LIFE

Jo (C:REAL):”Εάν εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στη Eurovision θα τα ‘σπάσουμε'”!

Τη Jo τη γνωρίσαμε οι περισσότεροι μέσα από talent show πριν από αρκετά χρόνια, όπου μας άφησε όλους άφωνους με τη φωνή της. Όμως, στο βιογραφικό της, δεν είναι παρά μια μόνο αναφορά.

Μπορεί να ξεκίνησε ως γραφίστρια αλλά η μεγάλη της αγάπη ήταν η μουσική. Μόλις το συνειδητοποίησε, τα παράτησε όλα και ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι. Στο πλευρό της είχε τον μπαμπά της αλλά και τις αδερφές της, Σοφία και Ίνα τις οποίες λατρεύει.

Έζησε για κάποια χρόνια στο Λας Βέγκας, αφήνοντας πίσω τη γενέτειρα της, τη Θεσσαλονίκη και έκανε ταξίδια ζωής. Βόρεια Αμερική, Καλιφόρνια, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη ήταν μερικοί από τους σταθμούς που έκανε και της έμαθαν πολλά.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Jo είναι frontwoman της μπάντας C REAL και φέτος θα διαγωνιστούν για να πάρουν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς της Eurovision.

 

Η Jo μας μίλησε για αυτήν την πρόκληση αλλά και για τη ζωή της, το τραγούδι και την μπάντα.

Πώς αποφασίσατε να πάρετε μέρος στον ελληνικό τελικό της Eurovision;

Η πρόταση ήρθε από την δισκογραφική μας εταιρία Feelgood Records και φυσικά τη δεχτήκαμε αμέσως.

Πως καταλήξατε σε αυτό το τραγούδι;

Δεν ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή. Το τραγούδι αυτό γράφτηκε ειδικά γι’αυτό το σκοπό και μόλις το ακούσαμε τόσο εμείς όσο και η εταιρία μας είπαμε αμέσως το ναι. Τη μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο Τάκης Δαμάσχης και μας αντιπροσωπεύει σαν συγκρότημα γιατί έχουμε πολλή ενέργεια και ένταση.

Αν περάσετε στους ημιτελικούς της Eurovision, έχετε σκεφτεί την εμφάνισή σας;

Δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα κάτι τέτοιο. Πρώτος μας στόχος είναι ο ελληνικός τελικός. Μετά θα έχουμε αρκετό χρόνο να σκεφτούμε και να οργανώσουμε την εμφάνισή μας.

 

Τι θέλετε να δείξετε με τη συμμετοχή σας στην Ευρώπη;

Εάν τελικά είμαστε εμείς αυτοί που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα, θέλουμε πολύ απλά να..ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ!!! Θέλουμε να τους δείξουμε όχι μόνο πόσο δυνατοί και παθιασμένοι είμαστε σαν μπάντα αλλά και πόσο ψυχή έχουμε σαν χώρα.

Φανταζόσουν κάποτε ότι θα συνεργαζόσουν με τους C REAL;

Ίσως κάπου στην άκρη του μυαλού μου το είχα. Θαυμάζω τους C:REAL από την αρχή και πάντα σιγοτραγουδούσα τα τραγούδια τους και με σκεφτόμουν σαν μέλος του συγκροτήματος.

Φοβήθηκες τη σύγκριση με την προηγούμενη frontwoman;

Όχι. Ξέρω ότι μοιραία το πρώτο διάστημα όλοι θα μας συγκρίνουν, όμως μας θεωρώ δύο διαφορετικές προσωπικότητες που τυχαίνει να έχουμε ένα κοινό σημείο, τους C:REAL.

Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;

Οι μουσικές μου επιρροές είναι pop-rock κυρίως. Αγαπώ πολύ ξένα rock συγκροτήματα όπως Aerosmith, REM, Artic Monkeys αλλά και pop καλλιτέχνες όπως Michael Jackson, Justin Timberlake, Beyonce, Rihanna και πολλούς άλλους.

Σε έναν ιδανικό κόσμο που θα μπορούσες να κάνεις ό,τι ήθελες, τι θα έκανες μουσικά;

Αυτό που κάνω τώρα είναι αυτό ακριβώς που αγαπώ και με εκφράζει. Οπότε δεν θεωρώ πώς έχω κάποιο τέτοιο απωθημένο.

Έφτασες σε σημείο να πεις “τα παρατάω όλα” (στη μουσική);

Ποτέ δεν έφτασα σε αυτό το σημείο. Έχουν υπάρξει δυσκολίες. Είναι μια δουλειά που θέλει γερό στομάχι. Αλλά μπορεί κάποιος να παρατήσει τη ζωή του; Είναι σαν να παρατώ την ίδια μου τη ζωή.

Τι συμβουλή σου έδωσαν οι αδερφές σου όταν τους είπες ότι θα ασχοληθείς τελικά με τη μουσική;

Η αδελφή μου, η Σοφία, με παρότρυνε να ασχοληθώ από τα πρώτα μου βήματα. Μου έδωσε το θάρρος να ξεκινήσω γνωρίζοντας ότι θα με στηρίξει σε κάθε μου βήμα. Η Ίνα σε ο,τι κάνω με υποστηρίζει.

 

Τι αγαπάς σε αυτόν τον χώρο και τι δεν αντέχεις (ή υπομένεις);

Αγαπάω πολύ τη δημιουργικότητα, την ενέργεια και την αγάπη για τη μουσική πέντε ανθρώπων, να γράφουν, να δημιουργούν. Μου αρέσει η μουσική σαν έννοια, ότι ενώνει τον κόσμο. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η νοοτροπία που έχουμε στην Ελλάδα για το ελληνικό ή ξένο τραγούδι. Ο διαχωρισμός. Πρέπει να δεχόμαστε τη μουσική ως έχει και όχι ως κατηγορίες.

Ποιο τραγούδι σε εκφράζει απόλυτα και “φωνάζει” Jo;

Με εκφράζει πολύ το ”I am survivor”από τις Destiny’s Child διότι όσες φορές και να πέσουμε πρέπει να σηκωνόμαστε. Το ”Freedom” του George Michael, είμαι ανεξάρτητη, θέλω να νιώθω ελεύθερη, να έχω επιλογές.

Με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς;

Άννα Βίσση, Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου.

Πώς διατηρείς αυτό το εκπληκτικό σώμα;

Γυμνάζομαι από παρά πολύ μικρή ηλικία, είναι τρόπος ζωής, θέλω να νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου, να νιώθω δυνατή και γερή. Τρέφομαι σωστά, όμως, κάνω και τις παρασπονδίες μου.

 

Τι σου έμαθε το να ζεις στο εξωτερικό;

Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ό,τι βάλεις στο μυαλό σου μπορεί να συμβεί αρκεί να το πιστέψεις και μόνο εμείς βάζουμε τα εμπόδια στον εαυτό μας, με την αρνητική σκέψη.

Ποιο είναι το μότο σου;

“Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”. Περνάμε δοκιμασίες στη ζωή μας για να βγούμε νικητές από κάθε δυσκολία.

Τι θα θυσίαζες (ή έχεις θυσιάσει) για το τραγούδι;

Στις γιορτές δουλεύουμε, δεν είμαστε κοντά με τους αγαπημένους μας. Επίσης, η κούραση που έχεις μετά τις εμφάνισεις. Δε θεωρώ ότι είναι θυσία, αλλά η διαφορετικότητα από τους υπόλοιπους. Ακόμη, δεν έχω κάνει οικογένεια που είναι στα μελλοντικά μου σχέδια.