CELEBRITIES

Η Ευγενία Σαμαρά εκτός από ευγένεια έχει και πολύ ταλέντο

Ήταν 2008 όταν ξεκίνησε το "Ράδιο Αρβύλα". Ανάμεσα στην παρέα του Αντώνη Κανάκη και του Γιάννη Σερβετά ήταν δύο μελαχρινά κορίτσια. Η Χριστίνα και η Ευγενία. Μπορεί να παρουσίαζαν τη στήλη με viral video από το internet, ωστόσο, σύντομα έγιναν αρκετά γνωστές.

Πολλοί έχουμε στο μυαλό μας την Ευγενία Σαμαρά ως τηλεοπτική περσόνα, όμως, η ίδια είναι ηθοποιός. Από τα έξι της χρόνια. Αν κι εγώ το έμαθα σε ένα ταξίδι που είχα κάνει στη Νάουσα για να παραβρεθώ στα γυρίσματα της σειράς “Η Εκδρομή” όπου πρωταγωνιστεί.

Μάλιστα, την επόμενη μέρα των γυρισμάτων, είχε μια δική της σκηνή, οπότε κάθισα σε μια άκρη προσπάθησα να μην με αποσπά το υπέροχα μαγευτικό τοπίο και να διαπιστώσω αν η Ευγενία όντως το “έχει” ή απλά είναι ένα κορίτσι που ήθελε να δοκιμαστεί σε άλλα πράγματα. Μετά από μερικά λεπτά, είδα ότι έχει ταλέντο, ότι έχει δουλέψει πάνω στο θέμα υποκριτική, ότι έχει μια παιδεία και ένα background που μπορεί να την κάνουν μια πολύ καλή ηθοποιό.

 

Κεφάλαιο “Η Εκδρομή”

Στη Θεσσαλονίκη γνώριζαν την Ευγενία ως ηθοποιό. Στην Αθήνα το μάθαμε μέσα από τη σειρά που υπογράφει ο Αλέξανδρος Πανταζούδης. “Είναι η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά ως ηθοποιός. Να με μάθει και ο κόσμος. Στη Θεσσαλονίκη ήξεραν ότι ασχολούμαι με την υποκριτική λόγω των παραστάσεων. Το ευρύτερο καιρό, όμως, δεν το ήξερε”, μου είπε η Ευγενία μόλις είχαμε τελειώσει τη φωτογράφιση της.

Τόσο η Ευγενία όσο και οι υπόλοιποι συντελεστές της σειράς έμειναν για έξι μήνες, όλοι μαζί στη Νάουσα. Μια εμπειρία, που της έμαθε πολλά. “Ήταν ωραία γιατί μεταξύ των άλλων έβλεπες ότι μπορούσες να συνυπάρξεις με 15 διαφορετικά άτομα τα οποία έχουν ένα στόχο. Βγήκαν πολύ ωραία πράγματα. Ήταν σαν να μέναμε σε κοινόβιο. Κανονίζαμε να κατέβουμε όλοι για φαγητό”. Το αποτέλεσμα, την έχει εντυπωσιάσει. “Είχαμε δει ελάχιστο υλικό. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από αυτό που αναμέναμε. Φαίνεται τέλεια που είμαστε σε εξωτερικό περιβάλλον. Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι σε αυτή τη σειρά”.

 

Μεταξύ των fan της σειράς είναι και η μητέρα της, η οποία της ζητά να μάθει τις εξελίξεις, όμως, η Ευγενία δεν αποκαλύπτει τίποτα.

Χαίρεται πολύ που με βλέπει, γιατί ήταν κάτι που κυνήγησα πολύ μόνη μου. Δεν είχαν επιλογές

Θέατρο κάνει από έξι ετών. Η πρώτη της επαγγελματική δουλειά ήταν με έναν φίλο της με τον οποίον έγραψαν, σκηνοθέτησαν, σκηνογράφησαν και πρωταγωνίστησαν στο σανίδι. Τίτλος του έργου ήταν “Άλλη μια ασήμαντη ιστορία”, όμως μόνο ασήμαντη δεν ήταν η παράσταση. “Μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα και είχε αρκετή επιτυχία. Ακόμα με ρωτούν για αυτήν την παράσταση. Πήγε πάρα πολύ καλά”.

Αν είχε την ευκαιρία θα ήθελε να παίξει στο “Game of thrones” ή “House of Cards” αλλά και στους “Δύο ξένους”. Δε θα ήθελε να παίζει μόνο σε δραματικά έργα ή σε κωμωδία. Τη φοβίζει να χαρακτηριστεί ηθοποιός ενός συγκεκριμένου είδους. Θέλει να δοκιμαστεί, να παίξει και να διευρύνει την γκάμα της. Το έβλεπα στα μάτια της πόσο πολύ το θέλει. Πόσο πολύ το αγαπά. Άλλωστε, δεν επαναπαύεται. Διαβάζει, βλέπει ταινίες, παρακολουθεί θέατρο. Μεγάλη της αδυναμία, το πιο σκοτεινό. Του παραλόγου.

“Μου αρέσει το κίνημα που ξεκίνησε από τον Μπρεχτ και έχει εξελιχθεί. Μου αρέσει πολύ ο Ιονέσκο, ο Μπέκετ. Είμαι όμως λίγο πιο του σκοτεινού, του παραλόγου. Σε κωμωδία μου αρέσουν σύγχρονα, Pirantello. Αγαπώ πολύ τον κινηματογράφο, παλιές και νέες ταινίες. Βλέπω πολλές παραστάσεις και ταινίες, ειδικά τώρα που είμαι στην Αθήνα και έχω ελεύθερο χρόνο. Διαβάζω πολύ αστυνομικά βιβλία, όπως Αγκάθα Κρίστι. Αν κολλήσω με ένα βιβλίο μπορώ να διαβάσω ένα βιβλίο 700 σελίδων σε 3 μέρες”.

 

Η κάθοδος στην Αθήνα

Στην Αθήνα έχει μετακομίσει από τα τέλη του καλοκαιριού και την έχει αγαπήσει. “Περνάω πολύ ωραία στην Αθήνα, έχω πολλούς φίλους εδώ και του χώρου μου. Δεν έχω βιώσει μοναξιά. Μου αρέσει πολύ η Αθήνα. Έχει ωραία ενέργεια. Πιστεύω πολύ στην ενέργεια. Μου φτιάχνει τη διάθεση”. Θα τη δεις να κυκλοφορεί στο κέντρο, της αρέσει η Πλάκα, η Ακρόπολη. Η καθημερινότητά της στην Αθήνα περιλαμβάνει γυμναστήριο, βόλτες, σινεμά, θέατρο και μαγειρική. Σπεσιαλιτέ της; Τα γεμιστά.

 

Της αρέσει η ροκ μουσική αλλά δε μένει εκεί. “Ρέγκε, ρεμπέτικα, όλα τα 60s, jazz, blues. Πιο πολύ μου αρέσει η παλιά μουσική. Είμαι με τις φάσεις μου. Υπάρχουν Έλληνες που κάνουν καταπληκτικές δουλειές. Έχει πολύ καλό επίπεδο”.

Ροκ είναι και στον χαρακτήρα της. Είναι έντονη, τόσο στα καλά της όσο και στα άσχημά της. “Ο χαρακτήρας μου και ο τρόπος σκέψης είναι λίγο ανδρικός. Αντιμετωπίζω τα πράγματα όχι τόσο γυναικεία. Από μικρή έβρισκα έναν κοινό κώδικα με τα αγόρια από ότι με τα κορίτσια. Φίλες, ωστόσο, έχω πολλές που είναι στη δική μου φάση”.

 

Έχει έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης και θέλει να έχει τη συνείδησή της καθαρή.

Είμαι δίκαιη. Θεωρώ πως ό,τι δίνεις θα πάρεις. Το να έχω τη συνείδησή μου καθαρή έχει μεγάλη σημασία

Και όπως αποδεικνύεται, η ζωή της ανταποδίδει τις προσπάθειές της για κάνει αυτό που αγαπάει. Την υποκριτική.

Φωτογραφίες: Gertrude Gary Milk

Διάβασε περισσότερες συνεντεύξεις στο Ladylike

Η Κανέλλα Αράπογλου μας δείχνει τα Προικιά της

Η Μαίρη Ρετσίνα είναι η πιο αισιόδοξη φωνή της πόλης