PUBLI

Αν αγαπάς τη μόδα, αυτό το σεμινάριο δεν πρέπει να το χάσεις

Ένα νέο πρωτοποριακό Short Course έρχεται να ενταχθεί δυναμικά στo syllabus του Fashion Workshop!

Συνυφασμένο με την DIY φιλοσοφία το ”Quilting” ή αλλιώς ”Καπιτονάρισμα” σας διδάσκει πως να κατασκευάσετε βήμα βήμα ευφάνταστες δημιουργίες με απλικέ σχέδια αξιοποιώντας τα παλιά σας ρούχα και υφάσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στo: 210-3251552 ή επισκεφθείτε το site: www.fashionworkshop.gr

QUILTING (ΚΑΠΙΤΟΝΑΡΙΣΜΑ) ΠΑΝΩ ΣΕ ΡΟΥΧΟ/ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Mάρτιος 2016, Διάρκεια: 6 εβδομάδες

Το quilting (καπιτονάρισμα) είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται προκειμένου να ενωθούν δύο ή τρία διαφορετικά υφάσματα με μια βάτα ανάμεσά τους.

 

Το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί ένα πιο ζεστό ύφασμα αλλά και μια ενδιαφέρουσα ανάγλυφη υφή. Το καπιτονάρισμα εκτός από τα άλλα αντικείμενα (παπλώματα κτλ) συνηθίζεται και στα ρούχα από τα αρχαία χρόνια ακόμα (Κίνα, Αίγυπτος) ενώ βρίσκει διάφορες εφαρμογές δια μέσου των αιώνων (Μεσαίωνας Αναγέννηση), και φυσικά και στις μέρες μας.

Στον παρόντα κύκλο, θα γίνουν 6 δίωρα μαθήματα που θα καλύψουν γραμμικό και ελεύθερο καπιτονάρισμα στο χέρι και στη μηχανή. Το γραμμικό καπιτονάρισμα θα γίνει σε 1 ή 2 μαθήματα (ανάλογα με την πορεία των μαθητών) και θα καλύψει απλές γραμμές σε ίσες μεταξύ τους αποστάσεις, τυχαίες γραμμές, διαγώνιες, ηχώ, περίγραμμα, μέσα στις ραφές κ.α.

 

Το ελεύθερο θα γίνει σε 4-5 μαθήματα (ανάλογα και πάλι με την πορεία του τμήματος) και θα καλύψει πολλές τεχνικές.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες (κορδέλα, ανάποδα οχτάρια, βότσαλο, λαχούρι, φλόγα, σπιράλ κ.α.). Θα χρησιμοποιηθούν διάφορα υφάσματα και βάτες, ώστε οι σπουδαστές να βλέπουν το διαφορετικό αποτέλεσμα που πετυχαίνουμε κάθε φορά.