ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά είναι είδωλο

Από την πρώτη στιγμή που είδα την Αντιγόνη, πριν έξι περίπου χρόνια, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Και τι ματιά. Ματιά από ένα ζευγάρι μάτια που έχουν το χρώμα λίμνης που κρύβεται ανάμεσα σε βουνά. Χείλη ζουμερά και ζωγραφισμένα με κραγιόν ruby woo. Ακομπλεξάριστες καμπύλες που vintage υφάσματα τις αγκαλιάζουν. Μαλλιά που αλλάζουν απόχρωση σαν τις εποχές. Πότε ξανθά, πότε ginger και πότε καστανά. Η Αντιγόνη Πάντα Χαρβά είναι η Αθηναία αυτή που θέλεις να έχεις φίλη σου. Που δεν θέλεις απλά να τη βλέπεις κάθε μέρα στο πάνελ του ΦΜ Live, στις 4 το απόγευμα στο Star. Που θέλεις να την έχεις απέναντί σου, να σου μιλάει για τη ζωή της και εσύ να της τραγουδάς ότι μοιάζει με βροχή και πως έχει τη γεύση του ουρανού.

Ω ναι, τέτοιο κορίτσι είναι η Αντιγόνη. Σου θυμίζει βρετανική εξοχή, που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο παρά μόνο να την απολαύσεις. Να αφεθείς στα μονοπάτια της. Να ρουφήξεις τα αρώματά της. Σου προκαλεί την ανάγκη να θέλεις να την εξερευνήσεις. Και όσες φορές και αν το κάνεις, τελικά πάντα θα είναι σαν να την γνωρίζεις πρώτη φορά. Η Αντιγόνη έχει ιστορία, έχει εμπειρίες, έχει πράγματα να σου πει, που θέλεις να τα ακούς ξανά και ξανά.

Έτσι ακριβώς έγινε και εκείνη τη βροχερή Κυριακή, που τη συνάντησα στον Εθνικό Κήπο. Άφησα τις λέξεις της να μου χαϊδεύουν τα αυτιά.

Γεννήθηκε πριν 42 χρόνια στην Αθήνα, έχασε τον πατέρα της όταν ήταν 20 χρόνων και όποτε ακούει το “Καλοκαίριασμα στη Νικαριά” τον θυμάται. Και τον θυμάται περισσότερο τον Δεκαπενταυγουστο. Αγάπησε την Αγγλία μέσα από τις ταινίες του James Ivory και το pin up style μέσα από τις φιγούρες της Dita Von Teese και της Betty Page. Ερωτεύτηκε πολλές φορές στη ζωή της, αλλά μία φορά παντρεύτηκε. Έναν άντρα μικρότερό της και – για φαντάσου – Βρετανό. Πήγε να ζήσει στο Λονδίνο δύο φορές. Μία φορά ως σύζυγος και άλλη μία ως ελεύθερη γυναίκα, που ήθελε να κυνηγήσει το όνειρό της και να δουλέψει στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Έχει περάσει από το ραδιόφωνο, έχει γράψει για περιοδικά, έχει γράψει για sites και τώρα βρίσκεται μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό του Star και όσο και αν κάποτε φοβόταν την κάμερα, τώρα δηλώνει ότι το απολαμβάνει “γιατί νιώθω ότι με τα παιδιά στο ΦΜ Live είμαστε μία παρέα. Υπάρχει αυτό το κλίμα, το ακομπλεξάριστο. Με έχουν βοηθήσει όλοι τους να ξεπεράσω κάθε τρακ που είχα. Τόσο ο Φώτης και η Μαρία, όσο και οι υπόλοιποι. Ο Γιάννης για παράδειγμα, είναι το καλύτερο παιδί που έχω γνωρίσει. Η ψυχή του δεν υπάρχει. Του βγάζω το καπέλο. Είναι εγκυκλοπαίδεια. Μπορεί να τον ρωτήσεις κάτι που έγινε πριν από 20 χρόνια και να ξέρει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Την Τζένη τη λάτρεψα από την αρχή. Είναι πανέξυπνη. Οι ατάκες της είναι τρομερές. Ενώ ο Στέλιος είναι η χαρά της ζωής. Μπορεί να είμαστε σε πανικό, θα μπει όμως μέσα ο Στέλιος και θα αρχίσει να μας κάνει τρέλες”.

Και η Αντιγόνη τη θέλει την τρέλα της. Ίσως και γι αυτό να της άρεσε από πάντα να παίρνει συνεντεύξεις από μουσικούς. “Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά που είχα κάνει τηλεφωνική συνέντευξη στους Arctic Monkeys και δεν μπορούσαν να αρθρώσουν κουβέντα και η μόνη ατάκα που άκουγα μετά από κάθε ερώτηση ήταν “don’t know”. Έλεγα “κοίτα τα σπυριάρικα που δεν ξέρουν να μιλήσουν”. Πού να ήξερα τι θα με βρει βέβαια αργότερα. Που θα μου γίνουν η απόλυτη πώρωση.

 

Αυτός που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ήταν ο Maxi Jazz των Faithless. Ο άνθρωπος είναι ποιητής. Είναι ιερέας, που είναι το παρατσούκλι του. Σου μιλάει και είναι σαν να κάνει κήρυγμα. Νομίζεις ότι σε καθοδηγεί προς τα κάπου.

Και η Kylie Minogue όμως με είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Είναι 1,53, αλλά όταν μπαίνει μέσα στο δωμάτιο φωτίζονται τα πάντα. Κολλάει το βλέμμα σου πάνω της, δεν μπορείς να δεις τίποτα άλλο.

Και επίσης έχει βαθιά επίγνωση των media. Ξέρει τι να σου πει, πώς θα σου το πει, πώς να χαλαρώσει την ατμόσφαιρα. Μου είχε πει θυμάμαι πως “όποια ερώτηση και να μου κάνεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην την έχω απαντήσει όλα αυτά τα χρόνια. Οπότε είμαι προετοιμασμένη για όλα”.

Ένα πολύ αστείο περιστατικό έζησαν με την Katy Perry, όπου είχα πάει στη Φρανκφούρτη για να της πάρω συνέντευξη. Ήταν άβαφη και ντυμένη σαν ξυλοκόπος από την Πενσυλβάνια, που δεν την αναγνώρισα καν”.

Η Αντιγόνη όμως ήταν και η πρώτη στην Ελλάδα που πήρε συνέντευξη από τη Lady Gaga. “Με πήρε εκείνη τηλέφωνο και με χαιρέτησε στα ελληνικά. Μιλούσαμε λες και ήμασταν φίλες. Ακουγόταν σαν ένα κοριτσάκι, καθόλου θεατράλε όπως είναι σήμερα”.

 

Το “ψωμάκι” όμως της κυρίας Πάντα Χαρβά είναι τα περίεργα ρεπορτάζ – τσάμπα νομίζεις το κρατάει το καμουτσίκι στην εκπομπή;. “Δεν είμαι πολιτικός ή κοινωνικός ρεπόρτερ. Μακάρι να το είχα, αλλά δεν το κατέχω. Με τραβάει πολύ να ανακαλύπτω τις κρυφές πτυχές των ανθρώπων. Αν νιώσω ότι κάποιος άνθρωπος έχει πράγματα πίσω του, τα οποία είτε τα θεωρεί ταμπού, είτε ο ίδιος ψυχολογικά δεν είναι έτοιμος να τα φανερώσει, θέλω να μάθω γι αυτά και να τα βγάλω”. Από τα πιο ενδιαφέροντα ρεπορτάζ που θα δεις να υπογράφει είναι αυτά για την BDSM κοινότητα της Ελλάδας και τα sites γνωριμιών.

Μα πόσο κουλ και ακομπλεξάριστο είναι αυτό το κορίτσι; Πολύ θα έλεγα με το χέρι στην καρδιά. Τόσο που τολμά να παραδεχτεί πως δεν υπήρξε πάντα τόσο κουλ.

Φυσικά και έχω περάσει από στάδια μη αποδοχής με το σώμα μου. Δείξε μου έναν άνθρωπο που έχει παραπάνω κιλά, ο οποίος θα σου πει ότι ποτέ του δεν αισθάνθηκε περίεργα. Δεν υπάρχει. Θα σου πει ψέμματα.

Σαφώς και υπήρχαν στιγμές που έχω αισθανθεί άσχημα, αλλά δεν το άφησα να με κυριεύσει. Όταν έχεις ένα άλλο σωρό χαρίσματα, όταν πετυχαίνεις στη δουλειά σου, όταν έχεις φίλους και άντρες που σε αγαπάνε, φεύγει όλο αυτό”.

Στον νεότερο εαυτό της η Αντιγόνη θα έλεγε να χαλαρώσει και να μην τα παίρνει όλα τόσο σοβαρά. “Κάνε focus σε όλα τα ωραία και όλα θα γίνουν. Μόνο όταν έχεις αισιοδοξία μέσα σου μπορείς να βγεις ακόμα και από την πιο μαύρη φάση της ζωής σου”.

Αντιγονάρα (ναι, έτσι τη φωνάζουν οι φίλοι της) είσαι η ίδια η χαρά της ζωής. Για όλες μας. Και ακόμα και όταν η ηλικία σου φανεί, παρόλο που ξέρουμε ότι δεν τις θέλεις τις ρυτίδες, θα είσαι πιο ερωτεύσιμη από ποτέ. Να το θυμάσαι αυτό.

Φωτογραφίες: Gary Gertrude Milk