύτερου μπαμπά του έμεινε, αν και τον “διατηρεί” μόνο ως αστείο και σαν αυτοσαρκασμό.

dave1 Όπως φαίνεται, πολλοί άντρες στον κόσμο όλο, έχουν τους ίδιους φόβους με τον Dave. Μάλλον, επίσης, πολλές γυναίκες χρησιμοποιήσαν αυτές τις εικόνες του καλύτερου μπαμπά του κόσμου για να κάνουν πλάκα με τους συζύγους τους.

“Ήταν τεράστια ανταμοιβή να διαπιστώνουμε πόσο παγκόσμιες είναι αυτές οι εικόνες. Επικοινωνούν μαζί μας γονείς από όλο τον κόσμο, σε καθημερινή βάση”,  αναφέρει ο διασκεδαστικός μπαμπάς.

Πρώτο πληθυντικό

Σε όσα μας λέει ο Dave Engledow πολλές φορές χρησιμοποιεί τον πρώτο πληθυντικό. Σίγουρα, ο λόγος είναι πως αναγνωρίζει ότι χωρίς την κόρη του το project δε θα υπήρχε. Αλλά είναι και ένα άλλο θηλυκό, που βάζει στο “εμείς”. Η γυναίκα του.

“Η Jen, ήταν ένα μεγάλο μέρος όλου αυτού του project από την αρχή. Παρόλο που εμφανίζεται σε λίγες τελικές φωτογραφίες, είναι πάντα στα γυρίσματα για να διασφαλίσει ότι η κόρη μας διασκεδάζει και είναι ασφαλής. Επίσης με βοηθάει να επιλέξω τις φωτογραφίες που τελικά θα δημοσιευθούν. Τίποτα δεν ανεβαίνει online αν δεν το έχουμε συναποφασίσει” λέει ο, όπως φαίνεται, γλυκός σύζυγος Dave.

Φυσικά, μιλάει για γυρίσματα γιατί οι φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα μοντάζ και photoshop. Πρώτα παίρνει πόζες ο μπαμπάς. Μετά η κόρη, που αν έχει κέφια κάνει τα γυρίσματα παιχνιδάκι αλλιώς παίρνουν ώρες. Στη συνέχεια γίνεται πολλή δουλειά, την οποία βέβαια ξέρει καλά ο καλύτερος πατέρας του κόσμου. davework Και η έμπνευση από που έρχεται; “Σε πολλές περιπτώσεις, οι φωτογραφίες βασίζονται σε γεγονότα που όντως έχουν συμβεί. Όπως η φωτογραφία που η Alice Bee πετάει όλα μου τα πράγματα στην τουαλέτα. Αυτό έγινε στην πραγματική ζωή” εξομολογείται ο Dave μιλώντας μας από την Maryland.

Καθώς όμως τα στιγμιότυπα φαίνονται πολύ αληθινά, δε θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε αυτόν τον διασκεδαστικό μπαμπά, αν του τα έχουν ψάλλει ποτέ, ότι για παράδειγμα “ταλαιπωρεί” τη μικρή του ή οτιδήποτε τέτοιο.

davelΤο αστείο αυτό, που εκτυλίσσεται σε πολλά επεισόδια, είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσει. Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον του θα κριθεί από την ίδια την Alice. “Αν κουραστεί ή δεν θέλει να μοιράζομαι πράγματα στο ίντερνετ, ελπίζω ότι θα σεβαστώ την επιθυμία της” λέει ο Dave προσθέτοντας ότι προσπαθεί η φωτογράφιση 2-3 τέτοιων στιγμιότυπων το μήνα, να φαίνεται σαν παιχνίδι στην μικρή του κόρη.

Προς το παρόν “ο βασικός μας στόχος είναι να διασκεδάζουμε στην οικογένεια μας, βγάζοντας φωτογραφίες και να συνεχίσουμε να δίνουμε την ευκαιρία στον υπόλοιπο κόσμο να γελάει μαζί με εμάς”, καταλήγει ο Dave.

Αγόρασε το

Πόσες φωτογραφίες να κλέψουμε και εμείς από το Facebook και το Tumblr του Dave Engledow; Σου δώσαμε απλά μια γεύση του χιούμορ του και λίγες παραπάνω πληροφορίες, όπως ο ίδιος μα τις μετέφερε. Αν θες περισσότερες αστείες στιγμές αυτού του διδύμου, αγόρασε online το βιβλίο Confessions of The World’s Best Father. Είναι επίσης και ένα πολύ καλό δώρο, δε νομίζεις;

Στο καλάθι σου με 13,49 ευρώ. Καλό ξεφύλλισμα!